« Назад

Boj o duše svojich detí

Boj o duše svojich detí

Ak ochorie naše dieťa, myslím, keď ochorie ťažko telesne, sme ochotní pre neho urobiť čokoľvek. Navštíviť špecialistov, žiadame, aby nám o danej chorobe povedali čo najviac informácií, súhlasíme s hospitalizáciou, operáciou, zoženieme najkvalitnejšie lieky, prebdieme pri chorom dni a noci, sme ochotní obetovať všetky úspory, ba si i požičať... Vyložíme VŠETKO úsilie na to, aby sme nič nezanedbali, aby sme mu čo najviac pomohli... Vrátane modlitieb a obetovaní sa...

Ak ochorie naše dieťa po duchovnej stránke, a jeho duša je ohrozená pre večné spasenie, tvárime sa, že sa nič nedeje...

NIKTO NEBIJE NA POPLACH!!!

Je také ťažké, rozprávať sa s dospelými deťmi, o tom, že žijú v nemanželskom zväzku?
Je také ťažké hovoriť o posvätnosti manželstva?
Je také ťažké povedať VLASTNÝM DEŤOM, že žijú v ťažkom hriechu?
Že ich duša je v životu ohrozujúcom stave?
Že sa dobrovoľne odlučujú od stola Pánovho?
Že sa dobrovoľne vzdávajú Najsvätejšej Eucharistie?
Že sa VEDOME oberajú o Pánovo požehnanie?
Že neprežívajú život tak, ako za nich pri svätom krste rodičia a krstní rodičia sľubovali Pánovi?
Rodičia, ako milujeme vlastné deti, keď je nám ĽAHOSTAJNÉ, v akom stave je ich duša?
Nemôžem byť predsa veselá, ak viem, že moje dieťa zomiera...Na ťažkú chorobu, horšiu, ako malomocenstvo, že stojí nad pekelnou priepasťou...
Milí rodičia, kto naše dieťa vytrhne z rúk diabla, ktorý sa teší, že mu táto duša už - už patrí?
Svätým krstom a Sviatosťou birmovania sme sa stali Božími deťmi, preto sa usilujme žiť ako naozaj Božie deti.
Kráľovstvo Božie je pripravené aj pre naše deti...   Alebo o to nestojíme?

 

obrázok: http://zivotysvatych.okamzite.eu/MARIAEM_JEZIS_MARIA/

Svaty_Lonard_porto_maurizio/svata_Veronika_Giuliani_hovori_ku_knazom/

SVATA_VERONIKA_GIULIANI_KNAZOM_subory/JEZIS%20PLACE_%20Prayer%20Jesus.jpg

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Možno zasa pichám nos, kde by som nemala....ale keď je citát z Izaiáša pravdivý- že aj keby boli naše hriehy ako šarlát...ponorí ich do milosrdenstva....a prísľub, že hriechy, z ktorých sa duša vyspovedá (samozrejme záleží na ľútostí a pevnom predavzatí sa im vyhýbať sv. Faustíne...Pán už nikdy nepripomenie....A čo potom očistec?
Stala som sa katolíčkou ako 21 ročné dievča a s pojmom "očistec" som sa prvýkrát stretla v 40- ke na duchovných cvičeniach, to čo som o tom počula, mnou otriaslo. S maminkou sme sa spovedávali minimálne raz, niekedy aj dvakrát do mesiaca, vždy úprimne....posledných 6 spoločných rokov pri jej lôžku a denne s Páínom bolo nádherných.....V deň smrti ráno bola zaopatrená, i ja som prijala sv.zmierenia a Eucharistiu, bolo pri plnom rozume.....po pohrebe som počula povzbudenia kňazov i o. biskupa, že sa nemám báť ale tešiť na nebo....absolvovala som púť do Sv. Zeme, kde som bola taká fascinovaná že som väčšinou len mlčala, počúvala a písala. Neplakala som za ňou, verila som, že je jej dobre u Pána.
O niekoľko mesiacov na duchovných cvičeniach kňaz ziapal po mne, že odkedy a ako môžem mať istotu, že všetci končíme v očistci kde kruto pykáme za svoje hriechy, i tie najmenšie. Ja som milovala celý život Pána Ježiša a toto ma zabilo!
Druhý rok sa liečim na depresiu.... A potom si spomínam na prednášky o. bp.Tondru na teológii, ktorý povedal, že najhorší hriech nie je nečistota, ale odpad od viery a zúfalstvo.
Отправлено в 16.08.12 21:34 в ответ на Eva Vráblová.
Hm, nuž to, že Otec odpustí, neznamená, že aj nepotrestá. Práve preto máme v cirkvi aj plnomocné odpustky. Ale osobne to beriem ako hlúposť, že každý má skončiť najprv v očistci, než pôjde do neba. Človek môže tu na Zemi a najmä tu na Zemi vykonať toľko skutkov lásky, alebo si toľko toho vytrpieť, že ide rovno do neba. Láska totiž maže následky hriechu. A tie následky či niekto chce alebo nie, má možnosť zmazať si počas života na Zemi. Takže osobne beriem očistec ako katastrofu, kde by som nechcel skončiť. Ak by som bol na tom však veľmi zle, že by som mal skončiť v pekle a skončil by som v očistci, bolo by to pre mňa nádejou, že predsa len raz budem s Bohom. Okrem toho, kto sa modlí za duše v očistci, tak tie veľmi silno orodujú za neho. A keď prídu do neba tiež. Predstav si, že celé húfy ľudí orodujú za teba u Pána, aby ti dal také veľké milosti už len za to, že sama si im niekedy pomohla. Hlavné je veriť a silno, pretože u toho, kto má silnú vieru a dôveruje v Pána, u neho bude môcť konať zázraky a poskytnúť mnohé milosti na využite. A Pán rád dáva milosti, najmä ak vie, že človek tú milosť použije a zmnohonásobí pre Jeho slávu a spásu ľudí. On nie je skúpy na dary a milosti. Ale tak ako my nedáme nástroj človeku, ktorý ho nevie používať a narábať s ním, lebo by mu bol zbytočný, tak mu dáme niečo, čo využije. A Pán dáva vždy takto. Nedáva milosti, ktoré nepoužijeme. Svojou vierou však musíme pripraviť dobrú živnú pôdu pre to, aby tie milosti v nás zasadené vyrástli a rozmohli sa a tak priniesli úrodu. Jednou z výsledkov tej úrody, je aj priama cesta do neba. Potom nám hneď Pán povie, dobrý a správny sluha a vezme nás k Sebe.
Отправлено в 17.08.12 8:33 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Miluj naďalej Pána Ježiša, dôveruj mu a povedz mu na rovinu, že ty chceš ísť priamo do neba a nie do očistca. Určite bude na to pamätať. Sv. Terezka od dieťaťa Ježiša všetkým vravela, že môžu ísť priamo do neba! Máme ju asi v každom kostole. Nech nám bude povzbudením na našej ceste táto mladá svätica z Karmelu.
Отправлено в 17.08.12 8:39 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Mirko, veľmi, veľmi Ti ďakujem.....asi si mi dal impulz, že sa prestanem trápiť. Lebo doterajšie odpovede na túto tému od hocikoho- priatelia, spolusestry, ba aj kňazi- boli iba vykrúcaním alebo náznakom. Toto je jasné a dá sa. Vidíš, aj mladí môžu radiť starým.
Tak Ti napíšem vtip, zážitok: bola som na sv.omši a novokňaz začal svoju kázeň: "stretol som s t a r u č k é h o kňaza, mohol mať asi 70.......". No,povedala som si: Mária, teraz si stará, o rok už budem staručká! emoticon emoticon emoticon
Отправлено в 17.08.12 8:53 в ответ на Miroslav Čonka.
Mne prišiel tiež na um takýto príbeh:
V nemocnici ležali vedľa seba mladučké dievča a starý kňaz a obidvaja zomierali na nevyliečiteľnú chorobu.
Pri mnohých debatách, ktoré spoločne viedli, jedna sestrička bola svedkom takéhoto rozhovoru:
Dievča hovorilo, že poprosilo Pána, aby mohla tu na zemi odtrpieť to, čo by malo trpieť v očistci. Prosila ho, že chce ísť po smrti rovno do neba. Aj keď mala veľké bolesti, chcela ich pretrpieť tu, na Zemi, aby hneď, akonáhle si ju zavolá Pán, mohla s ním byť uchvátená do Božieho Kráľovstva. Kňaz jej povedal, že je to veľmi trúfalé, a že on sám by sa nikdy neodvážil o niečo také prosiť Boha.
Stalo sa, že dievča zomrelo prvé.
Po smrti kňaza jeho duša raz prišla navštíviť túto sestričku a povedal jej: Keby som mal takú vieru, ako malo to mladé dievča, bol by som aj ja išiel rovno do neba. Ale Pán mi dal stráviť nejaké obdobie v očistci ako trest za to, že som neveril, že je niečo také možné, že duša môže ísť rovno do neba. Musel som sa očisťovať z neviery a nelásky k Pánovi, že moja duša nežíznila po stretnutí s ním, ako duša tej dievčiny.
Отправлено в 17.08.12 19:37.
To si čítala od Márie Simmy Prekvapujúce svedectvo duší v očistci. Skvelá vec z vydavateľstva Magnificat Slovakia.
Отправлено в 17.08.12 19:47 в ответ на Eva Vráblová.
Mirko, vidíš, ja som si nezapamätala, odkiaľ to viem, zdalo sa mi, že z nejakého mesačníka kresťanského...ale môže byť, pretože z Magnificatu mám množstvo skvelých diel, len toto práve nie...)))
Отправлено в 17.08.12 19:50 в ответ на Miroslav Čonka.
Ale tam to je, ja si niečo fajn pamätám. Ktorý nech posilňuje našu pamäť sa modlíme. Tak moja je posilnená. Niekedy aj na škodu emoticon
Отправлено в 17.08.12 19:52 в ответ на Eva Vráblová.
Tomuto som sa musela zasmiať, ako aj tomu vtipu od pani Majky...)))
Veru, aj ja sa musím viac modliť k Duchu Svätému...vďaka za pripomenutie! emoticon
Отправлено в 17.08.12 20:00 в ответ на Miroslav Čonka.
Tak vám napíšem ešte jeden vtip- opäť skutočný. Počas opatrovania mamky som si prestala farbiť vlasy, dávala som iba tej mojej sivej tmavší tón, lebo mám veľmi bledú pleť.Prečo si farbím znova?
Všetci páni kapláni ma zhruba od 50- ky volajú teta- ešte vypomáham s katechézou a okrem toho slúžim čítaniami pri sv. omši. Pred dvoma rokmi prišiel milučký novokňaz. Listovala som si v lekcionári v sakristii a on spľaskol rukami: "Babka, čo tu robíte, čo si prajete?" Nuž napokon sa s mojou službou zmieril, ale je som po sv. omši zabočila do kaderníctva , ešte mali otvorené a poprosila som známu kaderníčku: "Anička, prosím tmavý gaštan!"
Отправлено в 17.08.12 21:45 в ответ на Eva Vráblová.
Zlaté. Takéto mini príbehy by ste mala pridávať pomaličky na jeden blog, aby sa nestratili v príspevkoch.
Отправлено в 18.08.12 7:27 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
Miro prekvapil si ma svojimi znalosťami o očistci. Je to presne tak snažme sa pomáhať čo najviac a bude nám to vrátené.
O tých odpustkoch vďaka sv. písmu som sa dozvedela len nedávno. Nebolo by zle o tom napísať blog. Čo povieš?
Отправлено в 18.08.12 7:34 в ответ на Miroslav Čonka.
Отправлено в 18.08.12 7:44 в ответ на Jarmila Haragová.
http://miroconka.blog.cz/1208/co-su-odpustky Čo sa týka odpustkov, tak tu máš odkaz na môj blog o nich. Tu to dávať nebudem. Tam máš všetko za čo môžeš získať odpustky. Čítanie Písma je len jeden bod z mnohých.
Отправлено в 18.08.12 11:08 в ответ на Jarmila Haragová.
Prepáč nenašla som to. Pod pojmom Odpustky sú iba dva príspevky. Možno by nebolo zle keby si si označil príspevky potom by sa ľahšie hľadalo. Zdravím.
Отправлено в 18.08.12 14:23 в ответ на Miroslav Čonka.
Dal som ti priamy odkaz na to, tak si to celé skopíruj alebo označ a takto si to otvor.
Отправлено в 18.08.12 18:20 в ответ на Jarmila Haragová.
Jarka asi myslela aj pre iných. Keď niekto bude hľadať niečo o odpustkoch, tvoj blog nenájde, pokým ho neoznačíš značkou... Aha, to nie je na MK, tak potom je pochopiteľné, že sa to nedá nájsť tu. 8)
Отправлено в 18.08.12 18:31 в ответ на Miroslav Čonka.
Nie tu na MK to nechcem dávať, lebo to nie je katolícky web a téma odpustkov je vysoko konfliktná. Dúfam, že chápeš. Mám už dlho svoj vlastný blog, kde píšem veci. Nechcem tu poburovať ľudí. A nie som ani momentálne v rozpoložení na to, aby som obhajoval vieru.
Отправлено в 18.08.12 21:04 в ответ на Eva Baranovičová.
Отправлено в 18.08.12 21:30 в ответ на Miroslav Čonka.
ďakujem za tvoje pochopenie. Dnes je to pre katolíkov nejako ťažké. Ale všetko má svoje opodstatnenie.
Отправлено в 18.08.12 21:42 в ответ на Eva Baranovičová.
Показывается результатов: 21 - 40 из 43.
из 3

whole-profile
Ž95,1 Poďte, plesajme v Pánovi, oslavujme Boha, našu spásu.

Eva belongs-to:

Друзья

Anna Lojeková
Štefan Hrbček
Martin Lojek
Ján Pankovčin
Robert Krett
Martin Majda
Marcela Bagínová
Eva Baranovičová
июня 19
Daniel Ruščák оставил(а) комментарий к записи Bohu vďaka!... в дневник Eva Vráblová .
12:22
октября 21
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Rodičia, viete, čo si vaše deti kupujú na desiatu?, в дневник.
15:19
мая 4
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Deti - ako plod manželskej lásky, в дневник.
11:53
апреля 16
Eva Vráblová updated a blog entry, Súcitíme.
12:27
Eva Vráblová updated a blog entry, Súcitíme.
12:19
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Súcitíme, в дневник.
12:13
апреля 12
Eva Vráblová updated a blog entry, Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:43
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Priatelia sú hviezdy na nebi, в дневник.
17:39
апреля 10
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Milujem, milujem svoj život, в дневник.
17:22
апреля 8
Eva Vráblová добавил(а) новую запись, Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších..., в дневник.
16:42
Подписаться на деятельность Eva Vráblová. (Открывает новое окно)