« Späť

Peniaze nie sú všetko. Boh však áno

Peniaze nie sú všetko. Boh však áno

Pán Boh mi vo sne povedal: "Netráp sa Dalibor, pomôžem ti len sa musíš modliť". Mal pravdu. Málo som sa modlil. Uvedomenie si chýb je prvou zmenou.

Finančné problémy, v ktorých som sa brodil, som riešil alkoholom. Zabudol som sa modliť. Modliť sa nie za seba ale za ostatných. Až keď som okúsil dno zadlženosti a dostal priestor na hlbokú samotu, pochopil som kde som spravil chybu. Pochopil ale nie tak sám. Vo sne sa mi prihovorilo svetlo božie, ktoré ma upozornilo na chybu. Prestal som sa modliť lebo som mal problémy, ktorým som dával prednosť. Prestal som sa modliť lebo som myslel na seba a nie svojich blízkych. Sprcha hriechov mi to vrátila a keď ma prepustili z práce a mal som už na svoje meno hádam všetky pôžičky, zastavil som sa aby som sa mohol vzdať. Vzdať Bohu a prosiť ho o odpustenie.
 

Modliť sa je dôležité

Ale nie za seba a svoje problémy. Dôležité je modliť sa za druhých a seba úplne opomenúť. Vo svojej modlitbe nemám miesto ani na poslednom mieste. Proste neexistujem a venujem ju celú Bohu a všetkým ostatným. Znovu uvidenie reality takej ako skutočne je mi pomohlo opäť začať fungovať. Pôžička je len pôžičkou a dlh dlhom. Ale skutočný dlh som mal u Boha. Bol som mu dlžný tisíce modlitieb za druhých, ktorí moje modlitby skutočne potrebovali. Sedel som a nariekal ako sa mi nedarí ale tieto prosby nemali cenu modlitby. Tak ako splácam svoje úvery a pôžičky, tak splácam aj Bohu zameškané modlitby. Splácam pravidelne a bez meškania. Splácam doma, v práci, v autobuse. Splácam aby som sa opäť neocitol na zozname dlžníkov.
Predchádzajúci Ďalej