Дневники

« Назад

Príbeh Luciny

Príbeh Luciny

Prenasledovanie kresťanských žien a dievčat na celom svete je skryté, zložité a násilné. Sú viac zraniteľné pre svoje pohlavie, ako aj pre svoju vieru.

Meno : Lucina
Kde : južná Ázia
Vek : 19
Príbeh: zdrogovaná, násilne vydatá, týraná

Začiatkom roku 2020 Lucina (meno zmenené) študovala za lekárku. Všetko sa však zmenilo, keď bola zdrogovaná, unesená, násilne vydatá a opakovane znásilňovaná a týraná. Prečo sa  zamerali na ňu? Pretože jej otec, Boutros (zmenené meno), je duchovný pastier a evanjelizátor.

„Miestni náboženskí vodcovia sa mnohokrát pokúšali o to, aby som sa vrátil k svojmu rodnému náboženstvu,“ hovorí Boutros. "Napadli ma a vyhrážali sa mi, že ma zabijú." Vydržal som všetko. Ale potom sa mi pomstili znásilnením mojej dcéry! Čo môžem urobiť? Nemôžem nič robiť. “

Podvedená a unesená

Podviedla ju mladá žena, ktorá tvrdila, že chce tiež študovať medicínu. Lucina sa zobudila zdrogovaná, ocitla sa zamknutá v neznámej spálni a údajne sa „vydala“ za muža menom Yutas (meno je zmenené). S Lucinou sa zaobchádzalo ako s otrokyňou a opakovane ju znásilňovali. Raz im aj utiekla, ale prenasledovatelia ju chytili - a zaobchádzali s ňou ešte horšie.

"Neverili by sme, že sa jej stala taká tragédia," povedal Lucinin brat. Po pár dňoch hľadania sa celá krajina uzamkla pre Covid-19. Hľadanie Luciny bolo ťažké; potom to bolo nemožné.

Zachránená, ale stále utrápená

O niekoľko mesiacov neskôr zostala Lucina sama dlho, a tak mohla zavolať svojej sestre. Jej rodina kontaktovala políciu a Lucinu nakoniec našli. "Bola takmer mŕtva." Ani sme ju na prvý pohľad nedokázali spoznať, “hovorí jej brat.

Lucinine utrpenie ešte ale neskončilo - zistila, že je tehotná a jej rodina bola naďalej obťažovaná a napádaná. Partneri spoločnosti Open Doors v regióne pomáhajú Lucine s lekárskymi záležitosťami a poskytli kozy, aby rodina mohla mať nejaký príjem, ale čaká ich ešte dlhá cesta k úplnému uzdraveniu.

"Moja nádej je zničená," hovorí Lucina. "Cítim sa beznádejne, frustrovaná, depresívna." Modlite sa prosím za mňa. Potrebujem ochranu a snažím sa na všetko zabudnúť. Modlím sa k Bohu, aby mi ukázal cestu ako ďalej. “

Yutas bol zatknutý, je to neuveriteľné, ale jeho obec jeho kroky schvaľovala. Miestne náboženstvo učí, že prenasledovanie kresťanov, dokonca aj ich znásilnenie alebo zabitie je bezúhonné a malo by sa to dokonca považovať za náboženskú povinnosť.

Najzraniteľnejšie sú ženy a dievčatá, pretože sa predpokladá, že ich utrpenie „dá lekciu“ ich rodinám. Modlite sa prosím, aby sa v prípade súdu dosiahla spravodlivosť a aby ženy ako Lucina boli chránené.

skrátené

Preklad z Open Doors

Foto: Flickr

Комментарии