« Назад

Predseda KBS: P15 prinesie jedinečnosť

Predseda KBS: P15 prinesie jedinečnosť

Na Národné stretnutie mládeže P15 v Poprade pozýva mladých i predseda Konferencie biskupov Slovenska Mons. Stanislav Zvolenský. Osobne zažil i jeho predchodcu - R13 v Ružomberku. Pri tejto príležitosti prinášame rozhovor s bratislavským arcibiskupom metropolitom.

Prečo majú mladí ísť na stretnutie P15?

Lebo je to stretnutie mladých, ktorí majú radi život, ktorí sa usilujú o pravú lásku, ktorí hľadajú a nachádzajú pokoj vo vzťahu s Bohom.

Čím je podľa Vás toto stretnutie výnimočné?

Ide o stretnutie mladých ľudí z celého Slovenska, nadväzuje na nádhernú skúsenosť zo stretnutia v Ružomberku v roku 2013. Už zo samotnej skutočnosti, že sa koná po dvoch rokoch vyplýva, že sa jeho príprave venuje výnimočná pozornosť a s Božím požehnaním prinesie jedinečné podnety do nášho života.

Čo môže dať mladým toto stretnutie? Čo mladí môžu získať a zažiť, keď sa ho zúčastnia?

Stretnutie mládeže je ako bohato prestretý stôl, plný duchovných podnetov. Prináša skúsenosť spoločenstva, vzájomného prehĺbenia vo viere, ponúka svedectvá o nadšení a istote vyplývajúcej z Božej blízkosti v živote konkrétnych ľudí, ukazuje radosť zo života vyjadrenú aj mnohými umeleckými či športovými prejavmi, dáva príležitosť získať nových priateľov, spoznať svojich priateľov hlbšie.

O čo ide na P15? Prečo sa koná? Aký je cieľ P15?

Stretnutia mládeže sa konajú vo farnostiach, vo všetkých diecézach a je primerané, aby sa mladí ľudia zo všetkých diecéz stretli aj spoločne a vzájomne sa obohatili darmi, ktoré dostali od Pána Boha. O to pôjde na stretnutí v Poprade a, samozrejme, že jedným silným motívom je aj príprava na celosvetové stretnutie mládeže, ktoré sa bude konať v Krakove v roku 2016.

Čím sa podľa Vás odlišuje od iných stretnutí alebo festivalov mladých, ktorých na Slovensku každý rok pribúda?

Stretnutie mládeže v Poprade je jedinečné v tom, že predstavuje talenty, duchovné nadšenie a vieru našich mladých ľudí z celého Slovenska, dáva istotu pravdivého pohľadu na človeka v súčasnom svete.

Komunikačný tím P15 / Ivana Németová

Комментарии