« Back

Pohľad späť na Big Fish - Pravá vášeň ( Konferencia v TT diecéze)

Pohľad späť na Big Fish - Pravá vášeň ( Konferencia v TT diecéze)
Big Fish je konferencia prebiehajúca už po 4 krát. Témou bola PRAVÁ VÁŠEŇ. Každý jeden účastník si mohol obnoviť vášeň k Bohu. Prednášajúcimi boli Braňo Škripek, Pali Strežo, Michal Kevický ...

Hlbokosť vášne spočíva v odovzdaní sa Bohu, so všetkým čo máme, chyby, sklamania bolesti, radosti, jednoducho úplne všetko. Silným mojím osobným zlomom bolo prehĺbenie si osobnej vášne vďaka prednáške Miška Kevického, s ktorou by som sa chcela milí priatelia podeliť. Obnovenie osobnej vášne, začneme knihou Zjv 2, 4 - 5 "Ale mám proti tebe to, že si opustil svoju prvú lásku. Pamätaj vtedy odkiaľ si vypadol, a čiň pokánie a čiň prvé skutky..." Často opúšťame Boha, ktorý je prvou láskou, láskou, ktorou sme ho milovali, keď sme pri obrátení bezhlavo šli za ním. Práve vtedy si máme stále pripomínať kde bol nás počiatok, činiť pokánie a skutky, ktoré sme z podnietenia Ducha konali dovtedy, kým sme opustili prvú lásku. Príbeh naplnenia osobnej vášne je príbeh Márie Magdáleny v evanjeliu podľa Jána 20, 11 - 17 , ktorý odporúčam prečítať si prv ako sa posunieme ďalej. Nájdeme tu 7 bodov, ktorými Mária Magdaléna obnovila svoju osobnú vášeň.

1) BOLA TAM

Mária Magdaléna a iné ženy prichádzajú k hrobu včas ráno. Neboli povolané do služby. Jednoducho sa rozhodli, že budú Krista nasledovať. Ježiš ostáva v chráme ako 12 ročný, a keď ho rodičia našli hovorím im: "musím byť tam kde je môj Otec". Oslobodzujúce je ak vieme do čoho nás Boh povoláva. Ale dôležité je byť tam!

2) BOLA SAMA

Nakoniec Mária Magdaléna ostáva sama pri hrobe. Tak ako aj ona musíš byť aj ty s Bohom. Aj Ježiš zavčasu vstával, aby sa modlil. Sú tu 2 extrémy - nevedieť byť sám alebo natoľko sám, že si vystačíš.

3) BOLA OSOBNÁ

Mária brala Pána ako osobnú hodnotu. Berieš ho aj ty ako osobnú hodnotu? Hovoríš o ňom osobne? Ak nie, začni.

4) BOLA VYDANÁ

Mária nazývala Ježiša Krista Pánom, patrila len a len jemu. Patríš mu?

5) BOLA OSLOVENÁ

Máriu Ježiš oslovuje menom, v momente sa rozhodla a neváhala. Poslúchni Boha, keď ťa osloví - jednoducho neváhaj a nehľadaj výhovorky či si hodný, urob rozhodnutie.

6) BOLA NEZIŠTNÁ

Robím to aby,,, prečo robíš to čo robíš...

7) BOLA POSLANÁ

Každý jeden z nás je povolaný Kristom, aby mu slúžil ...

Týmto chcem z celého srdca poďakovať organizátorom a Bohu za krásny čas strávený v jeho pravej vášni. Prajem každému jednému človeku, aby si obnovil vášeň k Bohu.

Comments
sign-in-to-add-comment
Nádherné! Verím, že vás Pán bohato naplnil! Aleluja! Vďaka za zdieľanieemoticon
Posted on 5/6/13 10:22 PM.
NZ, som rada ak napomôže tento blog k ceste k jeho pravej vášni
Posted on 5/6/13 10:32 PM in reply to Mária Künzl.
Peťa, vďaka za sprostredkovanie myšlienok. Nevieš, či by bolo možné publikovať mp3 prednášky z Big Fish?
Posted on 5/7/13 6:16 AM.
Martin, sprostredkovala som informácie a môžem posunúť informácie kt. som mala dovolené priamo od zdroja (Miška Kevického), v org. tíme som nebola ale myslím, že sa kompletne všetko natáčalo a nahrávalo ale s tým publikovaním by som sa musela obrátiť na Peťa Strojného a spol.
Teší ma, ale záujem emoticon
Posted on 5/7/13 8:13 AM in reply to Martin Lojek.
Martin všetky prednášky sú nahraté ako audio - a niektoré budú aj ako video emoticon plánujeme to čoskoro zverejniť emoticon
Posted on 5/7/13 8:35 PM in reply to Martin Lojek.
Vďaka Lukáš, že si odpovedal Martinovi emoticon
Posted on 5/7/13 8:52 PM in reply to Lukáš Košťál.
Bola som účastná tejto konferencie a môžem povedať ,že to bolo úúúžasné. Boli sme tam väčšia časť nášho spoločenstva a mocne sme prišli zasiahnutý Božou prítomnosťou a rozvášnili sme sa tamemoticon Prednášky boli plnohodnotné a tiež určite si zakúpime nahrávku. Som presvedčená ,že každý kto prestúpi prah svojích domovov a vykročí za Božími vecami,príde obdarovaný,ešte sa mi nestalo aby som nebola zasiahnutá na konferenciách a akciách tohoto charakteru. Na prednáškach Miška Kevického žijeme celé spoločenstvo,lebo v každej je vášeň po Bohu citeľná a vovádza do pravdy. Žehnám vám všetkým odvahu,vykročiť aj keď je to ďaleko(my sme cestovali tam 140km) a uchopiť všetky milosti,dary a charizmi,ktoré sú iba pre vás pripravenéemoticon,amen.
Posted on 5/8/13 9:32 AM.
Janka, dakujem taktiež za krásne svedectvo k tejto akcii, a teším sa, že vnímaš požehnanie cez túto akciu emoticon žehnám aj ja vašemu spoločenstvu
Posted on 5/8/13 9:45 AM in reply to Jana Beláková.