« Назад

Rozpaky

Rozpaky

Dostala som mnohé vianočné pozdravy, kde mi chýbali Vianoce....

Dostala som pozdravy sem, na mail...spozornela som. Myšlienka možno pekná.....

Obchodné centrum či ulica....Už som čítala o takých formách evanjelizácie a nič proti tomu nenamietam.

Len tu som zrozpačitela....sólistka začala spievať  európsku hymnu, postupne  sa k nej pridávali ďaľší, ba aj nástroje.

Veľkolepý zbor z Beethovenovej Deviatej. " Všetci ľudia budú bratia".

Ale nebudú nimi bez Krista. Chýbal mi na tých pozdravoch Ten, ktorý prišiel pre nás , stal sa nám podobným vo všetkom okrem hriechu, vykúpil nás .....ale učil nás pokoju a bratskej láske.

Bez Krista zjednotená Európa je pre mňa postrachom. Takto to pán Schumann ani pán Adenauer, ktorých som ako dieťa ešte zažila, nemysleli.

Z Bruselu prichádzajú často signály, že sa nepočíta s Európou, v ktorej by mal miesto Kristus, Vadia kríže, vadia svätožiare, vraj kvôli "tolerancii?" Kríže nie, ale generácia mojich žiakov alebo ich detí zazrie na niektorom z námestí nášho mesta mešitu? .

A tak v Cyrilometodskom roku viery  po každej  modlitbe, či osobnej alebo liturgickej, potichu pridávam: "Svätý Cyril a Metod, zachovajte nám aj v zjednotenej Európe to,čo ste nám priniesli. Dedičstvo otcov zachovaj nám, Pane!"

Všetkým Vám, milá komunita, i tým ktorých osobné maily nemám - radostné Vianoce s Ježišom v jasliach a hlavne v srdciach zo srdca prajem.

A ak mi náhodou niekto poslal taký európsky pozdrav v dobrej viere a zo srdca, neberte to osobne, nie som urazená ani nevďačná. Iba si prajem, aby sme nepúšťali z hláv a sŕdc to najdrahšie.

Kladiem Vás k jasličkám ako dary.

Комментарии