Blog

« Назад

Explózia lásky

Explózia lásky

Prednedávnom som čítal zaujímavú knihu. Štvorročný chlapec počas komplikovanej operácie zakúsil klinickú smrť. Ocitol sa v nebi, kde mal možnosť osobne stretnúť jeho „obyvateľov“, vrátene svojich príbuzných. S úprimnosťou a jednoduchosťou dieťaťu vlastnou rozpráva príbeh o tomto zážitku. O nezvyčajnej skúsenosti malého chlapca viem z rozprávania jeho otca. V skutočnosti nebo nie je žiadny výmysel.

Priatelia, Božia láska nám darovala všetko. Z vôle Nebeského Otca prichádza na našu zem bezbranné dieťa Ježiš, ktorého poslaním je otvoriť nám nebo ktoré zatvoril hriech prvých ľudí. Ježiš po hebrejsky znamená „Boh vykupuje“. Toto meno zjavuje jeho poslanie: vykúpiť ľudí a priviesť ich k Otcovi.

Prežívame Rok viery. Práve vierou môžeme mať účasť na Božom živote. Vierou môžeme prežívať spoločenstvo so živým Bohom. Priľnutie ku Kristovi by malo byť našou odpoveďou na jeho pohľad plný lásky, na jeho otvorenú náruč. Chce, aby sme tak ako Mária povedali „áno“ a  tak sa stali svedkami viery pre tento svet. Pretože Ježiš žil ako človek, vieme, že dobre chápe naše momentálne prežívanie a boje. Pretože je Boh, má silu a autoritu oslobodiť nás od hriechu. V tomto milostivom čase sa mu môžeme o to viac zdôveriť so všetkými svojimi myšlienkami, pocitmi a túžbami. Boh je s nami.

Vianoce sa už po stáročia slávia v rodinách ako slávnostná a radostná udalosť. Sláviť tajomstvo Vianoc znamená vzájomné darovanie, pohostinstvo a štedrosť. Nijaký dar však neprevýši dar, ktorý sme dostali v osobe Ježiša Krista. Voláme sa Božími deťmi a sme Boží dedičia, dedičia večného života v nebi (Porov. Rim 8,17).

Milostivé a požehnané vianočné sviatky vám všetkým.

Комментарии