História

Показывается результатов: 1 - 10 из 630.
Предметов на странице 10
из 63

Oznamy

« Назад

29. nedeľa v cezročnom období 2019

Liturgický kalendár

Utorok: Sv. Jána Pavla II., pápeža. Ľubovoľná spomienka.
Sobota: Panny Márie v sobotu.
Nedeľa: TRIDSIATA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Oznamy

Dnes je misijná nedeľa. Po svätých omšiach bude celosvetová zbierka na misie. Na Slovensku bude zvlášť obetovaná farnostiam v Rwande, ktoré sú skúšané genocídou a chudobou. Srdečné Pán Boh zaplať za podporu Pápežských misijných diel.

Október 2019 je mimoriadnym misijným mesiacom. Cieľom tohto mesiaca je pomôcť celému Božiemu ľudu obnoviť vedomie krstnej zodpovednosti vzhľadom na misie Cirkvi v evanjelizácii celého sveta a oživiť vrúcnosť evanjelizačných aktivít Cirkev ad gentes. Na stránkach verbistov nájdete zamyslenia a myšlienky na každý deň, na celý mesiac s misijnou tématikou.

Október je tiež mesiac modlitby ruženca. Úplné odpustky môžu získať tí, čo sa modlia ruženec v kostole, v kaplnke alebo v rodine, v rehoľnom spoločenstve alebo nábožnom združení. Na získanie odpustkov sa stanovuje: 1. pomodliť sa aspoň 5 desiatkov, 2. k modlitbe pridať nábožné rozjímanie o tajomstvách, 3. pri verejnom recitovaní vysloviť tajomstvá podľa zaužívaného zvyku.

Zapisovanie úmyslov na sväté omše na mesiac december bude na budúci týždeň. V pondelok ráno len na ranné sv. Omše.

O týždeň, v noci zo soboty 26. na nedeľu 27. októbra sa mení letný čas. Hodiny sa posúvajú o 3.00 o hodinu dozadu na 2.00. Spíme o hodinu dlhšie :)

V stredu bude večerná svätá omša pre deti a rodičov, osobitne pre prvoprijímajúce deti 2. a 3. ročníka. Pozývame ich na túto prípravu.

V sobotu 26.10. sa uskutoční Sprievod svetla Všetkých svätých (Lampášový sprievod) detí a rodičov v rúchach svätých od Kaplnky Božského Srdca Ježišovho ku kostolu sv. Cyrila a Metoda, kde sa bude konať sv. omša a po nej zábava a pohostenie v priestoroch fary.

V piatok je svätá omša venovaná mládeži, osobitne kandidátom na birmovku, žiakom 8. a 9. ročníka. Po svätej omši budú mať stretnutie v skupinkách.

Pripomínam hlavne rodičom, že prihlasovanie na uvedené sviatosti je podľa miesta farnosti, teda trvalého bydliska, nie podľa ľubovôle. Prosím ich, aby zachovávali tento poriadok.

Občianske združenie Fórum života aj tento rok v čase Pamiatky zosnulých organizuje pravidelnú zbierku pod názvom Sviečka za nenarodené deti. Kúpou sviečky podporíte projekty konkrétnej pomoci Fóra života, v ktorých pomáhajú najmä ženám - ktoré zažili spontánny potrat alebo ženám, ktoré sú zasiahnuté umelým potratom, resp. zvažujú potrat pred prijatím dieťaťa. Jej zapálením vyjadríte, že Vám záleží na každom ľudskom živote, aj nenarodenom. V roku 2018 bolo na Slovensku evidovaných viac ako 15-tisíc potratov. Umelých potratov bolo vykonaných 7350 a takmer 8-tisíc žien prežilo v minulom roku spontánny potrat. Malá sviečka stojí 1 EUR, veľká v skle 4 EUR. Fórum života vám ďakuje za podporu. Sviečky si už môžete vyzdvihnúť v v zadnej časti kostola.

Vincentská rodina organizuje 13. ročník zbierky „Boj proti hladu“. Môžete prispieť kúpou medovníkového srdiečka. Srdiečka i pokladničky budú pri východe z kostola i kaplnky Božského Srdca Ježišovho od utorka 22.10. do konca mesiaca.

Arcibiskupské gymnázium biskupa P. Jantauscha a Stredná odborná škola pedagogická bl. Laury pozývajú žiakov, rodičov a širokú verejnosť na Deň otvorených dverí dňa 28. októbra (pondelok) od 9.00 – 17.00 v priestoroch na ul. Jána Hollého 9 v Trnave.

Prosíme, aby sa nahlásili záujemcovia o službu organistov (osobitne na sídlisku Trajan). Stačí hra na klavíri a záujem. Rozvoj talentu a zaškolenie urobia naši skúsení organisti.

Prosím členov SSV, aby si v sakristii vyzdvihli podielové knihy a zaplatili členské 8,-€ na rok 2020. Kalendáre na rok 2020 si môžete objednať.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Dnes je celosvetová zbierka na katolícke misie. V jezuitských kostoloch a kaplnkách zvlášť na misijné projekty Slovenskej provincie Spoločnosti Ježišovej v krajinách východnej Afriky. Za vaše milodary vám ďakujeme. V tento rok slávime na podnet pápeža Františka tzv. mimoriadny misijný mesiac. Prosme o prehĺbenie misijného povedomia a poslania všetkých kresťanov.

V stredu od 9.30h, tak ako zvyčajne, je otvorené materské centrum v našom pastoračnom centre. Téma: 23.10.2019 – Montessori dielnička pre deti. Viac na plagáte na nástenke.

Na budúci týždeň od utorka bude prebiehať tradičná zbierka vincentskej rodiny „Boj proti hladu“. Budete môcť prispieť na túto zbierku kúpou medovníkového srdiečka. Podobne tomu bude na budúcu nedeľu pri svätých omšiach o 9.30h a 11.00h.

Na budúcu nedeľu 27.10.2019 o 15.00h. budú v našej kaplnke Piešťanské chvály. Téma: Kresťanská viera verzus astrológia. Hosťom bude o. Imrich Degro, oficiálny exorcista Košickej arcidiecézy.

Centrum pomoci pre rodinu v Piešťanoch hľadá dobrovoľníkov. V októbri rozbiehame dobrovoľnícke projekty Sára a Tereza pre Piešťany a okolie, ktoré ponúkajú pomoc pre rodiny s deťmi a seniormi. Ak máte čas a chuť zapojiť sa do dobrovoľníckej pomoci a túžite byť užitoční, chcete sa viac naučiť a pracovať na sebe, ozvite sa nám. Prvé stretnutie bude 24.10. o 19.00, miesto ešte spresníme. Ponúkame zázemie, zaškolenie, mentoring, spoluprácu a možnosť získania zaujímavých skúseností a vzťahov. Kontakt: 0944 3776 741 alebo cppr.piestany@gmail.com.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan