História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

Svätej rodiny Ježiša, Márie a Jozefa

Liturgický kalendár

PONDELOK: SLÁVNOSŤ PANNY MÁRIE BOHORODIČKY. Prikázaný sviatok. Sväté omše ako v nedeľu.
UTOROK: Sv. Bazila Veľkého a Gregora Naziánskeho, biskupov a učiteľov Cirkvi. Spomienka.
ŠTVRTOK: Prvý štvrtok v mesiaci. Deň modlitieb za duchovné povolania.
PIATOK: Prvý piatok v mesiaci.
SOBOTA: ZJAVENIE PÁNA. Slávnosť. Prikázaný sviatok.
NEDEĽA: KRST KRISTA KRÁĽA. Sviatok.

Oznamy

Na slávnosť Bohorodičky Panny Márie a na Zjavenie Pána sväté omše sú ako v nedeľu.
V rámci liturgie sa na úvod požehnáva voda, ktorou sa kropí ľud a veriaci si ju berú do svojich príbytkov. Nezabudnite si priniesť nádoby. Tiež sa slávnostne ohlasuje dátum Veľkej noci a ostatných pohyblivých slávnosti.

Požehnanie domu môžete nahlásiť v sakristii (meno, adresu a telefónne číslo). Poprípade čas si môžete dohodnúť aj s kňazmi osobne.

Kto sa dnes na slávnosť Bohorodičky Panny Márie zúčastní na speve alebo recitovaní hymnu Veni, Creator Spiritus – Príď, Duchu Svätý tvorivý, môže získať za obvyklých podmienok úplné odpustky.

Na Nový rok 1.1.2018 po večernej sv. omši o 18.00 bude koncert Malej vianočnej hudby.

V sobotu 6.1.2018 o 16.00 sa uskutoční trojkráľový vianočný koncert zboru Coro Laudamus vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda.

Adorácie vo farskom kostole sv. CM sú podľa bežného poriadku každý deň okrem soboty.

Svätá omša a stretnutie s prvoprijímajúcimi deťmi a birmovancami nebude.

Dnes na sviatok Svätej rodiny si manželia môžu pri svätej omši po homílii obnoviť svoje manželské sľuby.

Zapisovanie úmyslov svätých omší na mesiac február bude v nasledujúcom týždni po sv. omšiach ako obvykle.

Spovedanie v tomto týždni bude ako obvykle pred a po svätých omšiach podľa potreby. Spoveď chorých bude až v ďalšom týždni po prvom piatku.

Ďakujeme všetkým, za pomoc pri organizovaní Dobrej noviny, prípravách, samotnom koledovaní, finančných daroch, modlitbách, morálnej či inej forme pomoci. Spolu s príspevkami od dobrodincov, ktorí darovali peniaze mimo koledovania sa pre tento užitočný projekt podarilo v Piešťanoch získať 1.100,-Eur. Kto by chcel ešte podporiť Dobrú novinu, môžete poslať príspevok priamo na účet Dobrej Noviny. Bližšie informácie sú na výveske.

Ďakujem všetkým spolupracovníkom a darcom, ktorí sa pričinili pomocou a službou k slávnostnému prežitiu vianočných sviatkov.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

3. januára 2018 jezuiti slávia svoj titulárny sviatok Najsvätejšie meno Ježiš.

Zapisovanie úmyslov v našej kaplnke na február 2018 bude 2. januára 2018 pol hodiny pred každou svätou omšou.

Spovedanie cez týždeň: ráno ako obvykle, popoludní: od 17.00h.

Na slávnosť Zjavenia Pána (prikázaný sviatok) – ako v nedeľu: 6.30, 8.00, 9.30, 11.00, 18.30h.

Ľudová hudba folklórneho súboru Máj bude spevom a hudbou doprevádzať svätú omšu na Zjavenie Pána o 9.30h.

Ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek príspevkom (tým, ktorí darovali stromčeky, výzdobu, osadili stromčeky, vyzdobili ich, pripravili Betlehem...) prispeli k vianočnej výzdobe v našej kaplnke.

Na prvý štvrtok v mesiaci budeme mať v našej kaplnke adoráciu za kňazov a nové kňazské a rehoľné povolania. Začiatok adorácie je od 17.30h. do večernej svätej omše. Adoráciu vedie Spoločenstvo Ježišovho Veľkňazského Srdca. Srdečne Vás pozývame.

Rada rodičov Cirkevnej spojenej školy v Piešťanoch pri farnosti sv. Štefana Vás srdečne pozýva na 11. ročník Školského plesu, ktorý sa koná dňa 19. januára 2018 o 19.00 hod. v reštaurácii Semafor.
Cena lístka je 35€. Vstupenkou na ples môžete zároveň aj obdarovať svojich blízkych počas nadchádzajúcich sviatkov a spojiť tak príjemné s užitočným. Výťažok z plesu bude venovaný Cirkevnej základnej škole. Lístky si môžete zakúpiť do 8. januára 2018 na 1. stupni základnej školy resp. u rodiny Bujnovej, Gonovej alebo Krupovej, ktoré Vám poskytnú aj bližšie informácie o plese.

7. januára 2018 budú o 15.00h. v našej kaplnke Piešťanské chvály.

Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa podieľali na príprave a koledovaní Dobrej noviny, ako aj všetkým darcom. Koledníci vyzbierali 1100 Eur. Kto by ešte chcel podporiť Dobrú novinu, môže do 6. januára prispieť do pokladničky v kostole sv. Štefana.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan