Blog

« Back

Dvíhame sa k Tebe, Kriste...

Dvíhame sa k Tebe, Kriste...

To nie my sa skláňame pred trpiacim Kristom a pokorne vyznávame svoje hriechy..., ale on sa pokoril pred nami a z kríža sa skláňa k našim hriechom a utrpeniam, akoby nám hovoril: "Viem o tom." A ukazujúc prstom na niektorú zo svojich rán, dodáva: "Sem to daj, tu to patrí..."

Rozmer večnosti, v ktorom sa udiala vykupiteľská smrť Bohočloveka na kríži, znamená aj to, že na tom kríži Ježiš Kristus trpí a zomiera za všetky utrpenia a hriechy všetkých ľudí, všetkých čias.

Isteže, to nemá byť pre nás motívom ľahkovážnosti voči našim budúcim hriechom, ale zdrojom pokoja, že o všetkom, čo nás trápi, či už je to pôvodu vonkajšieho, alebo vnútorného, on nielenže vie, ale to pokorne a s láskou už prijal a svojou vykupiteľskou smrťou premieňa na odpustenie a posilnenie.

Ak teda trpím, on ma pozýva "zavesiť" všetko svoje utrpenie do jeho otvoreného náručia na kríži. Tam to všetko už má svoje miesto, aj určenie: vykúpenie.

 

Požehnanú Veľkú Noc, priatelia MK. Zavesme spolu na kríž všetko, čo nás trápi... a pocíťme ľahkosť, s ktorou môžeme vstať do toho nedeľného rána.

Comments
sign-in-to-add-comment
Vďaka za krásne zamyslenie. Pravdupovediac, ťažko sa mi vkladaú moje hriechy a do Ježišovych rán pri uvedomení, že práve tie mu spôsobujú bolesť a rozjatrujú bo zranenia. No viem, že ak chcem byť uzdravený, inú cestu nemám. Cítim pri tom zahanbenie, že moje slabosti mu spôsobujú bolesť.
Posted on 3/30/13 8:09 AM.
To je pravda. Ale ak by sme nemali sviatosť zmierenia, bolo by nám ešte ťažšie...
Posted on 3/30/13 8:35 AM in reply to Martin Lojek.
Jeho láska je tak obrovská, že v tom momente, ako tam vložíš, čo treba uzdraviť, vzbĺkne plameň lásky a všetko premení na čistotu a krásu... Aj tvoje obavy a zahanbenie tam vlož čím skôr...emoticon Nič z nich nezostane - iba láska...
Posted on 3/30/13 1:52 PM in reply to Martin Lojek.
Dotyk Boha je uzdravenie - všetko, čoho sa dotkne, sa okamžite mení, nesmieme myslieť na to pred...len vykonať, to je to známe hodiť sa do jeho náručia, rýchlo...len túžba byť s ním a túžba byť čistý pre neho... Ani na chvíľu nevenujme pozornosť pocitom zahanbenia, nepriateľ to okamžite použije proti nám. Ježiš nás nepotrebuje vidieť "zahanbených", on nás tak veľmi miluje...
Posted on 3/30/13 1:57 PM in reply to Martin Lojek.