« Back

Ako som varila

Ako som varila

Ako som varila

Sestra Eva musela odcestovat a uloha uvarit obed p.fararovi a bohoslovcovi pripadla mne. Po dokladnom preskumani komorky a chladnicky som si povedala, ze uvarim moje specialitky. Zeleninova polievka a cuketa na smotane s cestovinami. Teda, bol aj plan B – zapekane cestoviny. Keby som nenasla cuketu. Nedaleko nas mame obchod so zeleninou, aj nejake potraviny, nebolo velmi co vybrat. A supermarket je neviem kde. Bola som tam, ale autom a nepamatam si cestu.

V zahradke vsetko kvitne a v obchode bol baklazan a vedla nieco biele. Zeby biely baklazan? Kupila som, bolo to plne vody, ale uvarila som. A polievocka – nastruhana mrkva, zemiaky, oprazit, ochutit a uvarit. Chcelo by to aj petrzlen a kalerab. Nieco biele som v chladnicke nasla. Myslim, ze to bola biela redkovka. Nastruhala som aj z tej. Nakoniec som pridala mrvenicku a polievocka bola hotova.

So strachom som obed odniesla na faru. Bala som sa, ci im to bude chutit a ci som dost uvarila. P.farar pochvalil polievku, ze “klasnaja” a druhe tiez zjedli. Kladla som mnohe otazky – ci im chutilo, ci mali dost, a podobne. Uz rozpravam aj anglicky, p.farar vie, on pochadza z Nemecka. Preskakujeme anglicko-rusky J

Tak, dalsi den za mnou. Uspesne. Som si povedala. Ale co to, vecer mi zvoni mobil a dozvedam sa smutnu spravu. Zapinam FB a je to pravda, pri nehode zomrela 17rocna Adka Krahulcova. Nestihla som sa spamatat z tohto soku a niekto zvoni.

Otvaram vchod do bytovky. Pozriem cez kukatko a tam pan policajt. Coze? Prisli ma kontrolovat? Nic som asi neurobila, ani som nikde poriadne nebola. Otvaram dvere, asi som vystrasene vyzerala, pan policaj hovori, ze nic, stala sa kradez v bytovke, ukradli kocik, ktory bol na chodbe pri schodoch. Kazdy den som sa nan pozerala, ze aky pekny, celkom ako nase kociky. Ani som si nevsimla, ze je prec. Vase priezvisko. Cizova.

Otcestvo. Nemam.

Otcestvo. Nemam. Hm, prinesiem pas.

Pozera, cita.

Vy nemate otcestvo? Nie, nemam, ale otca mam. 

Zapisal si ma. Nic som nevidela, nic som nepocula. Tak isiel dalej.

Nuz, uz je sedem hodin vecer, nejdem si ani pomysliet, ze den za mnou :)