Дневники

« Назад

Láska Boha a láska človeka

Láska Boha a láska človeka

Boh nás - mňa, teba - každého - nekonečne miluje. Boh povedal, aby sme aj my tak konali. Ja - ty - my milujeme Boha. Ja ešte stále neviem milovať teba. Neviem milovať iných. Ty - miluješ ma? Chcem naučiť milovať od teba!

Boh je Láska.

 

Boh nám dal Lásku. Dal nám ju všetku. Dal Seba.

Láska je trpezlivá, dobrotivá, raduje sa z pravdy, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží. 1Kor 13, 4; 7;

Láska nezávidí, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, 1 Kor 13, 4-6;

Láska nikdy nezanikne. 1Kor 13, 8;

Láska je najväčšia. 1Kor 13, 13;

...

Boh je Láska.

Boh dal Lásku  ľuďom - dal nám Seba. Plnosť Lásky. Dal nám ju navždy. Dal nám Plnosť Lásky. Máme bohatstvo Lásky pre iných. Pre všetkých. Pre každého. Pre TEBA.

Boh mi dal život, dal mi teba a iných.

Dal mi Lásku.

Ak hovorím, že milujem Boha, a neviem milovať teba... Boh mi hovorí, že to nie je láska.

Ak hovorím, že neviem milovať teba, iných - nemám lásku a nikdy som nepoznala Boha.

Lenže ja som spoznala Boha! Ja mám jeho lásku v mojom srdci! Boh sám mi ju dal! Mám lásku pre teba! Pre všetkých!

....

Bola som dieťaťom... hovorila som, ako dieťa, poznávala som, ako dieťa, rozmýšľala som, ako dieťa. (podľa 1Kor 13, 11;)

Som dospelá...  prečo ešte toľkokrát hovorím, zmýšľam a konám ako dieťa?! Nemám odpoveď na tú otázku... Viem, že to nie je láska.

Sme dospelí telesným vekom, v srdci mnohí z nás zostali deťmi. Láska mnohých z nás má detské topánočky. Dieťa sa vyvíja, rastie. Mali by sme aj  my, hoci sme vekom dospelí. Musíme rásť, aby sme mohli milovať. Dieťa miluje mamku, ocka a seba. Až neskôr sa učí milovať bračeka a sestričku, potom aj tetu z obchodu a jemu neznámeho uja. Musí sa učiť, ako má milovať seba, iných.

Milujem môjho Ocka, moju matku Cirkev... milujem seba láskou Boha? Milujem teba? Iných? Musím rásť v Božej Láske!!! Mojim učiteľom je Boh Láska.

....

Už pridlho sa učím milovať ako Boh.

Deň čo deň robím previerky z LÁSKY. Pripravujem sa na záverečnú skúšku.                   

Neviem deň, ani hodinu tejto skúšky.

Viem, že sa o nej rozhoduje DNES. Teraz. Každý deň.

Viem, že hlavou časťou skúšky si TY a INÍ. Viem, že túto skúšku nemôžem urobiť bez teba!

Brat, sestra, túžim rásť v láske!  Túžim rásť s vami v láske Božej! Nikto z nás nerobí skúšku Lásky sám!

My sme Boží! Sme Božou slávou!

Pavol hovorí:  "sme vašou slávou a vy našou!" 2Kor 1, 14;

"To je naša chvála, naše svedectvo... žijeme vo svete, hlavne však u vás v Božej jednoduchosti a úprimnosti,

nie v telesnej múdrosti ale v Božej milosti. 2Kor 1, 12;

 

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Uprimne a pravdive vyznanie vhodne pre kazdeho kto ma srdce na spravnom miest.
Отправлено в 09.09.12 17:39.
Prekrásne, milá Majka!
Ak moja láska k Bohu vyrástla už z detských dupačiek, tak i moja láska ku všetkým ľuďom musí byť rovnaká. Láska musí rásť na sile. Musí sa rozvíjať, budovať, pretvárať ma ako človeka. Láska k Bohu sa musí rovnať láske k človeku. Je to priama úmernosť. Ak to tak necítim, niekde sa stala chyba. Ale chyby sa nemusia dať opraviť iba v školskom zošite. Pokiaľ ešte žijeme a dýchame, pokiaľ ešte stále sme v tomto smrteľnom tele, stále máme ešte čas rozvíjať sa v láske.
Láska je ako púčik kvetu. Iba na nás je, či mu dovolíme otvoriť sa v nádherný kvet plný ľúbeznej vône a farby...Po takomto kvete dychtí nejedno srdce. A po srdci plnom lásky dychtí iné srdce a ešte ďalšie srdce, ktoré sa touto ľúbeznou láskou naplní a dokáže ju rozdávať ďalej...Budujme svet postavený na láske. Iba ona je tou hybnou silou, ktorá rúca starého človeka a robí ho človeka hodným Božieho Kráľovstva.
Отправлено в 10.09.12 8:03.
V chladné marcové ráno sa pre vážne komplikácie narodilo dievča oveľa skôr, ako čakali - po 6 mesiacoch tehotenstva. Bolo to maličké stvorenie a nových rodičov sa bolestne dotkli slová lekára: Nemá veľkú šancu. Je len 10% ná pravdepodobnosť, že dieťa prežije nasledujúcu noc, a keby aj nejakým zázrakom prežilo bude postihnuté. Nikdy nebude chodiť, rozprávať, vidieť a mnoho iných ťažkostí. Rodičia a ich už 5 ročný syn sa na dieťatko veĺmi tešili a teraz jej nemohli prejaviť lásku ani bozkom ani pohladením. Všetci traja sa chytili za ruky a modlili sa uprostred veľkej nemocnice: Všemohúci Bože, Pán života, urob čo my nemôžeme urobiť, postaraj sa o malú Dianku, priviň si ju na prsia, kolíš ju a daj, aby cítila našu lásku.

Dianka po niekoľkých týždňoch začala priberať a zosilnela po 2 mesiacoch si ju rodičia mohli prvý krát objať. V 5 tich rokoch to už bolo nádherné, zdravé dieťa.

Raz popoludní sa vybrali do parku. Dianka sedela v maminom náručí. Ako vždy džavotala, no zrazu stíchla. Zdalo sa akoby sa s niekym objímala. Spýtala sa mamy: Cítiš to? Mama povedala: Áno vonia to ako pred dažďom. Dianka po chvíli povedala: Nie, vonia to ako on. Vonia to, ako keď ťa Boh silno objíme.Dievčatko odbehlo k svojim kamarátkam a mama sa rozplakala. Dcérine slová jej potvrdili to, čo dávno vedela. Počas celej doby čo jej dcéra bojovala o život, staral sa o ňu Boh, objímal ju tak často, že jeho vôňa ostala v jej pamäti.

V každom dieťati ostane vôňa Boha. Prečo sa tak veľmi ponáhľame, aby sme ju odstránili?
Отправлено в 10.09.12 21:58 в ответ на Eva Vráblová.
Žanetka, nešlo o odstránenie vône dieťatka, ale o rast vo viere.
Отправлено в 11.09.12 0:16 в ответ на žaneta Krížková.
Juj, to je uzasne od hlbokeho precitenia mi az zimomriavky behaju po celom tele. Ohromne vyznanie som dojata Vasou reakciou. Dakujem za povzbudenie do dnesneho dna, dostala som velke povzbudenie opravdu.
Отправлено в 11.09.12 7:25 в ответ на žaneta Krížková.
Jarmila Semanová
Žanetka,

ďakujem za Tvoje zdieľanie sa.

Aj keď sme už dávno stratili kľúčik od detstva, môžeme prežívať a vnímať Božie objatie.
Отправлено в 11.09.12 8:57 в ответ на žaneta Krížková.
Vôňa Boha...krásne!
Pán Ježiš mal a aj má veľmi rád malé deti. Preto to podobenstvo: Kým nebudete ako deti, nevojdete do Kráľovstva nebeského.
Отправлено в 11.09.12 10:07 в ответ на žaneta Krížková.
veľmi pekne Vám všetkým ďakujem, ale pochvala patrí Brunovi Ferrero ja som len usúdila, že by sa to hodilo ako komentár - tak som to ponúkla.
Отправлено в 11.09.12 17:11 в ответ на Eva Vráblová.
:-) Viem, že nešlo o odstránenie vône dieťatka.:-) Ale odstránenie vône Boha sa mi ako metafora na Váš článok, javila ako dobrá voľba.
Отправлено в 11.09.12 17:16 в ответ на Mária Künzl.