« Späť

Stretnutie aktívnych členov CVX v Piešťanoch

Stretnutie aktívnych členov CVX v Piešťanoch

V sobotu 19. mája 2018 sa uskutočnilo stretnutie aktívnych členov Spoločenstiev kresťanského života v Piešťanoch, ktorých je v tomto čase presne 80 a tvoria ho animátori formačných spoločenstiev a členovia "cieľovo-služobných" spoločenstiev. Na stretnutí bolo dohodnuté, že stretnutie tohto typu bude bývať dva krát do roka, v máji a v decembri.

Hlavným bodom programu bolo predstavenie piatich nových spoločenstiev, ktoré vznikli ako ovocie misijného poslania dvoch cieľovo - služobných spoločenstiev: spoločenstva zameraného na "Pastoráciu snúbencov a novomanželov" a spoločenstva zameraného na "Evanjelizáciu hľadujúcich a neveriacich". Tieto nové spoločenstvá, nazvané aj "Spoločenstvami novej generácie", sú charakteristické tým, že sú viac samostatné, bez priamej závislosti na kňazovi.

Milým príspevkom bolo aj predstavenie stredoškolského spoločenstva Discover, ktorého animátormi sú manželia Bérešovci a Jančíčekovci. Inšpirujúcou bola hlavne skutočnosť rozličných sociálno-náboženských projektov, ktoré tvoria členovia tohto stretka pod vedením svojim animátorov v duchu ignaciánskej tvorivej služby pre dobro tohto sveta.

Za manželov Galovcov, ktorí sú hlavnými koordinátormi  integračného procesu CVX na Slovensku, Tonko Galo informoval  o uskutočnených a naplánovaných krokoch v tomto úsilí.

Na záver stretnutia bolo milé agapé, ktoré pripravili členovia "Tvorivého tímu" pod vedením hlavných koordinátorov CVX v Piešťanoch, manželov Chmelovcov. 

 

Spoločenstvá kresťanskej angažovanosti

(SKA)

 3 - ročná formácia v ignaciánskej spiritualite,

 a následne rozhodnutie pre službu v spoločenstve