« Назад

Spomienka na mojich najdrahších

Spomienka na mojich najdrahších

Spomienka na zosnulých – krásna trýzeň milujúceho srdca.

 

-      Mamička - poznám ju len z rozprávania a z fotografií. Bola to najkrajšia, najláskavejšia, najlepšia mamička, ktorej jadrom bytia bola srdečnosť, láska, starostlivosť, spravodlivosť -  viera a nádej, ktorú svojim deťom odovzdávala z jej úst zneli tak úprimne, že v žiadnom prípade sa nedalo zapochybovať, lebo to hovorilo úprimne milujúce srdce, so živou vierou a neotrasiteľnou nádejou. Mala vyvinutý prirodzený zmysel pre humor, ktorý bol známi v jej širokom okolí známych. Napriek tomu po mojom pôrode reč, ktorú predniesol p. primár Hoky, zhodou okolností náš sused,  ju zmiatla. „Pani Lázárová, povedzte svojej dcére, že som ju videl sa kúpať nahú...“ ticho a potom doložil: „až bude mať 18 rokov“.   Vtedy  mamička s uspokojením pochopila, že ide o mňa, lebo sestry boli staršie – najstaršia 22, stredná 20 a najmladšia sestra mala 19 rokov.  Žiaľ, túto udalosť mi opísala stredná sestra až keď som ja mala 18 rokov. Mamička 2 roky po mojom pôrode zomrela na rakovinu.   Zvykla som si s ňou rozprávať. Prosiť ju o pomoc, o radu,   presviedčať ju o svojej láske a ako mi celý život chýba.  

 

 

-      Otecko - opakujem to aj pri oteckovi.  Často sa hanbím za svoje city, lebo ma otecko učil, že mamička je smutná ak ma vidí sa trápiť.  A už ani on ma nemôže zastaviť v prívale citov smutnej spomienky, ako mi obaja chýbajú, rovnako ako

-      Môj milovaný manžel, ktorý ma predišiel, po ktorom ostala spúšť prázdnoty, nevyslovených  láskavých slov,  pocitu bezpečia, istoty že sa mám o koho oprieť.

V mojom živote je už veľa tých, na ktorých môžem len spomínať - starí rodičia, všetci súrodenci, krstní rodičia a mnohí ďalší...                                                                                                                                                             Anjel strážca ma sprevádza k cestičke, po ktorej kráčali a verím, že došli do cieľa. Mňa objíma  a privádza do bezpečia Božia láska.

  

 

Obrázky: Gify Nena

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Máme v nich príklad a tiež orodovníkov. Žili život lásky a ten sa nemôže skončiť. Láska vstáva zmŕtvych a spolu s ňou my a naši drahí. Vďaka Bohu!
Отправлено в 29.10.12 15:05.
Veľká vďaka Pánu Bohu za tieto slová vyslovené vami.
Отправлено в 29.10.12 15:30 в ответ на Daniela Cerovská.
Och, naozaj, vďaka Bohu. nebyť jeho-Lásky, nedala by sa tá bolesť zniesť. Takto však sa bolesť stáva súčasťou vykúpenia.
Отправлено в 29.10.12 16:49 в ответ на Anna Václavová.
Anička, máš už v nebi mocných orodovníkov, ktorí sa za Teba deň čo deň primlúvajú u Pána a vyprosujú Ti mnohé milosti...je mi ľúto, že si nemohla dlhšie precítiť srdce mamičky. O to možno mocnejšie cítiš ochranu nebeskej Mamičky Márie...
Отправлено в 29.10.12 17:48.
Áno Evička, mala som tú najúžasnejšiu mamičku v Panne Márii, ktorá ma vždy viedla aj ochránila,,,
Отправлено в 29.10.12 18:47 в ответ на Eva Vráblová.
Wau wau wau emoticon) TEta Aničkáááááá toto sa nedá ináč opísat len AMEN emoticon a nieco neskutocne emoticon emoticon wau vdaka teta Anička emoticon emoticon uplne krááásne proste len AMEN emoticon +
Отправлено в 10.11.12 23:20.