« Назад

Verím, že je v nebi

Korunka k Božiemu milosrdenstvu je skutočne silná modlitba.Už som sem písala jeden blog o zázraku modlitbového mostu...

Dnes som pri sv.omši na česť Božieho milosrdenstva veľmi myslela na moju mamičku. Onedlho budú dva roky, ako odišla do večnosti a ja som dnes veľmi začala veriť, že je v nebi, hoci donedávna ma nevedeli o tom presvedčiť ani priateliaz radov duchovných....

Spomínam si, že mi v posledných mesiacoch vravievala:" budem sa modliť ruženec, ale rozdelíme si ho na desiatky cez celý deň....už cítim veľkú únavu a chce sa mi spať". Rešpektovala som toto želanie. Ale odrazu mi svitlo: "Mamka, ja viem jeden krátky...." Priniesla som jej do izby obraz Božieho milosrdenstva, ktorý mi daroval novokňaz- môj bývalý žiak. A naučila som ju korunku. Samozrejme,na mariánsky "veľký ruženec sme nezabudli", ale tento sa mamka pomodlila so mnou o 15.00 popoludní, ale aj častejšie za deň sama.

Po odchode kňaza, ktorý ju prišiel zaopatriť a pri čakaní na lekára už rozprávala len s veľkou námahou....Urobila gesto, ktoré som pochopila: siahla si ľavou rukou na srdiečko a pravú zdvihla. Vzala som ruženec a modlila som sa...už bez jej slov, ona pridávala iba úsmev. V nemocnici sa to po prevoze zopakovalo. ešte mi tisla ruku, vytiekla jej slzička a upadla do kómy. Tá trvala asi dve hodiny....a potom vydýchla.

Pri prejavoch sústrasti na i po pohrebe som počula veľa slov o tom, že je v nebi....a asi štyri mesiace som tomu verila a neplakala som. Žiaľ, potom som išla na duchovné cvičenia, kde sa v každom rozjímaní hovorilo o očistci a o hrozných mukách....môj duchovný pokoj sa vytratil, musela som ťažko zápasiť o zvyšky viery, bála som sa chodiť ku sviatosti zmierenia, začala som chodiť na sv.omšu iba v nedeľu a dávala som iba na sväté omše za mamku. Žiaľ, na gregoriánske môj dôchodok nestačil. Aj pohreb bol veľmi skromný, ale to si mamička aj priala. Ak som narazila na modlitby za zosnulých, dunelo mi v hlave.....

Iba nedávno sa mi vrátil do duše pokoj a viera....zapamätala som si tú túžbu a to gesto- srdce a ruka.

Vďaka, Božie milosrdenstvo!

Vďaka, sv.sestra Faustína!

Vďaka, nezabudnuteľný sv. Otec  bl. Ján Pavol II!

Vďaka, priatelia, ktorí ste mi to pripomenuli!

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Dodnes nerozumiem jednej zásadnej veci . Katechumenov učia na hodinách náboženstva krásne myšlienky o milosrdnom Bohu .O tom ,ako Kristus spasil každého z nás .No nakoniec je to tak ,lebo o tom hovorí sv.Písmo ,ktoré je Slovom nášho Boha.A ten náš Boh pripravil večnosť pre každého , čo prejavi svojím životom a vierou , záujem byť Božím dieťaťom.

Ovšem , čo sa mi už nezdá je fakt , že v kázniach mnoho knazov, česť jednotlivcom ani necítiť slova nádeje ,ale slová "nerobte to a to hrozí vám zatratenie". Naozaj česť jednotlivcom. Nie je to môj prvý postreh,ale viac násobná skusenosť.Tak si kladiem otázku o čom je teda viera? O tom ,aby sme prijali Božiu nádej ?

Alebo počuli , že čo nám hrozí ,lebo... ? Mno Irma moje presvedčenie je , čo sa jedna tvojej mamičky kladne , ved si mi popísala ,ako mamička "odišla". Ježiš dal tvojej mame velkú nádej Spásy a v srdci viem, že si ju užíva u Pána .A bud tu Kristova Spása funguje ,alebo nie !

Poviem otvorene . Bežny pracujúci človek ,ale vôbec každý jedinec , čo prežíva tento komplikovaný život dôjde domka značne unavený a počujuc kvanta negatív vôkol je iste na hranici istej frustrácie z toho, čo sa deje vôkol. Potrebuje si utriediť myšlienky a čo môže odovzdá Pánu a svojej rodine.

Uprostred toho všetkého ,ak to názvem "burkou života" je potrebný Maják.Bod , čo osvetluje život každého človeka a niečo , čo mu dáva nádej, že žitie nie je márne ,lebo ho naplna Božia prítomnosť a láska. .A jestli mám počúvať reči nejakého knaza , čo ma sám problém s akceptáciou Božieho milosrdenstva a večne poukazuje na nejakú formu Božieho potrestania , tak nech ide Mária do kelu. Viac nemám čo na jeho kázni hľadať.

Som Mária niekdajší Protestant a v našej konfirmácií sa velmi zdôraznovala aj osobná zodpovednosť za naše činy. Teda aj sa spomínala Božia spravodlivosť a nakoniec aj učenie Katolicizmu hovorí o Spravodlivom Bohu a na to nesmieme zabúdať.Ale ten istý Boh rovnako dáva obrovsku nádej .

Lotrovi , teda prvému a jedinému svätému ,ktorého stanovil sám Pán bolo naznačené , že ešte dnes bude v Božej prítomnosti. Ten istý Boh povedal apoštolom , že komu budu riechy budu v jeho mene odpustené , ten dosiahne milosrdné odpustenie od samého Boha. Ježiš hovorí o danosti veci Mária rezolútne a jasne, teda žiadne ,ale ,ale ,ale . Už mám tých špekulácií , že očistec ,lebo ,lebo ... Mám už dosť !

Na jednej strane Kristus povedal veci jasne a na druhej strane si pár ľudí osvojuje veci relativizovať a bububu.Ver , že tvoja maminka prijala Pánovu nádej v plnom zmysle a prijala ju s takou vierou ,ako kajúci lotor, teda úprimne a priamo. A s príslubom Pána "Ešte dnes budeš so mnou v raji".

Tibor
Отправлено в 16.04.12 20:13.
Je to nesmierne ťažké....poviem pravdu, okrem čerstvo objavenej choroby žalúdka by som mala elánu na veľa rokov života-ešte aspoň tých desať, čo Žalm vraví...a ak sme pri sile, osemdesiat.... toto ponechám Pánovi.
Ale globálne žijeme v hroznej schizofrénii!
Pán prijal k sebe lotra, ako píšeš, prvého svätého - ak si odmyslíme Preblahoslavenú Pannu Máriu. Tešíme sa, lebo nepovedal v očistci, ale v raji !
Na druhej strane, náboženské web-stránky sa priam otriasajú množstvom svedectiev o očistci- Mária Simma, Sr.Mária z Kríža a pustia do celého sveta, že aj duše horia! Ohňom, a to niekoľkonásobne pálivejším ako je pozemský, Neviem, ktorá povedala, že Boh je rozhnevaný!
Môžem rozhnevanému povedať Ocko, Abba? Môže byť Boh ukrutný? Boh je láska...ak žiada pozemské dieťa chlieb, dá mu kameň?
Moja mama zomrela v kajúcnosti a hoci nerobím každodenne prostráciu, neplačem pre moje hriechy slzami, tiež si myslím, že ma Pán asi napomenie, čo som v tomto živote neurobila dobre, ale asi by ma do ohňa nehodil.....
Ľudia nesmierne milujú horrory a posúvajú ich už aj do viery.
Myslím si, že Božie odsúdenie- ale nie s hnevom, ale veľkou ľútosťou- je pre toho, kto sa z Neho posmieval, kto ho úmyselne urážal a nevyužil ani poslednú príležitosť, ktorú Boh vo svojej láskekaždému dáva.
Márnotratnému synovi vystrojil hostinu,keď sa vrátil. Vyobjímal ho. A neposlal ho na druhý deň svine pásť......Načo by to Ježiš bol povedal? A povedal aj "Kto vidí mňa, vidí Otca". Treba sa nám modliť za zosnulých, to áno- ale ja to vidím tak, že majú nejaké výčitky, ktoré im chvíľu bránia naplno sa tešiť, dostávajú poznanie, akí boli.....aleu Boha nie je čas ani priestor a keď nejaká vizionárka povie, že očistec je blízko pekla, uprostred žeravého vnútra zeme a delí ho len tenký múr od neho....ľudkovia, takú vieru nežiadajte odomňa.
Отправлено в 16.04.12 21:05 в ответ на Tibor Osuský.
Mária očistec existuje ,lebo poškvrnenosť aj bežným hriechom naše duše poškvrní a iste v stave istého poškvrnenia je kontakt s Bohom vo večnosti ťažší. Ale práve pre prostú a úprimnu kajucnosť , teda prijatie Božej nádeje sa Lotor ocitol v prítomnosti Božej .A Ježiš vo veľa bodoch hovorí a ubezpečuje o Nebeskom príbytku , čo pripravil každému , čo javil on záujem. Teda hovorí o večnosti v Božej blízkosti jasne a preto verím, že okolnosti ,aké prijala tvoja maminka jej dali nádej na radosť u Pána.

Mno zjavenia o večnosti. Duše ktoré hufne padaju do Pekla. Duše ,ktoré trpia mukami ,lebo nie su ešte stotožnené s Bohom ,lebo maju poškvrnu hriechu. Iste môžu byť tieto zjavenia nápomocné ,ak su teda seriozne.

Ale obávam sa , že Kresťanstvo je nakazené fatalizmom a to veľmi. Netom sa širia kadejaké zjavenia o večnosti ,lebo sa to niekomu prisnilo.Hraničí to na môj vkus s paranojou.Namiesto toho ,aby sme sa prvom rade medzi sebou širili radostné posolstvo Krista v Trojjedinom Bohu, tak sa širia obludnosti o spáse duši .Ale s podmienkou , že ak sa pomodlíme 7 Zdravasov ,alebo počas Marianskej soboty sa treba pomodliť tolko Zdravasov a Desiatok naviac. Lebo podla prisnenia daného vizionára bude spasená nejaká duša.

Nuže živenie sa takouto formou nábožnosti hraničiacej s paranojou je velmi škodné.Určovať Pánu , že prijme do Neba dušu ,ak sa pomodlím 7 Zdravasov mi príde ,ako rúhanie sa Božiemu Milosrdenstvu.

Pritom Ježiš hovorí o večnosti v inom zmysle a bez nejakej špekulácie , že si večnosť zaslužím počtom modlitieb.Kladiem si otázku.
Prečo sa netom šíria podobné obludnosti ustami Kresťanov?

Azda nie preto, že dôvera v Pánove slová je tým pádom nulová a staviam sa na roven Bohu?
Отправлено в 16.04.12 21:31 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Nedávno som našla jedno dobré vysvetlenie o čom je očistec:
http://vad-art.blogspot.com/2011/11/ocistec-odpustkydusickove-zamysleni.html

To nie Boh trestá dušu, ktorá "nie je dosť dobrá". Ale ona sama "horí" poznaním, v ako je ešte vzdialená od milovaného Boha.
Ale predsa poznáme prisľúbenia - keď sa niekto utieka k Ježišovmu srdcu a Jeho milosrdenstvu, On ho čaká s otvorenou náručou. emoticon

BTW: Nechápem, čo to boli za duchovné cvičenia, keď vám dali do srdca taký nepokoj a vlastne až beznádej. Potom aj chápem našich bratov protestatntov, keď odsudzujú katolícke učenie o očistci.
Iste, je správne, keď sme vyrušení z pohodlia a falošného uspokojenia, ale to čo popisujete nebol "svätý nepokoj".
Отправлено в 26.04.12 9:04.
Отправлено в 26.04.12 9:28 в ответ на Eva Baranovičová.