Выбранный сетевой контент больше не существует.
« Назад

Ako zorganizovať koncert

Ako zorganizovať koncert

Zorganizovať akékoľvek podujatie si vyžaduje čas a ochotu obetovať niečo zo seba. Keď máš pred sebou jasný cieľ, podarí sa ti prekonať prekážky a dotiahneš to do konca. Vedomie, že si niekomu pomohol urobiť krok dobrým smerom, stojí za to. Tu je niekoľko rád, ako postupovať pri organizovaní koncertu, prípadne festivalu.

Zorganizovať akékoľvek podujatie  si vyžaduje čas a ochotu obetovať niečo zo seba. Keď však máš pred sebou jasný cieľ, podarí sa ti prekonať prekážky a dotiahneš to do konca. Vedomie, že si niekomu pomohol urobiť krok dobrým smerom, stojí za to. Tu je niekoľko rád, ako postupovať pri organizovaní koncertu, prípadne festivalu:

FINANCIE:

Na začiatku je potrebné si premyslieť, koľko peňazí budeš potrebovať. A potom sa vo viere pustiť do ich hľadania. Pán pošle toľko, koľko budeš potrebovať, ale nespadnú ti sami z neba, musíš robiť kroky. V prípade, že plánuješ väčšiu akciu (festival, viac koncertov a pod.), sleduj aktuálne výzvy, napíš projekt, oslov mesto, VÚC, sponzorov. Potrebuješ na to však niekoľko mesiacov vopred.

CIEĽ:

Premysli si, aký je cieľ koncertu (prípadne festivalu) a podľa toho oslov kapelu/kapely (napr. keď chceš zorganizovať modlitby chvál, tak pozvi worship kapelu, ak chceš osloviť neveriacich, skús niečo z iného súdka).

ČAS OD - DO:

Poriadne si premysli, aký dlhý má byť program, aby sa Ti nestalo, že pozveš viac kapiel, ako sa Ti vojde do plánovaného času (veľmi dôležité je dohodnúť sa vopred so zvukármi, koľko času budú potrebovať na nazvučenie jednej kapely).

TECHNIKA:

Oslov zvukárov, osvetľovačov prípadne kameramanov,  pričom s nimi dopredu dohodni finančné a organizačné podmienky (cena, strava, ubytovanie, zodpovednosti a pod.).

REKLAMA:

Daj si záležať na dostatočnej propagácii (v prípade menšej akcie aspoň plagáty, pri festivale tiež web stránka, letáky a pod.).

POČASIE:

Ak plánuješ robiť podujatie pod holým nebom, je dobré mať v zálohe náhradné priestory pre prípad zlého počasia. Ak to nie je možné, nezabudni sa modliť za dobré počasie :)

SLUŽBY:

Či už robíš menšie alebo väčšie podujatie, je potrebné si rozdeliť úlohy, aby si toho nemal na hlave veľa (moderátor, ekonóm, uvádzač, registrácia – služba pri vstupnom, v prípade väčších akcií služby v jednotlivých programoch, ochranka, zdravotník a pod.)

ZDVORILOSŤ:

Nezabudni sa na záver poďakovať sponzorom, ako aj všetkým tým, ktorí pomohli pri zorganizovaní podujatia. Radi ťa podporia aj nabudúce, keď uvidia, že si ceníš ich pomoc.

MODLITBA:

Počas príprav aj počas celého podujatia je dobré mať ľudí, ktorí sa modlia za požehnanie a ovocie pre túto akciu. "Ak Pán nestavia dom, márne sa namáhajú tí, čo ho stavajú" (Ž 127,1).

RADA NA ZÁVER:

Všetko má svoj čas. Je dobré začať malými vecami. Nechci urobiť hneď najväčší festival na Slovensku. Iba ak by si bol k tomu špeciálne povolaný:) Veľa síl a požehnania pri prebúdzaní našich miest ...

 

Autor: Mgr. Mária (Marika) Janusová

Marika bola hlavnou organizátorkou festivalu HAJDUKFEST v Levoči.
Ak sa chceš poradiť, ako zorganizovať koncert, smelo jej napíš na: media@zksm.sk

Предыдущий
Комментарии