Dianie vo farnosti

« Späť

Adorácia - 40 hodín s Ježišom

Adorácia - 40 hodín s Ježišom

Cez víkend sme mali možnosť prežiť veľmi silných 40 hodín s naším Pánom v neptretržitej poklone Sviatosti Oltárnej. Adorácia sa začala sv. omšou v piatok 18. novembra o 18.00, kedy bola vyložená Sviatosť Oltárna nepretržite do nedele Kriata Kráľa 20. novembra. V kostole sme sa striedali počas dvojhodinového programu, ktorý bol pripravený pre všetkých, ktorí sa prišli pokloniť Bohu.

Božiu prítomnosť bolo cítiť v celom kostole a každý, ktorý venoval Bohu svoj čas a prišiel sa pokloniť, odchádzal z chrámu aj spolu s ním, aby mohol pôsobiť v jeho/jej živote.

Na stiahnutie:

Sprievodca poklony Sviatosti Oltárnej - brožúrka (1,0 MB)
Niekoľko dojmov z minuloročnej poklony (1,7 MB)
Fotogaléria z poklony

Program pozostával z čítania Sv. písma, meditácií, modlitby sv. ruženca a litánií, chvál, vďakyvzdania, prosieb. Tento program tiež ponúkol dostatok času na osobný rozhovor s Bohom.

PRIEBEH EUCHARISTICKEJ POKLONY

V piatok večer sme slávili sv. omšu. Po nej bola vyložená Sviatosť Oltárna, mnoho ľudí zostalo v eucharistickej poklone po sv. omši.

Počas neskorého piatkového večera, ktorý prešiel do soboty, sa v kostole striedali ľudia, ktorí mali službu počas tejto poklony.

V sobotu sa vo viacerých bytoch rozozvučali vysavače, vlhké handry vymetali špinavé rohy miestností, možno s hudbou na pozadí, niekde je od rána pustený televízor. A niekde je ticho, v ktorom je cítiť pôsobenie Božej prítomnosti. Niekde horia sviečky a prsty preberajú zrnká ruženca. Niekde je naplno prítomný Boh osobne a niektorí z nás trávime sobotný deň v jeho prítomnosti a v tichu nechávame "znieť" jeho slávu. Je veľa rôznych spôsobov, ako prežiť sobotňajší deň... alebo aj noc...

 V sobotu o 12.00 sa slávila sv. omša, po nej sa ľudia opäť striedali v poklone.

Úderom polnoci zo soboty na nedeľu začala dvojhodinová poklona mužov. Bolo zaujímavé počuť modlitbu ruženca, litánie a ďalšie modlitby v čisto mužskom podaní. Bola to sila.

V nedeľu o 10.00 sme začali sláviť nedeľnú svätú omšu, zavŕšenie predchádzajúcej nepretržitej poklony. Počas celých 40 hodín sme pred naším Pánom kľačali zjednotení ako farnosť.


Srdečne ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave tejto poklony, aktívne sa zúčastnili na programe alebo akokoľvek prispeli k jej dôstojnému priebehu.

Predchádzajúci

Odkazy na videá