Blog

« Назад

Desatoro obnovy duchovného života

Desatoro obnovy duchovného života

Priatelia, ponúkam vám niekoľko myšlienok, ako skvalitniť svoj duchovný život.

I. S pomocou Božou budem pozorný pri každom slávení eucharistie a čítaní Božieho slova.

II. V duchovnom živote je veľmi dôležitá modlitba a rozjímanie, preto ich neodfláknem. Okrem nich si každý deň nájdem pätnásť minút na adoráciu na viac.

III. Budem sa snažiť žiť v pokoji, lebo vtedy som viac disponovaný pre prijatie Božej milosti.

IV. Budem sa snažiť byť v každej situácii trpezlivý, no zvlášť v utrpení, krivde a slabosti.

V. Často budem vzývať o pomoc Ducha Svätého, Pannu Máriu a svätých a tiež si budem často obnovovať zasvätenie Ježišovmu Najsvätejšiemu a Máriinmu Nepoškvrnenému srdcu.

VI. Budem sa snažiť žiť (myslieť, hovoriť, konať) vždy v pravde a úprimnosti.

VII. Budem rozvíjať striedmosť (v slovách, pohľadoch, jedle) a pokoru, lebo oni sú ovocím Ducha.

VIII. Budem sa snažiť byť milý, láskavý a všímavý ku každému človeku, ktorého mi Boh práve posiela do cesty.

IX. Budem žiť v poslušnosti, čistote a materiálnej nenáročnosti, lebo to sú evanjeliové rady.

X. Budem verný Bohu a jeho svätej vôli.

Prajem vám požehnaný rok 2012 a veľa síl!

Nm 6,22-27

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Mnoho rokov som sa snažila o svoju duchovnú obnovu takýto spôsobom. Zistila som však, že stále stojím na mieste, alebo sa točím v jednom kole. Raz som bola hore, raz dole no nestúpala v duchovnom živote.
Až cez utrpenie mi Boh dal poznanie, že moja snaha je nanič, že on nepotrebuje odo mňa nič, práve tým,že sa snažím, Boha urážam, lebo sa mu snažím dokázať, že niečo dokážem.
No ja som za tie roky nedokázala nič, nič, nič.
Pochopila som, Boh urobil všetko. Boh moju spásu naplánoval, vtelením sa do človeka, Pána Ježiša Krista, ju aj uskutočnil. Jedine jeho dielo je dokonalé a už aj dokonané pred viac ako 2000 rokmi.
Prijatím tohoto faktu, teda VIEROU, prijímam Kristov božský život, ktorý jediný je schopný robiť zmeny aj zázraky v mojom živote. Vo viere je ukrytý ten duchovný zákon, ktorý potom jednoducho pôsobí Duchom Svätým. Moje snaženie umenšuje moju vieru a zároveň uráža nášho Boha.
Ja viem, Pane, že človek nemá v moci svoju cestu ani usmernenie svojich krokov. Bez teba som nič ani nedokážem nič. Ja nie, ale ty, Pane, áno. Ty dokážeš všetko, u teba je moc a víťazstvo. Dnes som v Kristu. Ďakujem a chválim ťa, pretože moje spojenie s tebou je pevné. Kriste prejav svoju miernosť, svätosť, svoju slávu a víťazstvo cezo mňa. Osláv sa, Pane, v mojom živote. Amen!
Отправлено в 09.01.12 11:22.
to desatoro sa v mnohom podoba predsavzatiam svatej faustiny ktore zapisala do svojho Dennicka. :-)
Отправлено в 09.01.12 14:50.
Môže byť, Denniček sv. Faustiny som však nečítal. Toto som napísal približne pred 8 rokmi a často sa k tomu vraciam. Chcem povedať, že som to neokopiroval...
Отправлено в 09.01.12 15:00 в ответ на Veronika Florkova.
Súhlasím, bez Boha nemôžeme nič urobiť... Jn 15,5
Отправлено в 09.01.12 15:10 в ответ на Agnesa Kalafutová.
pani Agnesa, myslím si, že zavádzate falošný rozkol medzi našou snahou a Božou milosťou, ktorý nemá opodstatnenie ani v Písme ani v tradícii.
Отправлено в 09.01.12 15:27 в ответ на Agnesa Kalafutová.
Marián, ak si k tejto formulácii čiastkových tvojich cieľov dospel sám, že toto všetko chceš robiť, a takto sa správať, tak si asi nespokojný ( bol si pred 8 rokmi) s tým, ako žiješ. Zistil si, aký je tvoj stav a rozhodol si sa, že sa dá viac, plnšie, lepšie krajšie. Stále je čo zlepšovať. Teší ma, že to, čo pomáha tebe, dávaš iným.
Každý sme jedinečný. Každý máme svoje oblasti v ktorých potrebujeme pridať. Tvoj návod nasvedčuje tomu, že s Božou pomocou chceš plniť Božiu vôľu. toto nemôže nikomu uškodiť, práve naopak.
Ďakuejem.
Отправлено в 09.01.12 18:16.
Prekrásne si to napísala,presne moja cesta ,až ma to zarazilo,ďakujem za zdieľanie.
Отправлено в 11.01.12 15:55 в ответ на Agnesa Kalafutová.
Nič nie je zlé,hriešne,čo človek robí z lásky pre Boha a s ním.Sú to Tvoje predsavzatia a vyvierajú Ti zo srdca a túžby ešte viac sa k Bohu otcovi priblížiť,ešte viac milovať,svojím životom Ho osláviť.Nech Pán stojí pri Tebe,pomáha Ti a ochraňuje Ťa!
Отправлено в 12.01.12 7:11.