Дневники

« Назад

14-ročná pakistanská kresťanka unesená v oblasti Faisalabad

14-ročná pakistanská kresťanka unesená v oblasti Faisalabad

 V nedeľu 26. apríla uniesla skupina ozbrojených moslimských mužov 14-ročné kresťanské dievča z mesta Madina, ktoré sa nachádza v okrese Pandžáb v provincii Faisalabad. Podľa miestnych správ rodina kresťanky podala policajnú správu a žiada políciu, aby ju získala späť.

Podľa prvej informačnej správy (č. 834/20) podanej na polícii bola Myra Shehbaz unesená skupinou moslimských mužov pod vedením Muhammada Naqaša. Svedkovia tvrdia, že Myra bola napadnutá, keď v nedeľu popoludní cestovala na svoje pracovisko ako pomocníčka v domácnosti.

Očití svedkovia Pervez Masih, Younas Masih a Naeem Masih tvrdia, že únoscovia ju prinútili nastúpiť do auta a že Myra im vzdorovala. Títo očití svedkovia neboli schopní pomôcť Myre, pretože únoscovia boli vyzbrojení a vystrelili niekoľko sálv do vzduchu.

Nighat, matka Myry, povedala pre ICC, že sa obáva, že jej dcéra bude znásilnená, násilne prinútená konvertovať na islam alebo dokonca zabitá.

Žiadam úrady, aby priniesli moju dcéru späť, " povedala Nighat ICC. „ Páchatelia by mali byť tiež potrestaní podľa zákona. "

Únosy a útoky na ženy a dievčatá z komunít náboženských menšín sú v Pakistane žiaľ bežné. Podľa štúdie Hnutia za solidaritu a mier v Pakistane je ročne asi 1 000 žien a dievčat z pakistanskej hinduistickej a kresťanskej komunity napadnutých, unesených, násilne vydatých za svojho únoscu a musia konvertovať na islam.

Skrátené

Preklad z International Christian Concern /ICC/

Foto: Catholic in Pakistan

 

Комментарии