« Back

Môžeme byť s Maruškou v Brazílii

 

 

Mária Bradovková

Mlynská 1441

09301 Vranov nad Topľou

e-mail: maria.bradovkova@gmail.com

mobil: 00421 910 585 825

Najväčšie utrpenie človeka je vtedy, keď trpí opustený.

  • O. Thierry de Roucy

 

Drahí priatelia a známi,

 

Dovoľte, aby som sa s vami podelila o svoje plány do blízkej budúcnosti a pozvala k ich podpore.

V máji tohto roku som úspešne ukončila vysokoškolské štúdium v odbore Dizajn, ktoré som začala v Košiciach a ukončila v Krakowe. Počas posledného roku štúdia som sa zoznámila s katolíckou humanitárnou organizáciou Domy Srdca, ktorú založil o.Thierry de Roucy vo Francúzsku v r. 1990. Jej poslaním je byť s tými, ktorí žijú opustení na okraji spoločnosti. Na začiatku činnosti sa organizácia venovala prioritne deťom žijúcim na ulici, neskôr sa jej apoštolát rozšíril k ľuďom chorým,
v hospicoch, vo väzeniach... Skupina 4-6 mladých dobrovoľníkov rôznych národností žije v tzv. Domoch Srdca v chudobných častiach sveta. Vedú jednoduchý život založený na modlitbe a službe. Ich dom je otvorený pre núdznych. Každý je založený so súhlasom diecezného biskupa. V súčasnosti existuje 29 Domov Srdca v 23 krajinách. Viac sa môžete dočítať na medzinárodnej internetovej stránke www.heartshome.org.

Rozhodla som sa, že najbližší rok môjho života venujem tejto misii. Organizácia ma posiela na východné pobrežie Brazílie, blízko hlavného mesta Salvador štátu Bahia. Miesto je výnimočné tým, že na malej farme a Fazenda do Natal, žijú dobrovoľníci, zasvätení a rodiny spolu s tými, ktorí tam nachádzajú útočisko. Sú to zanedbávané deti, postihnutí, opustené matky s deťmi... Mojou úlohou bude hlavne byť im priateľom, príjmať ich a pomáhať. Budem s nimi zdieľať jednoduchý každodenný život. Pre deti budem viesť kreatívne workshopy a tráviť s nimi voľný čas. Niekoľkokrát do týždňa budem s ďalšími dobrovoľníkmi navštevovať chudobných v susedstve. Plánujem vycestovať v polovici októbra tohto roku a ostať 11 mesiacov.

Aby sa táto cesta mohla uskutočniť, organizácia žiada od každého dobrovoľnika, aby našiel pred cestou sponzorov, ktorí ešte pred jeho vycestovaním mu finančne pomôžu pokryť výdavky spojené s jeho pobytom na mieste. Hoci životné podmienky budú skromné, suma na poistenie a základné potreby predstavuje 220eur mesačne. Nakoľko pochádzam zo šiestich súrodencov, pre moju rodinu je to príliš veľká suma. Na letenky a víza som si zarobila sama. Chcela by som sa preto na vás obrátiť s prosbou o pomoc. Kto by mohol a rozhodol sa podporiť ma modlitbou, alebo prispieť finančne, budem veľmi vďačná. Môžete to urobiť jednorázovo, alebo aj pravidelne mesačne. Každá kvapka pomôže. Duchovná podpora je taktiež potrebná, preto organizácia odporúča modlitbu desiatka svätého ruženca denne za mňa a ľudí, s ktorými budem žiť. Ja sa z vďačnosti zaväzujem za vás modliť a posielať vám z Brazílie každé dva mesiace list/
e-mail, v ktorom opíšem svoje skúsenosti. Verím, že táto cesta budem veľkým prínosom. Držte mi palce. ;) Keby ste sa chceli dozvedieť viac, rada odpoviem na vaše otázky. Ak sa rozhodnete byť súčasťou tejto misie, prosím vyplňte priložené prehlásenie a pošlite mi ho e-mailom alebo poštou na moju adresu.

 

Úprimne vám ďakujem. Pán Boh zaplať.

Srdečne vás pozdravujem,

Maruška Bradovková 

Vranov nad Topľou, september 2013

 

 

 

Domy Serca, 30-307 Warszawa, ul. Gersona 27, číslo účtu: ALIOR BANK 04 2490 0005 0000 4530 4088 0078

IBAN PL, BIC/SWIFT: ALBPPLPW, Názov platby: Darowizna na cele statutowe fundacji, Mária Bradovková

Mária Bradovková, číslo účtu: 0561677193/0900

 

Comments
sign-in-to-add-comment
Marušku poznám nejakých 19 rokov, čo je prevažná väčšina jej života. Poznám celú Maruškinu rodinu, jej rodičov učiteľov, ktorí sú dlhoročnými lektormi vo farnosti, vedú manželské večery, pripravujú mladomanželov na prijatie sviatosti manželstva, sú v rodinnom spoločenstve, absolvovali formáciu fo fraternite Kána, sú členmi neokatechumenátneho spoločenstva... ale hlavne sú dobrými rodičmi svojim šiestim deťom a navzájom sú si ako manželia veľkou oporou. Sú povzbudením pre iné rodiny, ktoré vidia, že aj v dnešnej dobe sa dá žiť čestne a poctivo a prijatie detí je pre rodinu darom.
Boh ich poženáva talentovanými šikovnými a dobrými deťmi.

Maruška je skromné a milé stvorenie, ktoré isto už len svojim úsmevom premení kusisko sveta.
Som rada, že pri tom budem aj ja, pridáte sa?
Posted on 9/7/13 2:45 PM.