Отображение сетевого контента

Blogy (Aktívny Advent 2015)

« Назад

Adventný čas 19. deň - Izaiáš

Iz 11,1-10

Na dnes nám vychádza krásne čítanie o Božom pokoji v "novom svete". O láske a priateľstve medzi odvekými nepriateľmi. O pokoji medzi levom a jahniatkom, medzi hadom, či vretenicou a malým dieťaťom, medzi teliatkom a medvieďaťom (aj ich matkami)... Keď vyrastie "výhonok Jesseho", všetko sa zmení. 

A naozaj sa mení, V našich srdciach - v srdciach tých, ktorí uverili a prijali Spasiteľa, ktorí sa nechali premeniť a žijú v Jeho kráľovstve. Lebo Božie kráľovstvo nie je "tamto", alebo "tuto". Nemáme ho čakať za veľa rokov, alebo hľadať za horami za dolami... Božie kráľovstvo je v nás! Už teraz! (porovnaj Lk 17,20-21)

A že nás svet nenávidí? Aj Ježiša nenávidel, čo by sme chceli? Nechceme mu byť podobní? Sám Boh stačí - a Jeho kráľovstvo. Lebo "Božie kráľovstvo nie je jedlo a nápoj, ale spravodlivosť, pokoj a radosť v Duchu Svätom." (Rim 14,17)


Praktická činnosť: 
V dnešnom čítaní sa spomína lev a ovečka... Lev nepatri zrovna k vianočnej symbolike. Ale ovečka áno. Vyrobme (vystavme) si dnes ovečku. (Zase vám ponúkam nejaké nápady na pintereste. A keby sa niekomu málilo, nakuknite aj sem.)

Téma vďačnosti: 
Nájdime dnes aspoň tri DARY PRIATEĽSTVA. 


Nech sa vám darí! Želám vám pokojné dni a radosť i vzájomnú lásku vo všetkých situáciách, ktoré vám prinesú nasledujúce dni. 
Eva Letitia. 

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Пока нет комментариев. Будь первым.

Отображение сетевого контента

Aktívny advent 2015

Každý deň, po celý advent, pribudne na tejto podstránke nová téma.
Postupne si budeme čítať z dejín spásy (Starý Zákon) - od stvorenia sveta až po príchod Spasiteľa na svet.

Každý deň iný príbeh.
Každý deň téma na vďačnosť.
Každý deň nejaká (malá) praktická úloha.
Aby sme boli pripravení.
Aby sme nezabudli.
V zhone dní... 

Отображение сетевого контента

Pridajte sa k nám na Facebooku

Uzavretá skupina: 
cesta vďačnosti

Spoločne ďakujeme každý deň