Komentáre, recenzie, odporúčania

« Назад

Martin Luther: Magnificat

Luther a Panna Mária?

Áno, reformátor, ktorý svojim spôsobom oddelil veľkú časť Cirkvi, bol doživotne ctiteľom Panny Márie- hoci to znie neuveriteľne. Hoci jej nepriznáva titul Prostredníčky, ba spoluvykupiteľky, ako by si niekto prial, skláňa sa pred tým,že je Milostiplná a dokonale svojim Fiat plní Božiou vôľu.
Veľmi pozorne si treba veriacim všetkých kresťanských vyznaní prečítať úvod popredných biblistov. Ústrednou témou je síce práve tento chválospev Panny Márie, ale Luther tu ostáva poplatný svojej dobe a nešetrí kritikou kňazov, kláštorov a vysokých cirkevných hodnostárov. Vydalo Nové Mesto 2012.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Kňaz štefan Kuruc - historik nám na spoločných kňazských stretnutiach tiež o tomto veľa rozprával. :-) som tomu nechcel veriť.
Отправлено в 16.07.12 23:09.

Vitajte na našej stránke

O tomto zatiaľ viete len vy. A samozrejme vydavateľ. :)

Wall - najnovšie

Profile

Kresťanská kniha a film

Описание:
Jedno z miest, kde sa môžeme podeliť o to, čo čítame a pozeráme. Boh rozpráva cez knihu, cez film a možno chceme, aby prehovoril aj k našim priateľom, blízkym. Dajte im možnosť ho začuť.

web-admin

tieto-stranky-nemaju-spravcov-ak-chcete-pomoct-napiste-na admin@mojakomunita.sk

Деятельность

августа 12
13:36
Redakcia MK добавил(а) новую запись, Philip Yancey: Nekončící milost, в дневник.
13:36
13:34
13:34
13:33
февраля 6
Daniel Ruščák оставил(а) комментарий к записи Stačí sa zamyslieť nad Božím Slovom: Ef 3, 19 a Jn... в дневник Mária Künzl .
18:15
января 9
Zuzana Šelepcová оставил(а) комментарий к записи Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť, či by sa da... в дневник Eva Baranovičová .
16:45
июня 30
14:55
14:17
Подписаться на деятельность Kresťanská kniha a film. (Открывает новое окно)