História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

2. veľkonočná nedeľa 2018

Liturgický kalendár

Pondelok: ZVESTOVANIE PÁNA. SLÁVNOSŤ.
Streda: Sv. Stanislava, biskupa a mučeníka. Spomienka.
Nedeľa: TRETIA VEĽKONOČNÁ NEDEĽA

Oznamy

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom bude v stredu. Prosil by som všetkých rodičov, aby prišli na túto svätú omšu a na rodičovské stretnutie po nej, kde sa budú riešiť konkrétne organizačné pokyny.

Stretnutie birmovancov bude v piatok vo farskom kostole na sv. omši o 18.00 a po nej v skupinkách s animátormi.

Procesia k Božiemu milosrdenstvu bude dnes na nedeľu Božieho milosrdenstva 8.4.2016 o 14.30 od Kaplnky Božského Srdca cez pešiu zónu do farského kostola sv. Cyrila a Metoda, kde o 15.00 budeme sa modliť Korunku Božieho milosrdenstva, uctíme si relikvie sv. Faustíny s pripraveným duchovným programom slova a piesni zborov a spevákov Piešťan. Na túto výnimočnú slávnosť pozývame všetkých kňazov, veriacich z celých Piešťan a okolia. Prosím aj rodičov s deťmi, aby prišli a vytvorili sprievod okolo obrazu Božieho milosrdenstva. Pri tejto príležitosti je možnosť získať za obvyklých podmienok úplné odpustky.
Dnes v nedeľu vo farskom kostole nebude obvyklá adorácia.
Po programe môžete podporiť finančne Dom pokoja na Lúke, ktorý slúži osamelým matkám v núdzi.

Od 25.3. opäť pokračujú každú stredu o 9.00 modlitby pred nemocnicou za počaté životy, aby sa v našej nemocnici deti rodili a nie zabíjali. Modlitby prebiehajú 9 mesiacov až do 25.12.

V stredu budú kňazské rekolekcie vo Vrbovom so začiatkom sv. omše o 9.30.

Prosil by som adorátorov Eucharistický plameň, ktorí sa zapisujú do celodenných poklôn pred Eucharistiou o stretnutie vo farskom kostole vo štvrtok po sv. omši a pozývame aj nových záujemcov ochotných na túto duchovne obohacujúcu službu adorácie, zotrvávať na modlitbe s Pánom Ježišom.

V tomto roku plánujeme jej opravu kúpeľnej kaplnky Božského Srdca Ježišovho. Jedná sa hlavne o opravu fasády, ktorá je už veľmi poškodená a opadaná, o nové izolačné okná, o obnovu vitráži v pôvodnom origináli a o opravu vežičky (zvonice). Chceme osloviť s touto prosbou o finančnú podporu aj Mesto Piešťany (pána primátora a poslancov) a všetkých ochotných sponzorov, podnikateľov, a ľudí dobrej vôle, aby sme si udržali a zveľadili tento piešťanský vyhľadávaný duchovný klenot, nachádzajúci sa v pamiatkovej zóne a v zozname pamätihodnosti Mesta Piešťany, zapísaný ako nehnuteľná národná kultúrna pamiatka Mestský park v Ústrednom zozname pamiatkového štátneho fondu.
Ďakujem všetkým darcom, ktorí už priniesli svoje dary. Farská zbierka bude vyhlásená v najbližšom voľnom termíne.

V rámci prípravy na Národné stretnutie mládeže P18, v dňoch 26. – 29. júla v Prešove, je vyhlásená verejná zbierka, pri ktorej vám distribútori ponúknu odznaky a visačky, v cene ktorých bude váš príspevok. V našej farnosti je kontaktnou osobou Lea Magulová.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Veľkonočná ofera – 1867, 89 eur. Za vaše milodary Vám ďakujeme.

Dnes na Nedeľu Božieho milosrdenstva je možné získať úplne odpustky. Podmienkou je uctenie si verejne vystaveného obrazu Božieho milosrdenstva. Podmienky: svätá spoveď, sväté prijímanie, modlitba na úmysel sv. Otca, Vyznanie viery a nábožný vzdych vzývajúci Božie milosrdenstvo – napr. Milosrdný Ježišu, dôverujem v teba.

Pri tejto príležitosti sa koná procesia k Božiemu milosrdenstvu. Začiatok je o 14.30 h. pri kaplnke Božského Srdca a pokračuje sa do farského kostola sv. Cyrila a Metoda. Všetkých Vás na túto procesiu pozývame.

Ako už viete, od marca 2018 pri našom jezuitskom pastoračnom centre pôsobí pobočka Centrum pomoci pre rodinu Trnava, ktoré funguje už deväť rokov. V súčasnosti tam pracujú dve psychologičky. Toto Centrum pre rodinu poriada tzv. manželské večery. Pozývame manželské páry na kurz manželských večerov. Uskutoční sa od 12. apríla 2018. Kurz obsahuje 8 stretnutí a začína sa večerou. Súkromie každého páru je rešpektované a páry medzi sebou nediskutujú. Prihlásiť sa môžete na e-mail: cppr@cppr.sk alebo telefonicky 0948020412. Bližšie informácie máte aj na plagátiku.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan