Dianie vo farnosti

« Назад

Letný tábor v Javorníkoch

Letný tábor v Javorníkoch

Tak ako každý rok, aj toto leto sme s deťmi a mladými strávili krásne spoločné chvíle v oblasti Lazy pod Makytou. Na celý týždeň nám bolo heslo: „Strom poznáš po ovocí, človeka podľa jeho skutkov“. Túto hlavnú myšlienku nám pomáhali napĺňať heslá na každý deň, ktoré obsahuje Umenie kresťanskej lásky, ako napr.: milovať ako prvý, milovať všetkých, milovať aj nepriateľa, zjednocovať sa s druhým, a pod.

Duchovný program sa striedal s rozličnými aktivitami: vďaka turistike sme spoznali okolie Lazov, kde sme zdolávali okolité kopce, hľadali sme poklad a nepokazilo nám náladu ani občasné pršanie. Rovnako nechýbali ani rôzne príležitosti na šport, ako volejbal, stolný tenis, futbal, či kúpanie v bazéne. A pri večernej svätej omši sme si povedali ako sa nám darilo deň prežiť podľa vzájomnej lásky.  Od všetkých chorôb a zranení nás ochránila pani doktorka a na záver tábora animátori pripravili pre deti skúšku odvahy vo forme nočnej hry.

Celý tento týždeň bol opäť krásnou príležitosťou ako posilniť naše vzťahy.

 

Zopár dojmov:

To, že som sa úprimne snažil žiť heslo dňa každý deň, mi pomohlo nielen na tábore, ale aj keď sa vrátim domov.

Páčilo sa mi, že sme sa všetci snažili žiť lásku medzi nami a heslá nám v tom pomáhali.

Človek tu mohol byť sám sebou, nemusel sa pretvarovať a báť sa, že ho vysmejú.

Bolo super, každý moho robiť, čo chcel. Keď bol niekto unavený, mohol si ísť oddýchnuť. A aj keď sa ti nechcelo niečo robiť, urobil si to, aby si sa zjednotil a potešil druhého.

Hovorím to znova, ale videl som, že sme sa tu mali všetci radi, boli sme úprimní k sebe, čo som nikde nezažil. Vždy ma to povzbudilo ísť ďalej.

Veľmi sa mi páčilo, že sme sa naučili zjednocovať, že keď bol napr. niekto smutný, prišli sme viacerí a rozveselili sme ho.

Mne sa páčilo, ako sme sa k sebe všetci správali, že sme mali každý deň svätú omšu, že sme chodili von. Bol to super tábor. 

Odkazy na videá