« Späť

Exorcista: Ignorovať Medžugorie je pre kresťanov neodpustiteľné

Exorcista: Ignorovať Medžugorie je pre kresťanov neodpustiteľné

„Ignorovať zjavenia Panny Márie v Medžugorí je pre kresťanov neodpustiteľné,“ povedal známy rímsky exorcista páter Gabriele Amorth v interview pre talianske Rádio Mária, ...

Exorcista: Ignorovať Medžugorie je pre kresťanov neodpustiteľné

Rím, 2.11.11 (kath.net) 014 738 – „Ignorovať zjavenia Panny Márie v Medžugorí je pre kresťanov neodpustiteľné,“ povedal známy rímsky exorcista páter Gabriele Amorth v interview pre talianske Rádio Mária, ako informoval portál www.medjugorjetoday.tv . Páter Amorth bol 20 rokov hlavným exorcistom Rímskej diecézy.
Páter Amorth nazýva Medžugorie „veľkolepou pevnosťou proti Satanovi“. „Úmyselne ignorovať tieto zjavenia možno pochopiť a uznať u pohanov, u kresťanov to však nemožno ospravedlniť. Po viac 30 rokoch!“
„Dokonca aj kňazi a biskupi nechcú o tom ani len počuť. Nie že by tam aspoň odcestovali a férovo urobili svoje rozhodnutie po tom, čo si tieto veci sami pozreli, nie! Nechcú ani len počúvať, keď sa o tom hovorí!“
„Dobré plody za 30 rokov ukázali, že tento strom je dobrý. Aj v Starom zákone posielal Boh k svojmu ľudu Izrael prorokov. Či je možné, aby ľudia Božiu Matku ešte stále nepočuli?“ Čakať na to, dokiaľ Cirkev zjavenia oficiálne uzná, označil páter Amorth doslova ako „nerozumné“.
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Horím za cirkev a pravdu Pána, preto sa aj hnevám. Toto nie sú žiadne teologické knihy v zmysle takom, že pre štúdium na škole. Sú to knihy pre bežných ľudí emoticon A vidím, že viac si nahnevaná ty kvôli mne, než by som ja bol emoticon
Odoslané 17.11.2011 10:54 ako reakcia na Nicole Kavuláková.
Nie o zjaveniach Veronika,tym ja verimemoticon))Ja som sa pytala odkial mate,ze su v Rime sekty....to ma dost prekvapilo,ze medzi knazmi,to som myslela,ze je dost vazne obvinenieemoticon
Odoslané 17.11.2011 10:55 ako reakcia na Veronika Florkova.
To som ti už Nicole písal ja kde to vzala. Ty si napísala, že nie každý číta teologické knihy. Ale ja neviem, či ty vieš, čo sa dá zatriediť poď pojem teologická kniha. emoticon
Odoslané 17.11.2011 11:00 ako reakcia na Nicole Kavuláková.
Na takuto ironiu asi nie som zvedava...ja mam rada otvorenost,aj ked nemam nastudovanych kopec knih,tak si myslim,ze mam svoju vieru a zaklady poznam..je mi jedno ci sa tu niekto odvolava na nejake knihy...A take slovne hracky,neviem naco potrebuje,ja hovorim vzdy priamo.Nepotrebujem sa skryvat za rozne slovne ironieemoticon))Zehnam Vam+
Odoslané 17.11.2011 11:01 ako reakcia na Veronika Florkova.
Tvrdi to tiez G. Amorth, viac o tom jeho tvrdeni, konkretne cely clanok je v novom blogu kt. som vytvorila. Dala som tam aj adresu clanku odkial to mam. Na nete je viac clankov kde je uvedene vyjadrenie otca Amortha ze aj vo vatikane su satanisti. Citala som to uz totiz dost davno a tak dnes som tu dala prvy clanok na ktory som natrafila a ktory sa mi zdal byt dobry.
Odoslané 17.11.2011 11:11 ako reakcia na Nicole Kavuláková.
Nuž veď to je v poriadku, že máš vieru a základy. Ale sama si sa pýtala, že odkiaľ to má. Chcela si to vedieť a potom píšeš, že na to nie si zvedavá. Ináč myslíš si, že keby si stavala dom, tak keď už máš základy, je dostavaný? Aj vo viere sa treba rozvíjať a budovať ďalej ako dom. Knihy nám často pomáhajú veci lepšie pochopiť, vedia nás obohatiť. Niekomu stačí aj dobre počúvať kázne aby vedel rásť.
Odoslané 17.11.2011 11:11 ako reakcia na Nicole Kavuláková.
Nie,nahnevana nie som,to mi nesoji zatoemoticonJa horlim Za Boha rovnako,uz cele roky,ze som nevedela,ze su to nie teologicke knihy,to asi preto,ze mam aj na starosti vychovavat deti,i ked vela knih som precitala,keby som mala kopu casu tak mozno som podla teba mudrejsia.Ja neviem co by som mala byt koli tebe nahnevanaemoticon)))A neviem co sa stale len hnevas,tym ludi skor odstrasis,nez pritiahnes k Panovi,skus byt k ludom milsi,viem to sama,vtedy ta budu ludia pocuvat:
Odoslané 17.11.2011 11:30 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Zase si to cele skomolil,pytala som sa Veroniky,odkial ma,ze v Rime su sekty medzi knazmi,na co mi aj odpovedala ja som nenapisala potom,ze nie som na to zvedava,ale na tvoj typ ironie ze nie som zvedava....moj zlaty ty kolko ze mas rokov?Hnevas sa ked niekto nepochopi tvoju ironiu a ty sam si nepochopil moj prispevok.Ja si nic nemyslim´,uz vobec,ze ked mam zaklady,uz mam aj domemoticonViem ze sa vo viere treba rozvijat....ja tiez citam knihy,i ked mam asi menej casu nez ty.Tak ma nesud o citani knih,ked som nahodou necitala prave tie co ty.
Odoslané 17.11.2011 11:38 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Ved dobre,ze si napisalemoticonNie neviem zatrieditemoticon))Viem akurat,ze sa iste jedna o knihy skor pri studiu na BF.Uz si spokojny??emoticonLebo asi nebudes,kym nemas navrch,uz som ti povedala,ze ja zial toklo casu,nemam,ja citam knihy zo zivota svatych.Patra Pia,farara z Arsu,zo zivota panny Marie a jasne,ze sa snazim zdokonalovat na nete v clankoch.
Odoslané 17.11.2011 11:45 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Neviem prečo sa ti zdá za prvé, že som nahnevaný, prečo si myslíš, že potrebujem mať navrh a prečo si myslíš, že nie som milý k ľuďom. Ja som veľmi milý. Moja irónia nebola nikomu tu smerovaná. Nesúdim ťa v čítaní kníh. Je to na tebe všetko aj keď by si žiadne neprečítala. Knihy zo života svätých už sú teologické knihy, lebo pojednávajú o Bohu a Božích veciach, takže čítaš teologické knihy. Chcel som povedať, že neviem čo ty si myslíš pod pojmom teologická kniha? Takže všetko to sú teologické knihy. Viem, že máš na starosti deti. Ale píšeš tu na mňa veci, a pritom ma nepoznáš. Nevieš ani kedy sa ja hnevám, ani to čo kedy ako myslím.
Odoslané 17.11.2011 11:55 ako reakcia na Nicole Kavuláková.
Predovšetkým tu treba vymedziť problém existencie démona, diskutovaný mnohými teológmi - racionalistami, ktorí by chceli vysvetľovať existenciu satana iba ako mýtus, alebo všeobecne, ako symbol zla. Týchto teológov odkazujeme na výuku katechizmu katolíckej Cirkvi, keď na konci "Otčenáša" sa hovorí "ale zbav nás zlého". Pod výrazom "zlého" treba rozumieť osobu Zlého a nie zla vo všeobecnosti (Katechizmus kat. Cirkvi č.2851).
Odoslané 17.11.2011 12:04.
A ty vies,kedy sa ja hnevam? Nevies.Nepisal si,ze to ja som skor koli tebe nahnevana.Tak dobre,ked si mily k ludom.Ja ta tiez nepoucujem a nevypytujem sa na tvoje znalosti.Ani so mnou nejednas prave milo a tiez ma nepoznas.Ja si nemyslim,ze si nahnevany,reagovala som na to,ze si napisal,ze pises ironicky vtedy,ked mas nervy,alebo si nahnevany.Ak to myslis,ze si nahnevany na tych,co smeruju cirkev dole kopcom,tak to ta chapem,ale asi ti tu nechodia.Tak to poriesis skor pri osobnych stretkack s ludmi takeho typu.Inac diki za vysvetlenie ,ze su to teologicke knihy.Ja tu na teba nic hrozne nepisememoticonTak prosim uz kludemoticon))Ospravedlnujem sa,ak som ta urazila.
Odoslané 17.11.2011 12:07 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Odoslané 17.11.2011 12:20 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Neurazila si ma nijako. Veď jednám s tebou predsa normálne ako s každým, keď si píšem. A áno, tí čo smerujú cirkev dolu kopcom. Nejdem to riešiť s takýmito ľuďmi. Svojou iróniou som chcel poukázať na takýchto ľudí.
Odoslané 17.11.2011 12:43 ako reakcia na Nicole Kavuláková.
Odoslané 17.11.2011 12:51 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Prepáčte malé OT; neviem, ako tu, ale na inom fóre som zvyknutý, že si všetci tykáme. A nervy mávam i ja a je mi o 10 menej. Čo v starobe, radšej neuvažujem (možno tá krivka nie je u každého rovnaká a vlastne, najprv musím dožiť).
Vidím dátum, ale možno to tu ešte niekto nájde.
Odoslané 17.2.2012 23:01.
Nevšimol som si druhú podstránku, tak ešte niečo pripíšem. Kedysi som počul, že satan (nepriateľ) sa snaží naše zbožné debaty rušiť neplodnými až škodlivými témami a tým nás pripravovať o čas a mariť ich úžitok. Takže vo výsledku nič neporiešime a rozídeme sa v zlom. A on si pripíše ďalší tromf. Dávajme si pozor, i v Biblii je niečo o "prázdnych slovách".
Odoslané 17.2.2012 23:12 ako reakcia na Dušan Vreba.
ja vas komentar vidim, dostala som upozornenie mailom a aj ini ho vidia lebo nove komentare su na zaciatku mojej komunity a kazdy ich vidi. Mirko a Nicole nakoniec si nakoniec pridali jedne druheho medzi priatelov tu na mojej komunite. :-)
Odoslané 18.2.2012 21:54 ako reakcia na Dušan Vreba.
Ách, Medžugorie, moja láska!
Otvorme oči srdca a prijmime Medžugorie do svojho života...Dovoľme Kráľovnej Pokoja, aby nás viedla po ceste za Jej Synom...Ďakujeme ti, Mamička, že sa nám už 30 rokov prihováraš každý každučký deň a učíš nás žiť nový život, pravý život v Bohu...
Odoslané 19.2.2012 11:57.
Ukazujem 21 - 39 z 39 výsledkov.
z 2