História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

21. nedeľa v cezročnom období 2011

Liturgický kalendár

Pondelok: spomienka Panny Márie, Kráľovnej
Streda: liturgický sviatok sv. Bartolomeja, apoštola
Sobota: spomienka sv. Moniky
Budúca nedeľa: 22. nedeľa v cezročnom období

Všeobecné

Vo štvrtok sa dožíva vzácneho jubilea 60 rokov od svojej biskupskej vysviacky Ján Chryzostom kardinál Korec, nitriansky emeritný biskup.

Počas zbierky na pomoc obetiam hladomoru vo Východnej Afrike, ktorá sa uskutočnila v jezuitskom kostole v Piešťanoch uplynulú nedeľu, sa vyzbieralo 6 630 Euro. Dobrodincom vyslovujeme úprimné Pán Boh odmeň! Za všetkých týchto dobrodincov bude  v jezuitskom kostole v Piešťanoch odslúžená sv. omša v nedeľu, 28. augusta o 9.30 hod. My sa vo farskom kostole, v kaplnke, na Trajane a na Banke ku zbierke pripájame dnes po každej sv. omši.

Rektor jezuitského kostola pozýva veriacich do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie, od dnes do konca septembra  k meditácii, v rámci ďalšieho pokračovania projektu Umenie Ducha – tentokrát s umeleckým dielom Jozefa Vydrňáka na tému samotnej patrónky Kaplnky, v modernom spracovaní s názvom: Sedembolestná Panna Mária.

V dňoch 26. až 28. augusta sa uskutoční arcidiecézne stretnutie mládeže „Nádej 2011“ na nádvorí arcibiskupského úradu v Trnave. Podrobnosti sú na nástenke.

Trnavská animátorská škola TAŠ-ka organizuje kurz pre budúcich animátorov, starších ako 17 rokov. Podrobnosti sú rovnako na nástenke.

Peter Sabol, farár