Дневники

« Назад

PRÍPAD NADHIRA Z DOKUMENTU WORLD WATCH LIST

PRÍPAD NADHIRA Z DOKUMENTU WORLD WATCH LIST

V Nadhirovom * živote boli najdôležitejšie tri veci: marihuana, návšteva nočných klubov a rapová hudba. Hoci vyrastal v moslimskej rodine, Nadhir sa neskôr vzbúril. Prestal sa zúčastňovať modlitieb v mešite a pripojil sa k miestnej rapovej partii.

Keď mal okolo  20 rokov, priateľ a kolega rapper mu ponúkol Bibliu a všetko sa tým zmenilo. „Čítam túto Bibliu a ako tak čítam, cítim niečo v sebe. Je to ako sladkosť v mojom vnútri. Necítil som to predtým, keď som čítaval Korán ... To je to, čo potrebujem. Potrebujem Ježiša. “ Prehlásil.

Bola to ďalšia zmena -  lepšie povedané - povstanie.

Nadhirova nová viera priniesla dôsledky. Jeho rodina si čoskoro všimla, že prestal chodiť do nočných klubov, ale keď sa priznal, že je kresťan, jeho otec sa rozzúril. "Nechcem ťa viac vidieť v mojom dome," povedal. "Nikdy sa sem nevracaj, pretože už nie si môj syn a ja ťa nepoznám. A pôjdem na úrady, aby som vymazal tvoje meno z mojej rodiny, pretože si kresťan. “

 

„BOH vyPOČuL MOJU MODLITBU“

Nadhir strávil mnoho nocí bez domova. Nakoniec ho vzal iný kresťan k sebe a čoskoro zistil, že je súčasťou oveľa väčšej rodiny ako tá, ktorú zanechal.

Teraz povzbudzuje ostatných kresťanov v severnej Afrike. Veriaci z pôvodného moslimského prostredia sa trápia v izolácii, preto Nadhir vedie vo svojom dome tajnú cirkev a zručnosti, ktoré sa naučil ako rapper, dobre využíva pre podcast pre nových veriacich.

Partneri Open Doors mu tiež pomáhajú pri zriaďovaní kaviarne, aby sa tak kresťania mohli stretávať spoločne. Nadhirova služba je veľmi dôležitá.

Pán naďalej pôsobí v Nadhirovom živote. Krátko po tom, čo sa oženil, mu jeho otec telefonoval, že sa mu chce ospravedlniť. Nadhir povedal svojmu otcovi, že sa za neho bude modliť, a od tej chvíle sa veci zmenili.

"Keď teraz spolu s mojou rodinou hovoríme, máme pekné spoločné chvíle. " Hovorí. "Boh vypočul moju modlitbu."

* Meno bolo zmenené z bezpečnostných dôvodov

Preklad z Open Doors

Foto: pxhere

Комментарии