História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

9. nedeľa v cezročnom období 2012

Liturgický kalendár

Dnešná nedeľa: - slávnosť Najsvätejšej Trojice
Utorok: spomienka sv. Bonifáca, biskupa a mučeníka
Štvrtok: slávnosť Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi
Budúca nedeľa: 10. nedeľa v cezročnom období 

Oznamy

Vo štvrtok máme cirkevne prikázaný sviatok Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi. Keďže je to pracovný deň, sv. omše budú ráno a večer. Procesia k úcte Kristovho Tela a Krvi bude na budúcu nedeľu, po farskej sv. omši. Chceme ju urobiť spolu s pátrami jezuitmi, preto farská sv. omša začne na budúcu nedeľu o 11.00 hod. V prípade priaznivého počasia potom spoločne prejdeme ulicami Piešťan, aby sme verejne vyznali vieru v Ježiša Krista. Prosíme rodičov dievčat, zvlášť tých, ktoré boli tento rok na 1. sv. prijímaní, aby pre nich zabezpečili kvietky, ktoré budú dievčatá sypať v procesii pred Najsvätejšou Sviatosťou Oltárnou. Na Trajane sv. omša nebude; pozývame všetkých zúčastniť sa na procesii v meste.

Trnavský arcibiskup Mons. Róbert Bezák, CSsR pozýva všetkých veriacich na 3. ročník stretnutí: Hodina s arcibiskupom, prvé stretnutie s názvom „Život v našej arcidiecéze“ sa uskutoční v nedeľu 10. júna 2012 o 16.00 v Katedrále sv. Jána Krstiteľa v Trnave, hosťom bude Alena Heřmánková, koordinátorka Noci kostolov v piešťanskom dekanáte.

V nedeľu 10. júna po stretnutí bude o 18.00 hod. nasledovať koncert organistky Kamily Čirkovej, ktorým sa začne 2. ročník koncertného cyklu „Svätojánske večery s katedrálnym organom“. Ďalšie koncerty budú 17. a 24. júna takisto o 18.00 hod. Hrať budú 17. júna Vladimír Kopáčik, 24. júna Peter Vymazal, ktorého bude spevom sprevádzať Erika Čambálová.

Materské centrum Úsmev a Mesto Piešťany pozývajú deti a rodičov na prechádzku rozprávkovým parkom v sobotu 9. júna od 10.00 hod. so štartom pri kine Fontána. Viac informácií nájdete na nástenke.

V sobotu 16. júna v Košiciach prijme z rúk otca biskupa Stanislava Stolárika kňazskú vysviacku päť diakonov zo spoločnosti saleziánov Dona Bosca. Medzi nimi je aj Lukáš Stašák z Piešťan, ktorý sa poďakuje Pánu Bohu za tento veľký dar primičnou sv. omšou v sobotu 30. júna o 11. 00 hod. v kaplnke Sedembolestnej Panny Márie u pátrov jezuitov. Všetci ste srdečne pozvaní na túto slávnosť.

Pátri jezuiti pozývajú do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie k meditácii, kde od 1. júna vrámci ďalšieho pokračovania projektu Umenie Ducha – Návrat súčasného umenia do chrámu, ktorý pokračuje dielom Matúša Zajaca s názvom Podoby viery. Dielo reflektuje sviatok Božského Srdca Ježišovho jednak z pohľadu ľudovej nábožnosti ako aj v konfrontácii so súčasnou kultúrou.

Organizátori Materského centra Jezuitského pastoračného centra v Piešťanoch pozývajú mamičky s malými deťmi na ďalšie stretnutie, ktoré sa uskutoční v stredu 6. júna o 10.00 hod. Obsahom stretnutia bude prednáška: Biblia očami detí a témou Duch Svätý.

Tento mesiac sa konajú po celom Slovensku diakonské a kňazské vysviacky. V našej arcidiecéze budú v sobotu 16. júna o 15.00 hod. v Katedrále sv. Jána Krstiteľa vysvätení dvaja diakoni a traja novokňazi. Spomeňme si na nich v modlitbách.

Dnes je zbierka na dokončenie Pastoračného centra a fary. Všetkým darcom Pán Boh zaplať!

Peter Sabol, farár