« Späť

Aký je človek naplnený Duchom Svätým?

Aký je človek naplnený Duchom Svätým?

Dlho som rozmýšľala, či vôbec poznám človeka, ktorý je naplnený Duchom Svätým, pretože som mala takú naivnú predstavu, že zrejme od toľkej svätosti musí svietiť alebo čo... Avšak, keď sa mi podarilo tejto idei kvázi neprístupného Ducha Svätého, ktorý je len pre vyvolených, podarilo zbaviť prišla som na to, že veru takého človeka poznám a to laika.

 

Hoci mám samozrejme známych aj nejakých kňazov, či rehoľné sestričky a ich život je určite naplnený Duchom, inak by neboli tam, kde sú, ale žiadneho z nich nepoznám natoľko, aby som o ňom mohla písať. Pociťujem potrebu vyhľadávať skôr laikov, ktorí kráčajú svojím životom s Bohom. Pretože ich príklad je pre mňa veľmi dôležitý. Sú pre mňa ukážkou, že napriek tomu, že neboli povolaní k duchovnému povolaniu, ich život patrí Bohu.

... takže poznám takého človeka?

Zistila som, že áno, ba dokonca, že práve táto osoba ma priviedla bližšie k Bohu. Keď som sa rozhodla ísť na birmovku (aj napriek tomu, že som nevedela o čo tam ide, ani aký je jej zmysel), dostala som sa do skupinky, ktorú viedla mladá žena, a práve ona mi ukázala svojím životom, že existuje aj niečo iné, niečo, čo presahuje ľudské chápanie, niečo, čo dáva zmysel.  Začalo to v podstate nenápadne, tým, že ma priviedla do spoločenstva, kde som po prvýkrát v živote získala priateľov, ktorí ma mali radi takú aká som – či už sa smejem alebo nie. Neskôr ma pozvala na duchovnú obnovu Základy kresťanského života vo Važci a naposledy sa ma spýtala, či som neuvažovala nad animátorskou školou – poviem vám do tej chvíle veru nie. A teraz som tam a môj život sa opäť mení, ako aj pri ostatných míľnikoch, čo som vymenovala. Táto žena drobnými vecami zmenila môj život a nielen môj, naše pastoračné centrum je plné ľudí, ktorý sú tam aj vďaka nej. A jej ovocie pretrváva, pretože aj napriek tomu, že sa presťahovala a žije momentálne niekde inde – my sme stále tam a stále túžime kráčať s Bohom. 

Chcela by som teda poďakovať všetkým laikom, ktorí skutočne odovzdali svoj život Bohu a napriek mnohým ťažkostiam kráčajú po Božích cestách - Váš príklad ma veľmi posiľnuje. Buďte požehnaní.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Odoslané 8.1.2012 19:22.
Aj tvoj priklad posilnuje ostatnych emoticon Vyborne, Zuzi
Odoslané 22.1.2012 12:46.