História

Показывается результатов: 1 - 10 из 630.
Предметов на странице 10
из 63

Oznamy

« Назад

2. pôstna nedeľa 2020 "A"

Liturgický kalendár

Sobota: Prvá sobota v mesiaci.
Nedeľa: TRETIA PÔSTNA NEDEĽA.

Oznamy

Zbierka na charitu – 1265,-€. Za vaše milodary Vám ďakujeme.

Adorácie vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda sú podľa bežného poriadku okrem soboty.
Využime sväté prijímania a adorácie ako prosbu o uzmierenie za naše hriechy a prosbu o zastavenie šírenia koronavírusu a o pomoc pre postihnutých.
Veriaci, ktorý navštívi Najsvätejšiu oltárnu sviatosť a zotrvá v adorácii aspoň pol hodinu, môže za obvyklých podmienok získať úplné odpustky.

Pobožnosť Krížovej cesty býva vo farskom kostole každý deň po rannej sv. omši, v piatok o 17.15, v KBSJ v piatok o 15.30. Krížová cesta na Červenej veži zatiaľ nebude. Kto koná pobožnosť Krížovej cesty pred riadne zriadenými stanicami, môže získať úplné odpustky.

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom je v stredu o 18.00 vo farskom kostole.
Pripomínam termíny 1.svätého prijímania:

  • 17.5.2020 o 10.30 - Brezová škola
  • 23.5.2020 o 10.30 - školy Vajanského a Scherera
  • 24.5.2020 o 10.30 - Banka.

Ak niekomu nevyhovuje termín, je možnosť prehlásenia na iný termín. Žiadame tých, čo nemajú všetko v poriadku, aby dodali krstné listy a prešli preskúšaním čo najskôr.

Stretnutie birmovancov bude v piatok na sv. omši o 18.00 a po nej s kňazom a animátormi. Termín birmovky bude v septembri ešte upresnený. Pripomínam birmovancom, aby priniesli komplet vyplnené prihlášky. Hlavne krstné listy alebo potvrdenie o krste.

Katechézy pre dospelých a mládež Neokatechumenálnej cesty budú pokračovať KAŽDÝ PONDELOK A ŠTVRTOK O 19.00 HOD v pastoračnej miestnosti vedľa kostola sv. Cyrila a Metoda.

V piatky po sv. omši od farského kostola sv. Cyrila a Metoda do kúpeľnej kaplnky BSJ sa modlí modlitba svätého ruženca za ochranu manželstva, rodiny, života od počatia až po prirodzenú smrť a za odvrátenie nebezpečnej liberálnej gender ideológie.

Riaditeľstvo Cirkevnej spojenej školy Piešťany pozýva budúcich prváčikov a ich rodičov na zápis do prvého ročníka, ktorý sa bude konať: 3.4.2020 od 14.00 do 18.00 hod. a 4.4.2020 od 8.00 do 12.00 hod. v budove prvého stupňa Pod Párovcami č. 127.

V súvislosti so šírením vírusu COVID-19 Konferencia biskupov Slovenska odporúča všetkým katolíckym inštitúciám pravidelne sledovať a dodržiavať pokyny Úradu verejného zdravotníctva a zároveň zodpovedne spolupracovať s príslušnými predstaviteľmi verejnej správy.
Ochrana zdravia je kresťanskou povinnosťou. Kým trvá nebezpečenstvo nákazy, neodporúčame organizovať pútnické zájazdy na Slovensku, ani do zahraničia. Spoločné podujatia okrem liturgických slávení treba obmedziť.
Veriacich, ktorí sa necítia dobre, majú zvýšenú teplotu alebo príznaky ochorenia, prosíme, aby zostali doma, kým sa ich stav nezlepší. Chorí nie sú viazaní účasťou na nedeľných bohoslužbách: naopak, majú zodpovednosť voči ostatným, aby sa choroba nerozširovala.
Kňazi nech vo zvýšenej miere dodržiavajú hygienu, starostlivo si pred bohoslužbami umývajú ruky a používajú dezinfekčné prostriedky.
V chrámoch odporúčame dočasne nepoužívať sväteničky a z lavíc odložiť spoločné predmety - knižky, ružence, atď. Košíky pre milodary nech sa nepodávajú z rúk do rúk.
Znak pokoja v liturgii možno zatiaľ vynechať alebo odporučiť iba vzájomný úklon hlavy, namiesto podávania rúk.
Na vysluhovanie sviatosti zmierenia sa odporúča použiť spovednice s mriežkou, ktorú treba opatriť priesvitnou zábranou. Vyhnúť sa treba aj preplneniu chrámových priestorov.
Veriacich prosíme o zachovanie pokoja a modlitbu za chorých i za zdravotníckych pracovníkov. Neprepadajme obavám, ale buďme príkladom zodpovedného postoja!
Zachovajme náležitú obozretnosť, ale aj pomáhajme tým, ktorí nás potrebujú. S dôverou prosme Pána o jeho pomoc a ochranu. Slovenskí biskupi na vás denne pamätajú v modlitbách a s požehnaním.
Mons. Stanislav Zvolenský, bratislavský arcibiskup metropolita, predseda KBS

Katolícka jednota Slovenska - pobočka Piešťany ďakuje všetkým, ktorí pomohli 2% z dane v minulom roku na chod Domu pokoja v Lúke pre ubytované matky a deti, a veľmi prosí o pomoc aj v tomto roku. Srdečné P. Boh odmeň! Príslušné tlačivá budú umiestnené vzadu v kostole pri tlačovinách.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Zbierka na charitu – 2450 eur. Za vaše milodary Vám ďakujeme.

Na budúci týždeň bude v našej kaplnke Sedembolestnej Panny Márie zbierka na náš nový digitálny organ. Starý organ nám po mnohých opravách už po 20 rokoch končí a kazí sa. Radi by sme do Veľkej noci zakúpili nový. Vďaka Vám za vaše milodary. Na tento účel bude vyhlásená ešte jedna zbierka.

Dnes, 8. marca 2020 o 14.00h. je stretnutie združenia Faustínum. Potom sa zúčastníme krížovej cesty. Všetci ste srdečne pozvaní.

Materské centrum pri Jezuitskom pastoračnom centre – každú stredu od 9.30h. Téma: Ukážková hodina hudobnej školy Yamaha.

Každý deň po rannej svätej omši o 6.00h je krížová cesta. Každú pôstnu nedeľu je krížová cesta o 15.00h.

Teologická fakulta Trnavskej univerzity so sídlom v Bratislave na Kostolnej ulici č. 1 otvára v akademickom roku 2020/2021 bakalárske a magisterské študijné programy: kresťanská filozofia, základy kresťanskej filozofie a katolíckej teológie, sociálna práca so zameraním na rodinu a katolícka teológia. Záujemcovia o štúdium si môžu podať prihlášky v termíne do 31. marca 2020. Viac informácií nájdete na webstránke tftu.sk a výveske kostola.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan