« Späť

Konferencia"Znamenia čias pre misie v súčasnosti"

Milí priatelia,

Katedra misiológie na Vysokej škole sv. Alžbety spolu s Misijnou spoločnosťou sv. Vincenta de Paul usporadúva dňa 17.10.2016 prvú misiologickú konferenciu na Slovensku pod záštitou rektora VŠ sv. Alžbety prof. Mariána Karvaja a arcibiskupa – metropolitu Bratislavskej arcidiecézy Mons. Stanislava Zvolenského.

Názov konferencie je „Znamenia čias pre misie v súčasnosti“. Konferenciu organizujeme v rámci Misijného týždňa na Slovensku, ktorého hlavná téma je Aktuálnosť a budúcnosť misií. Cieľom tejto pilotnej konferencie je spojiť angažovaných kňazov, rehoľníkov a laikov, ako aj tých, ktorí sa zaujímajú o problematiku misií a misiológie, a pouvažovať nad predloženými témami jednotlivých sekcií. Ambíciou konferencie je priniesť a otvoriť otázky k jednotlivým témam a pokúsiť sa dať podľa možností na ne odpovede, alebo ich aspoň naznačiť. V prílohe pripájame krátky informačný leták.

Link na webstránku konferencie s podrobnejšími informáciami a s možnosťou prihlásenia je tu: http:// http://missions.webnode.sk/

Prosíme Vás, aby ste konferenciu spropagovali vo svojom spoločenstve, kongregácii, reholi či vo svojom okolí a ponúkli účasť na konferencii tým, o ktorých si myslíte, že by ich konferencia mohla obohatiť.

S prianím požehnaného dňa,

Ladislav Bučko, vedúci Katedry misiológie a riaditeľ Inštitútu misijnej práce a tropického zdravotníctva sv. Jána Pavla II, VŠ sv. Alžbety
Jaroslav Jaššo, provinciálny predstavený Misijnej spoločnosti sv. Vincenta de Paul na Slovensku