Blogy

« Späť

Čo chceš ty, Ježiš?

Čo chceš ty, Ježiš?

Nie ja, Ježiš.

Túto otázku položil pápež FrantišekI. v jednom z jeho príhovorov, kde povedal, že sa mám nechať viesť Ježišom. Nie ja,  Ježiš - On vie, čo a ako môžem konať.

+

Čo chce odomňa Ježiš?

 

Vieru, akú mal on, keď žil fyzicky na našej zemi.

Lásku, akou on miloval.

Milovať Boha z celého srdca, z celej mysle, milovať iných ako on. Milovať a žiť Slovo. Milovať jeho Cirkev.

Milovať modlitbu.

Dôveru, akú mal on k Otcovi.

+

Pokoru, vernosť, čisté srdce.

Odvahu, bdelosť a bystrosť rozlišovania.

Svedectvo životom.

+

Z Rečí neznámeho afrického autora zo šiesteho storočia

(Sermo 8, 1-3: PL 65, 743-744)

 

Jednota Cirkvi hovorí všetkými jazykmi
 

     Hovorili všetkými jazykmi. Tak sa totiž vtedy Bohu zapáčilo naznačiť prítomnosť Svätého Ducha, že ten, kto ho prijal, hovoril všetkými jazykmi. Treba vedieť, drahí bratia, že je to ten Duch Svätý, ktorý rozlieva lásku v našich srdciach.
     A pretože láska mala zhromaždiť Božiu Cirkev po celom svete, vtedy mohol aj jeden človek, ktorý dostal Ducha Svätého, hovoriť všetkými jazykmi; teraz, keď je Cirkev zhromaždená Svätým Duchom, ona vo svojej jednote hovorí všetkými jazykmi.
    
Preto ak by niekto niekomu z nás povedal: „Dostal si Ducha Svätého, prečo teda nehovoríš všetkými jazykmi?“, má odpovedať: „Hovorím všetkými jazykmi, veď som v tom Kristovom tele, to jest v Cirkvi, ktorá hovorí všetkými jazykmi. Veď čo iné vtedy naznačil Boh prítomnosťou Svätého Ducha, ako že jeho Cirkev bude hovoriť všetkými jazykmi?“
    
A tak sa splnilo, čo Pán prisľúbil: „Nik nevlieva nové víno do starých mechov, ale nové víno vlievajú do nových mechov a oboje sa zachová.“

- časť textu z liturgických čítaní na dnes.

+

Hovoriť jazykmi lásky, počúvať sluchom lásky - rozumieť iným   - - - hovoriť jazykmi

Nové víno v novom mechu - nový, obnovený duch človeka - nové stvorenie v Kristovi - - - obnovený ľud - - - obnovená Cirkev.

+

Príď, Duch svätý! Amen!

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Páčila sa mi tá myšlienka, o ktorej píšem v blogu. Premýšľala som nad tým: aké by bolo super, keby sme si rozumeli... to pre mňa znamená ten jeden jazyk z textu. Že ja rozumiem, čo mi druhý povedal a keď hovorím ja, on mi rozumie. Nie je tomu tak. Nerozumieme si ešte stále nie. Vznikajú mnohé nedorozumenia pre nič, len pre nepochopenie. Modlím sa, aby mne a nám všetkým Duch Boží pomohol hovoriť a písať reč spoločnú každému-reč lásky. A aj ja chcem počúvať ušami lásky. Amen.
Odoslané 20.5.2013 9:48.
Amen. Zrejme aj diabolstvo nepochopenia možno premôcť iba modlitbou a pôstom...
Odoslané 20.5.2013 11:46 ako reakcia na Mária Künzl.