Blog

« Back

Žalm 16- 13.nedeľa v roku

Žalm 16- 13.nedeľa v roku

v.4- rozmnožujú sa útrapy tých, čo sa ženú za cudzími bôžikmi...... v.11- ukážeš mi cestu života, u Teba je plnosť radosti, po Tvojej pravici večná slasť....

Situácia ako vyšitá pre dnešnú dobu.....najmä ak sú tými cudzími bôžikmi peniaze a túžby vlastniť čo najviac. Áno, mám....nie som odkázaný na iných, pozrite....zarobil som,zúročil som, šetril som, oplatilo sa... ba dakto si ešte pomyslí: záviďte mi!

Horšie by bolo získavať nečestným spôsobom a ani to dnes nie je výnimka....

Ale tie útrapy sa naozaj rozmnožujú....nepodvedie ma dakto? neskrachuje inštitúcia, kam som vložil svoje peniaze?  neprídem o kariéru? Nestačí jedna živelná pohroma a prídem o dom, pozemok, auto......Musím si to žehliť aj u nečestného XY, len aby som sa mal dobre a postupoval? Aj vtedy, keby som mal povedať pravdu do očí? Máme ešte svedomie. Všetci. Aj ten kto ho zakrýva. Ono je ako slnko, dlaňou ho nezakryješ....

A tak sú útrapy na svete.

Druhá časť je paradox.

Pracujem, koľko vládzem a môžem- ale spoľahnem sa, že cestu života mi ukáže môj Pán, ktorého hodnoty sú nepomíňajúce....lebo u Neho je  PLNOSŤ radosti, teda taká radosť, ktorú už nemožno prevýšiť...ani na tomto svete, ani v budúcom živote. Táto slasť je večná. Cítim sa ako milovaná, mám po pravici takého milého, ktorý ma nikdy, nikdy neopustí, keby sa stalo čokoľvek....nestojí to za to, ísť s Ním?

Poznám mladú rodinu. Nebáli sa mať viac detí....opravujú dom, umiera mama, jeden z manželov nemá prácu. pracujú, modlia sa....nie je im ľahko.

A napriek útrpám sú radostní, ochotní podeliť sa ešte aj s tým minimom.A ďakujú za to. Ako to dokážu?  Majú sa radi a, ako povedala jedna priateľka o nich- oni dali všetko do Božích rúk.

 

Comments
sign-in-to-add-comment
No comments yet. Be the first.