História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

4. nedeľa v cezročnom období 2018

Liturgický kalendár

Streda: Sv. Jána Boska, kňaza. Spomienka.
Piatok: OBETOVANIE PÁNA. Sviatok.
Sobota: Sv. Blažeja, biskupa a mučeníka. Ľub. spomienka.
Nedeľa: PIATA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Sväté omše o 16.15 sú v Kaplnke Božského Srdca Ježišovho. Každodenné eucharistické adorácie zostávajú vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda.

Prvý piatok v mesiaci: spovedá sa ako obvykle pol hodinu pred rannými svätými omšami a od stredy hodinu pred večernými. V piatok sa spovedá od 16.30.
Naďalej prebieha prvopiatková zbierka potravín na pomoc ľuďom v núdzi.

Na sviatok Obetovania Pána sväté omše začnú obradom požehnania sviec a procesiou. Nezabudnite si priniesť sviece na požehnanie.

V sobotu pri spomienke na sv. Blažeja budeme na konci rannej svätej omše udeľovať svätoblažejské požehnanie.

Zbierka na katolícke školstvo Trnavskej arcidiecézy v našej farnosti činila 1303,- €. Za vaše milodary srdečne Pán Boh zaplať.

Svätá omša pre deti, osobitne, ktoré sa pripravujú na 1. sväté prijímanie, bude v stredu vo farskom kostole o 18.00. Tretiaci, ktorí ešte neboli, po sv. omši majú preskúšanie z 2. časti otázok.

Stretnutie birmovancov bude v piatok na sv. omši o 18.00 a po nej s kňazom a animátormi.

Na budúci týždeň zapisujeme úmysly sv. omší na mesiac marec. V pondelok ráno len na ranné sv. omše.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Zbierka na katolícke školstvo Trnavskej arcidiecézy – 1002 eur. Ďakujeme za Vaše milodary.

Spovedanie v týždni: ráno ako zvyčajne od 5.45 a 7.45. Popoludní budeme spovedať: pondelok až utorok od 18.15; stredu až piatok od 17.00h.

Prvý štvrtok v mesiaci – obetujme svoje modlitby za nové kňazské a rehoľné povolania.

Zapisovanie sv. omší bude vo štvrtok (1.2.2018) vždy 30 minút pred svätými omšami na mesiac marec.

Pozývame Vás na mariánsku pobožnosť k prvej sobote v mesiaci, ktorá bude 3. februára 2018 po rannej svätej omši.

Na sviatok Obetovania Pána budeme pri každej svätej omši požehnávať hromničné sviece. Každý si prinesie svoje. Na spomienku sv. Blažeja udelíme svätoblažejské požehnanie pri ranných sv. omšiach.

Materské Centrum. V stredu o 9.30h. pozývame ako zvyčajne mamičky s malými deťmi do nášho jezuitského pastoračného centra. Možnosť stretnúť sa s kňazom a príležitosť pristúpiť k svätej spovedi.

Dňa 4. februára 2018 budú o 15.00h. Piešťanské chvály. Hosť: vysokoškolský pedagóg a laik Tomáš Pružinec z Nitry. Téma: Voláme sa Božími deťmi a nimi aj sme.

Pátri jezuiti pozývajú k meditácii v rámci ďalšieho pokračovania projektu Umenie Ducha – návrat súčasného umenia do chrámu, do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie. Od 23. januára je tu prezentované dielo slovenského súčasného výtvarníka, Mariána Mudrocha s názvom: Hádanka.

Pátri jezuiti v spolupráci s laickými veriacimi pozývajú na duchovnú obnovu k Veľkej noci počas veľkého pôstu, ktorá sa uskutoční v malých spoločenstvách v priestoroch Jezuitského pastoračného centra. Pozývame:

  • deviatakov na základnej škole a prvákov na strednej škole do duchovno-formačných spoločenstiev Discover.
    • v stredu o 18.00 hod
    • vo štvrtok o 16.30 hod.
  • štvrtákov na strednej škole a vysokoškolákov do duchovno-formačného spoločenstva v rámci jezuitského celosvetového projektu Magis,
    • v piatok o 19.30 hod.
  • dospelých mužov a ženy od 25 - 45 rokov, v rámci modlitbovej prípravy počas pôstu s názvom: Pôst 2018 so Svätým Písmom.
    • v utorok o 19.30 hod.
    • v piatok o 19.30 hod

Prihlásiť sa možno v sakristii kostola, najneskôr do 11. februára 2018. Začiatok je v týždni od Popolcovej stredy 14. 2. 2018.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár-dekan