História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

31. nedeľa v cezročnom období 2017

Liturgický kalendár

Štvrtok: VÝROČIE POSVIACKY LATERÁNSKEJ BAZILIKY. Sviatok.
Piatok: Sv. Leva Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Sobota: Sv. Martina z Tours, biskupa. Spomienka.
Nedeľa: TRIDSIATA DRUHÁ NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Od budúceho týždňa sväté omše cez týždeň o 16.15 v kúpeľnej Kaplnke Božského Srdca Ježišovho pri kúpeľnom moste NEBUDÚ BÝVAŤ. Presunú sa do farského kostola sv. Cyrila a Metoda. Podobne sa do farského kostola presúva celodenná poklona Sviatosti oltárnej. Rozpis adorátorov a úmysly sv. omší zostávajú nezmenené. Nedeľné sväté omše o 9.00 zostávajú nezmenené.

Úplné odpustky v prospech zosnulých:

  1. Veriaci, ktorý v deň Spomienky na všetkých verných zosnulých navštívi kostol alebo kaplnku a pomodlí sa Modlitbu Pána a urobí vyznanie viery (Verím v Boha), môže získať úplné odpustky, ktoré možno privlastniť iba dušiam v očistci. Okrem toho sa žiada splniť 3 podmienky: sv. spoveď, sv. prijímanie a modlitba na úmysel Sv. Otca (Otče náš, Zdravas, Sláva). A vylúčiť akúkoľvek pripútanosť k hriechu.
  2. Veriaci, ktorý nábožne navštívi cintorín a aspoň mysľou sa pomodlí za zosnulých, môže získať uvedené odpustky denne od 1. do 8.novembra.

Svätá omša osobitne venovaná pre prvoprijímajúce deti (2. a 3. ročníka) spolu s rodičmi bude v stredu. Deti 3. ročníka majú preskúšanie z otázok 1. časti po sv. omši v prítomnosti rodičov.
Svätá omša osobitne venovaná birmovancom bude v piatok.
Birmovanci po svätej omši budú mať stretnutie s animátormi a kňazmi.

Sviečky za nenarodené deti si môžete zakúpiť v kostole vzadu (2€ za plastovú sviečku a 4€ za sklenenú). Viac informácii na nástenke alebo http://www.forumzivota.sk; www.facebook.com/forumzivota.

Pamätné pero na deň požehnania Pastoračného centra si môžete zobrať vzadu v kostole alebo v sakristii u kostolníčok.

Vo štvrtok 9. novembra 2017 o 16.30 vo výstavných priestoroch Balneologického múzea Imricha Wintera – Vila Liska, Štefániková ul. 1, sa uskutoční vernisáž výstavy „Jeho osudom boli Piešťany“ spojená s prezentáciou knihy Stanislava Žlnaya „Komu prvému asi zazvoní?“ o Alexandrovi Šindelárovi, obdivuhodnom piešťanskom starostovi, farárovi, dekanovi a mučeníkovi, na ktorého by sme nemali zabudnúť.
Vzadu na poličke si môžete zobrať o ňom letáčik.

Vzadu na poličke sú letáčiky na objednanie knihy Triumf Srdca o posolstve Fatimy.

Vincentská rodina organizuje 11. ročník celoslovenskej verejnej zbierky Boj proti hladu. Zbierka prebieha od 1.6.2017 do 28.2.2018. Viac informácii máte na nástenke.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Na budúci týždeň v nedeľu (12. november 2017) o 15.00h. bude stretnutie združenia Faustínum. Všetci ste srdečne pozvaní.

Trnavská arcidiecézna charita, Centrum pomoci človeku Piešťany, hľadá dobrovoľníkov na pomoc k potravinovej zbierke v Tescu pre núdznych. V dňoch 9. – 11.11.2017 opäť zbierame potraviny pre ľudí v núdzi. V čase od 10.00 do 20.00 budeme pri hypermarkete Tesco zbierať trvanlivé potraviny, drogériu a hygienické potreby, ktoré budeme poskytovať sociálne slabým jednotlivcom i rodinám žijúcim v našom meste. Bližšie info a kontakt, kde sa treba prihlásiť je na nástenke.

Každú stredu v našom jezuitskom pastoračnom centre od 9.30h. je otvorené materské centrum pre mamičky s deťmi.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan