Blog

« Назад

Vianoce v Krížovej Vsi

Narodenie Ježiša Krista my kresťania oslavujeme každý rok, a predsa je to vždy niečo nové.

V Rómskom duchovno - spoločenskom stredisku polnočnú sv. omšu prvý krát celebroval pán farár Peter Petrek. Na ďalší deň bola slávnostná svätá liturgia narodenia Pána. Veriaci svojím počtom, ale aj slávnostným oblečením dali najavo, že Ježiš Kristus je v ich živote najhlavnejší. Po sv. omši nasledoval program. Ako prví na pódiu vystúpili divadelníci pod vedením Svetlanky. Ich podanie udalostí vianoc bolo netradičné - pripravili večerný spravodajský blok s fikciou, ako by to vyzeralo, keby sa Ježiš narodil v našom storočí. Potom nasledovalo krátke vídeo pre deti. Po ňom bol priestor pre piesne, básne dokonca aj tanec detí. Divadlo pre túto príležitosť s deťmi nacvičili sestry Janka a Vierka, ktoré sa deťom venujú počas celého roka. V divadle boli aj pasáže na obveselenie a prítomní sa z chuti zasmiali.

S veľkou radosťou sme privítali bývalého dobrovoľníka Mareka Mikurdu, ktorý nás navštívil aj so svojou manželkou Luckou a synčkom Patrikom. Porozprávali nám, ako žijú a ako sa im darí. marek, ďakujeme, že si si našiel čas, a zavítal si medzi nás.

Peťo a Dianka sa postarali o prekvapenie večera piesňou ALELUJA. Ďakujeme kapele Jekh drom, že slúžili doprevádzaním liturgie počas celých vianoc, aj sólistom za krásny spev, ktorým potešili nejednu dušu. Túto pieseň som nahral a spolu  s fotkami som urobil krátku prezentáciu, ktorú si môžete pozrieť nižšie. Nahral som to priamo z mixu, takže zvuk je celkom dobrý. (len ku koncu tam počuť krik) ale myslím, že kto bol aspon raz u nás v centre to pochopí smiley

 

 

autori fotografií: Lenka Horváthová a Štefan Hrbček

hrá kapela Jekh drom, spieva Peter hangurbadžo a Dianka Hangurbadžová

audio stopu nahral Štefan Hrbček

fotoprezentácia spracovaná cez legálny program iMovie

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Nech Vás Pán sprevádza,posiľnuje a posväcuje pri Vašej človeka naplňajúcej práci.Všetci sme Božie deti! A "Slovo Pánovo" je pre nás všetkých.Buď Bohu chvála a vďaka za takýchto služovníkov Božích! Veľmi sa mi to páči, Ja z vlastnej práce viem,že je to náročné.Na druhej strane,keď vidia úprimný záujem o ich rodinu,sú ako malé detii. A ako je to v piesni- aby nikto z nich nepovedal,že nepočul o Bohu,,,,,
Отправлено в 16.01.12 19:54.
pre tych co nevedia. Spolocenstvo Rieka zivota spolu s otcom Michalom Zamkovskym, robievaju kazdy mesiac, vzdy prvu nedelu v mesiaci (musi to byt ale nedela po prvom piatku) verejne chvaly. Okrem letnych prazdnin, jul a august, byvaju tieto chvaly cely rok.
Отправлено в 16.01.12 23:44.
Neviem tu mazat komentare. Smola. Lebo tento tu nepatri, patri pod iny blog, blog ktory hovori o ludovych misiach Rieky zivota v Krizovej Vsi.
Отправлено в 16.01.12 23:47 в ответ на Veronika Florkova.