História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

18. nedeľa v cezročnom období 2017

Liturgický kalendár

Utorok: Sv. Dominika, kňaza. Spomienka.
Streda: SV. TERÉZIE BENEDIKTY Z KRÍŽA, PANNY A MUČENICE, SPOLUPATRÓNKY EURÓPY. Sviatok.
Štvrtok: SV. VAVRINCA, DIAKONA A MUČENÍKA. Sviatok.
Piatok: Sv. Kláry, panny. Spomienka.
Sobota: Panny Márie v sobotu.
Nedeľa: DEVÄTNÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Prebieha 7. ročník zbierky školských pomôcok pre znevýhodnené deti zo sociálne slabších rodín. Môžete ich priniesť do Centra pomoci človeku na ul. A. Hlinku 41. Viac informácii na nástenke.
Tiež ďakujeme všetkým darcom za prvopiatkovú zbierku trvanlivých potravín.

Foto a video z prvého svätého prijímania detí aj fotografie a CD z birmovky si môžete vyzdvihnúť cez týždeň v sakristii po večernej sv. omši.

Trnavská arcidiecéza poriada spoločnú púť do Fatimy v termíne od 29. októbra do 1. novembra 2017. Všetky informácie o priebehu púte nájdete na priloženom plagáte. Prihlásiť sa môžete v sakristii. Na prihlásenie sú potrebné osobné údaje: - Meno a priezvisko - Dátum narodenia - Miesto trvalého bydliska - Číslo dokladu, na ktorý bude účastník cestovať (môže byť aj občiansky preukaz) - telefonický kontakt.

Púť na Svatý Kopeček do baziliky Navštívenia Panny Márie sa uskutoční 19.8.2017. Prihlásiť sa môžete aj v sakristii sv. Cyrila a Metoda. Viac informácií na nástenke.

V sobotu 19. augusta 2017 o 14.30 hod. sa v Bratislave pred budovou parlamentu začne akcia s názvom Hrdí na rodinu. Ide o 6. ročník pochodu ľudí v červených tričkách, ktorí chcú verejne a radostne ukázať, že rodina je úžasná a výnimočná, lebo deti sú naša budúcnosť. Na toto podujatie pozývame všetkých, celé rodiny s deťmi aj jednotlivcov, aby sa naplnilo heslo pochodu „Nevynášame tmu, zapaľujeme svetlo“. Na výveske je plagát a bližšie informácie sú na stránke hrdinarodinu.sk.
V prílohe je pripojený plagát.

V priestoroch Pastoračného centra od Nitrianskej ulici bola otvorená cestovná kancelária „Noe travel“ založená v kresťanskom duchu. Ponúka okrem klasických zájazdov aj pútnické zájazdy, letenky, víza, poistenia atď.

Spoločenstvo Život ako dar organizuje 20. ročník akcie Na bicykli za život. V tomto roku si pripomíname 60 rokov od legalizácie umelých potratov v Československu, preto ich trasa bude viesť z Košíc do Prahy. Za 3 týždne navštívia 31 miest. Pozývame vás na stretnutie a program s cyklistami v našom meste: v sobotu, 19. augusta pri sv. omši v Kaplnke Sedembolestnej P. Márie o 18.30 a následne krátkou modlitbou pri nemocnici. Ak sa chcete pridať k skupine na bicykli, všimnite si plagát na výveske.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan