Blog

« Späť

Iz 12 PLESAJME A JASAJME - k sviatku Navštívenia

Iz 12 PLESAJME A JASAJME - k sviatku Navštívenia

...lebo uprostred nás je svätý BOH...... Tieto slová sa dnes opakujú ako reponzórium k žalmu po prvom čítaní....

Kto má plesať a jasať ...v takejto dobe, plnej trápenia, chorôb, chudoby, sociálnych rozdielov, zderstva,klamstva, krádeží, teroristických útokov, drôg a následkov ich používania?  Kto má plesať nad tým, že brat nepozná brata, rodičia nerozumejú deťom a deti ich nepotrebujú, ujdú a idú si vlastnou cestou a nezastaví ich ani ich choroba a staroba....Kto má plesať a jasať, ak obchody majú prestrelené ceny a ty si hľadáš životé potreby na podradnejších trhoch a v "sekáči?" Ľudia nezamestnaní, bezdomovci....a bezcitná televízia ukazuje na podpichnutie, ako sa má "Smotánka", a ľudia to hlcú...

Kto má plesať a jasať?

My, KRESŤANIA. Lebo my sme uverili , tak ako Najsvätejšia Panna- že  UPROSTRED NÁS  je svätý BOH ( v starších prekladoch Izraela).

Niektorí sme boli vo Svätej zemi a vieme si predstaviť bývanie i životosprávu Svätej rodiny. A Mária i Jozef plesali. Uprostred nich bol JEŽIŠ.

Plesajme a jasajme, lebo tá bieda je dočasná! A ten Ježiš je skrytý v nás  a našou úlohou je vyžarovať jeho lásku.

V evanjeliu nie je nič o tom, že Mária priniesla Alžbete dary, pretože obe boli chudobné. Ale ten dar bol pod srdcom.

Plesajme a jasajme, lebo ani Pán sa nenarodil pod baldachýnom v komnate kráľovského paláca, ale v jasliach na slame.

A spomínajme na pamätné slová blahoslaveného Jána Pavla II :  NEBOJTE SA!

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
a prosme si neustále o radosť. Ježišu, daj nám radosť...
Odoslané 2.7.2013 13:58.
Plesajme pre chudobu, ktorá je znamením, že patríme do Ježišovej rodiny! Plesajme v nádeji, lebo z mála materiálneho môžeme žiť bohatí duchom! Práve chudoba a kríž nás robia podobnými nášmu Pánovi, ďakujme za ňu! kto vie, akí by sme boli, keby sme mali materiálne mnohé, veľa ľudí tak stratilo poklad viery a spoluúčasti s inými... Chválim Pána a radujem sa z jeho prítomnosti uprostred nás! Želám nám všetkým, aby každé naše stretnutie - aj to internetové - nieslo požehnanie Boha, ktorý je s nami a aby sme každým slovom odovzdávali jeho lásku a radosť všetkým okolo nás!
Odoslané 2.7.2013 14:28.