« Späť

Ježiš je Bohom života

Ježiš je Bohom života

Tu satan začal ďalší útok: „Veď ty nevieš... Veď to je vôľa Boha, aby zomrela. Ty nechceš prijať Božiu vôľu? Áno – je to jeho vôľa, aby zomrela! On určuje, kedy kto umrie. On je Pánom smrti. On volá človeka, keď príde jeho čas. Jej čas prichádza teraz. Nevzpieraj sa vôli Boha, keď on chce, aby umrela! On je Bohom smrti.“

 

Ježiš je Bohom života

(Myšlienky podsúvané satanom a myšlienky inšpirované Duchom Svätým)

Duchovný boj, ktorý tu chcem opísať, sa stal pred narodením nášho piateho dieťaťa. Mimochodom, boj so satanom, kráľom tmy, nie je už očividný – vo fyzickej rovine, ale sa viac a viac – v týchto posledných časoch – presúva do duchovnej roviny: diablovo bojisko je tvoja myseľ. Buď na to pripravený. Ide mu o to, zasiať ti do mysle, do srdca najprv pochybnosti, čo je významný krok ku konečnému cieľu zlého: strata viery u človeka. To je skutočná duchovná smrť, keď človek prestane veriť.

Manželku som odviezol do nemocnice – pôrodnice poobede v stredu 7.9.2011 a odovzdal pod Božiu ochranu. Vrátil som sa k našim deťom, ktoré boli malé a potrebovali otca. Na zajtra, na štvrtok, bol kvôli zdravotnému stavu manželky a komplikáciám naplánovaný cisársky rez, pri ktorom manžel nemôže byť prítomný. Bolo to na posledný možný termín: čakali sme, či sa nerozbehne prirodzený pôrod. Bolo to na hrane, lebo ak by sa rozbehol prirodzený, cisársky – odporúčaný lekármi, by sa už robiť nemohol.

V noci zo stredy na štvrtok však manželka začala dostávať silné kontrakcie a doslova pár hodín pred cisárskym sa rozbiehal prirodzený – spontánny pôrod. Lenže pri prirodzenom pôrode hrozilo – na druhú stanu aj – obrovské nebezpečenstvo komplikácií, až po smrť matke – manželke.

Mobilný telefón som si nechával zapnutý, aby som okamžite mohol zabehnúť do pôrodnice – byť pri manželke, povzbudiť, pomôcť sa rozhodnúť. Ale vtedy, keď mi volala, som si akurát odbehol kdesi mimo domu, azda do záhrady, a nepočul som jej volanie.

Keďže sa mi nemohla dovolať, napísala mi sms-správu, rozlúčkovú, lebo cítila blízku smrť, mala silné kontrakcie: „Ľúbim ťa a vždy som ťa ľúbila. Ak sa mi niečo stane, povedz deťom, že som ich veľmi milovala a ožeň sa, ak nájdeš ženu, čo bude mať rada naše deti.“

Keď som prišiel k mobilu a zbadal som konečne, že mi manželka volala a prečítal som si rozlúčkovú sms-ku, bol som v šoku a dojatí. Hneď som volal naspäť – ale Evka už svoj mobil nedvíhala! Aké hrozné nemôcť ju povzbudiť! Vedel som, že ísť tam nemá zmysel, len by som prekážal lekárom a na sálu by ma aj tak nepustili. Radšej sa všetci budeme za ňu modliť.

Už ju zrejme odviedli na sálu – rodiť prirodzeným spôsobom, pomyslel som si. Modlili sme sa za mamu i s deťmi, uspali sme deti (s mojou mamou, ktorá mi vypomáhala), ja som si ľahol, aj na chvíľu som zaspal, ale o 1:30 v noci ma zobudil Duch Svätý – že ide do tuhého. Čaká ťa duchovný boj.

Vstal som a išiel som sa modliť do obývacej izby. Celý dom spal. Tu sa odohrala tá duchovná bitka. Satan mi nahováral: „Zmier sa s tým, Štefan, veď aj ona už cítila smrť, pripravuj sa na to, ako to bude po jej smrti, čo treba zariadiť, čo treba vybaviť. Pripravuj sa na čas, keď manželka zomrie.“ Podsúval mi predstavy o truhle, ako v nej leží manželka; o príprave pohrebu, všetci plačú, deti sa pýtajú, kde je mamička? Ja: už ju nemáme, uvidíte ju až v nebi... Dával mi pred vnútorný zrak veriace ženy, ktoré by nahradili moju manželku. Ktorú z nich by som si vybral? Ktorú by som si po smrti manželky zobral? A tak podobne. Hrozná temnota – vonku i vnútri.

Pokračoval som v boji na modlitbách o manželkin život. Prosil som Boha, aby ju ochránil, zachránil.

Tu satan začal ďalší útok: „Veď ty nevieš... Veď to je vôľa Boha, aby zomrela. Ty nechceš prijať Božiu vôľu? Áno – je to jeho vôľa, aby zomrela! On určuje, kedy kto umrie. On je Pánom smrti. On volá človeka, keď príde jeho čas. Jej čas prichádza teraz. Nevzpieraj sa vôli Boha, keď on chce, aby umrela! On je Bohom smrti.“

Tu som ho odhalil. Dovtedy som sa naozaj zahrával s myšlienkou, čo ak ju Boh už chcel povolať – mať pri sebe?! Má na to právo, je jej Stvoriteľ. Lenže tu sa diabol odhalil. Tu som si povedal: „Tak to teda nie! Môj Boh, Ježiš Kristus, nie je Bohom smrti, on je Bohom života! Ježiš neprišiel preto, aby priniesol smrť, ale aby ju premohol a priniesol život!!! On je Bohom pravým, on je Bohom života! Rozmnožuje život a nie ho umenšuje. V ňom je plnosť života! A moja manželka bude žiť! Áno! To prehlasujem: Bude žiť, lebo môj Boh je Bohom života. Ja verím, že ty, Ježiš Kristus, prameň a zdroj života, ju zachrániš! Ona bude žiť! V mene Ježiša Krista vyhlasujem, že bude žiť! Volím si Boha života a nie teba, boha smrti. Preč, ty zlorečený, pokušiteľ, ktorý ma chceš zlomiť skľúčenosťou, smútkom, prípravou na smrť. Chceš načať moju vieru, aby som zapochyboval v svojho Boha života, aby som pochyboval a ocitol sa v smrti, tak ako ty si v nej. (Lebo skutočná smrť človeka nastáva, keď umrie viera v srdci človeka, inak: ak zomrie Boh v srdci človeka.) Ježiš zvíťazil. Ježiš nad tebou zvíťazil, ja mám víťazstvo v Ježišovi! Ja verím svojmu Bohu, nie tebe, otcovi lži! Odmietam tvoje pokušenia a myšlienky smrti! Volím život, pre svoju manželku!“

Po tejto modlitbe sa čierňava nado mnou začala rozplývať, do môjho vyskúšaného srdca začal prúdiť pokoj a ja som vedel, že moja Evička je zachránená; Ježiš ju zachránil od smrti. To bol pokoj, to bola istota, že teraz je v dobrých rukách. Znovu som si spomenul na slová Boha, ktoré mi povedal v modlitbe dva dni predtým: „Ja sa o ňu postarám,“ a o ktorých, priznávam, som vtedy nemal istotu, že boli od Otca. Ale teraz som vedel: toto boli skutočne Božie slová.

A tak na nasledujúci deň, vo štvrtok 8. septembra 2011, sa narodilo krásne dievčatko – Miriam Lýdia, o 8:35 ráno cisárskym rezom. V bolestiach a utrpení, ale v Božom požehnaní. Neskôr mi manželka popisovala, ako sa jej nečakane v noci kontrakcie zastavili a mohla ísť ráno na cisársky rez. Boh zasiahol. Vďaka ti, Otče, za celú našu sedemčlennú rodinu!

Môj Boh je Boh živý, Boh pravdy. On život obnovuje a zachraňuje, nie ničí. Je to Boh života!

Štefan Patrik Kováč, ThLic

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
krasne svedectvo :-) vdaka :-)
Odoslané 22.10.2012 7:51.
na tej foto to su tvoja manzelka a dcera? :-)
Odoslané 22.10.2012 7:52.
Úžasné .... nemám slov...
Odoslané 23.10.2012 19:28.
Pokoj tebe, Lucia. Bol to duchovný boj o 1:30 v noci - sám v obývačke... ale s inšpiráciou od DSvatého: vyhrali sme ho! Bol to boj o život mojej milej manželky. Ty si sa už niekedy ocitla v duchovnom boji?
Modlitby!
Stefan
facebook.com/s.p.kovac - tam viac svedectiev a vyucovani
Odoslané 26.10.2012 17:50 ako reakcia na Lucia Ištvánová.
Ano, sestrička. To je moja manželka a dcérka. Povzbudilo ta to svedectvo?
Žehnám ti do dnešných dní.
Pokoj tebe a tvojim blízkym. Z D I E L A J T E - aj pre druhých nech je to požehnaním!
Odoslané 26.10.2012 17:56 ako reakcia na Veronika Florkova.
emoticon Duchovné boje prichádzajú častokrát práve vtedy, keď ich nečakáme... možno sa na niečo tešíme a zrazu... sú to skúšky, ktoré však, keď obstojíme spravia nás silnejšími... Vaše svedectvo bolo pre mňa obzvlášť veľkým emoticon Nech vás Pán žehná, ste určite krásna rodinka emoticon) +
Odoslané 26.10.2012 18:29 ako reakcia na Stefan Patrik Kovac.
Keď sa dieťatko rodí, vždy ide o život mamičke i dieťatku.
Ja som mávala ťažké pôrody, vždy som si od Pána vyprosovala pomoc i silu. Ale v čase samotného pôrodu som vždy túžobne a veľmi naliehavo prosila Pannu Máriu, aby ma držala za ruku a verila som, že s jej pomocou a prítomnosťou to vždy zvládnem...A Mamička Mária mi vždy pomohla!
Pochválený buď, Ježiš Kristus!
Ave Mária.

A Vám, milý Štefan, vrelá vďaka za toto krásne svedectvo Lásky a Božej pomoci!
Treba neustále rozprávať o zázrakoch živého Boha!
Ešte raz: Krásne svedectvo, ďakujem! :-)
Odoslané 26.10.2012 19:11.
Áno, Evička, Mária má najsilnejší príhovor u svojho Dieťaťa. Jej nemôže Syn nič odmietnuť. Mám ju veľmi rád - aj "za protestantov", odkiaľ prichádza mnoho úbohých útokov na našu Matku a tak jej pridávajú rany. A zbytočné. Modlitby!
Odoslané 26.10.2012 21:12 ako reakcia na Eva Vráblová.
Priatelia, ešte som doplnil do svedectva určité informácie, aby veci boli dobre pochopené. Nech je to pre vás požehnaním. +OSDSv
Odoslané 1.11.2012 21:15 ako reakcia na Lucia Ištvánová.