« Back

Adorácia nie je záhaľka

Adorácia nie je záhaľka

Eucharistická Tvár

     Teraz ešte dobre nechápete hodnotu a význam toho, keď zotrvávate pred eucharistickou Tvárou. Ste však účastní Božieho Diela, Diela Milosti. Najmä vtedy, keď sa pred Ním nachádzate ako prázdne nádoby, ktoré musí vyplniť len podoba sladkého pokoja Ducha Svätého, aby duša mohla piť z Jeho Lásky.

    Keď zakusujeme, že táto Láska je sladšia, než akákoľvek pozemská rozkoš, v Božích očiach sa z nás stávajú obhájcovia našich kňazov. V našej duši vtedy vzdychá Duch Svätý nevysloviteľnými stonmi a skrze Neho môžme od Nebeského Otca, pre kňazov, získať všetko v tomto i budúcom živote. Sme schopní reparovať a otvorení príjmať lásku.

    Ako je možné, že toľkí z nás toto ignorujú a odmietajú? Tým, že sa k Nemu privinieme v adorácii a budeme tešiť Jeho eucharistické Srdce horiace láskou, nahrádzame urážky spôsobené ľudským chladom, ľahostajnosťou a pohŕdaním. Iba tvárou v Tvár môže naše duše prenikať Jeho Milosrdenstvo. Iba tak sa môžno stať  privilegovaným priateľom Jeho Srdca, spoločníkom Jeho osamelosti a zdieľať Jeho bolesť a smútok nad hriechmi sveta. 

     Toto je spôsob, ako sa staneme účastní postupu Jeho náčrtu  čistoty a žiarivej svätosti našich kňazov.    

     Keď ste s ním, stáva sa z vás obeť Jeho Lásky, ktorá v uzobranosti odovzdania zotrváva pred Oltárom bez akýchkoľvek túžob a plánov, s cieľom milovať, uctievať a poskytovať za kňazov náhadu v modlitbe, v jednoduchej túžbe meniť ich život.

 

     Nie je záhaľkou, keď adorujete pred eucharistickou Tvárou! 

     Pracujete tak oveľa účinnejšie, ako v ktoromkoľvek povolaní . To je vaša práca a Jeho práca vo Vás. Je to Dielo, ktoré mnohí budú kritizovať, ale nepochopia.    

     Ste účastní božsky aktívnej spolupráce s Ním, ktorá je Jeho sviatostnou Láskou. Pokračujte, prosím, vo svojom kňazskom sprostredkovaní pred Otcom, v mene úbohých hriešnikov. Nikdy nepochybujte o hodnote svojich  hodín adorácie, lebo vás o to Sám žiada. On čerpá z vašej prítomnosti vo Svätyni  veľké dobro a hojnosti Milosti pre Svojich kňazov.

 

 

Ježišovi Synovia

Žurnál pre kňazov