Dianie vo farnosti

« Назад

Lyžovačka

Lyžovačka

Novoročná spoločná lyžovačka rodín nášho farského spoločenstva začína byť peknou a obľúbenou tradíciou. Po prvých pokusoch v strediskách Flachau a Nassfeld sa tento rok počas prvého januárového týždňa vybralo do rakúskeho Murau v spolkovej krajine Steiermark z našej farnosti až 9 rodín spolu s otcom Ľudovítom, našim duchovným otcom.

Keďže zima je tento rok na bielu prikrývku v Záhorskej Bystrici skúpa, tešili sme sa zo snehu všetci – dospelí a samozrejme, deti, ktorých bolo v našej ,,výprave“ naozaj neúrekom. Lyžiarske stredisko Kreischberg sme si za pár dní obľúbili. Do sýtosti sme lyžovali, stavali snehuliakov, guľovali sa, niektorí vyskúšali snowboard alebo sme sa len tak prechádzali malebnou rakúskou dedinkou.

Večer sme sa stretávali na spoločných sv. omšiach s osobitou, milou atmosférou a takmer do noci sme pri príjemných posedeniach vždy našli nekonečné množstvo tém na diskusie. Bolo veľmi obohacujúce zistiť, že prítomnosť Božej lásky a pocity spolupatričnosti v nás môžu silnieť nielen v kostole, ale aj na menej tradičných miestach, jednoducho všade tam, kde sa o to pričiníme.

Z fotografií je zrejmé, že náš team potrebuje naozaj dostatočné ubytovacie kapacity a aj napriek tomu, že to nie je ľahké, veríme, že sa tento kúsok opäť podarí šikovnej Alenke Vandákovej aj budúci rok, zas na inom príťažlivom mieste. Už teraz sa tešíme.

Odkazy na videá