« Back

Dvaja saleziáni a dvaja ODF

Počet blogerov a blogov na MojaKomunita.sk pekne narastá. Super! Je ozaj pekné vidieť, že ľudia majú odvahu zverejniť svoj názor, podeliť sa svojimi myšlienkami a mnohokrát tak potešiť a povzbudiť čitateľov na internete.

Keď som precházal príspevky na tomto webe, napadlo mi, že by bolo dobré predstaviť aj zopár stálic slovenskej kresťanskej blogosféry - Jozefa Červeňa, Maroša Peciara, Róberta Flamíka a Juraja Drobného. A ako hovorí názov tohto blogu - dvaja saleziáni a dvaja obyčajní dedinskí farári. 

Jozef. Ten bloguje už ozaj dlho. Pre mnohými mnohými rokmi hodil na web svoj "seriál" Vzťah je cesta cez púšť. Nezaspal na vavrínoch a pravidelne píše ďalej - o Rómoch, o politike a na mnoho duchovných tém. Hodnotné čítanie.

Maroš. Maroš mal dobrý blogerský štart, ale postupne sa skôr odmlčal. Asi má veľa práce. Ďakujeme však za tých niekoľko myšlienok v blogoch, s ktorými sa s nami podelil. 

Róbert. Večne mladý, večne aktívny. Prečítajte si jeho Modlitbu vďačnosti, ktorú zverejnil len pred pár dňami.

Juraj. Je tu vari niekto, kto nepozná iniciátora kultového gospelového festivalu Verím Pane? Juraj sa postupom času prepracoval na ozaj statočného blogera. Zásobuje nás nie len hodnotnými zamysleniami (aktuálne o pôste a Nutele) ale aj pohľadmi na médiá a politiku.

Tak toľko môj krátky zoznam obľúbených blogerov z radov kňazov. 

Máte aj vy svojich obľúbencov na webe? Dajte vediet v diskusii .. 

 

Previous
Comments
sign-in-to-add-comment
Môj obľúbený bloger: tomaskuzar.wordpress.com emoticon
Posted on 2/29/12 9:33 PM.
Vtipalkovia! Ale mile. :-)
Posted on 2/29/12 10:40 PM in reply to Miriam Kuzarova.
Mozno by stalo za to, pritiahnut tychto velkych blogerov do nasej rodiny. Co si o tom myslite?
Posted on 2/29/12 10:42 PM.
Pre začiatok by stačilo dať na MK link na týchto blogerov a dať tam "počítadlo", koľko ľudí ide na blog cez link na MK. Druhá otázka je, že veľkí blogeri považujú reakcie ľudí na ich príspevok za dôležitú súčasť blogovania a od tohto prístupu majú blogeri na MK ešte ďaleko: zverejnia svoje myšlienky a ak vznikne nejaká diskusia (stálo by za to to vyhodnocovať) tak to nechajú na iných a zakrátku už je tam ich ďalší príspevok o niečom úplne inom. A netreba zabúdať, že voči týmto blogerom stoja anonymní pisatelia. Preto treba najskôr zmeniť (malé, ale systematické kroky) prostredie na také, ktoré bude pre blogerov zaujímavé - a potom prídu.
Posted on 2/29/12 11:48 PM in reply to Robert Krett.
Nuž, možno je to, že sa diskusie až tak nerozbiehajú zapríčinené tým, že o pridaní komentáru je informovaný len autor - a už nie ten, komu autor odpovedal - pokiaľ teda pravidelne nekontroluje všetky články, ktoré dovtedy komentoval.
Posted on 3/1/12 7:12 AM in reply to Peter Václavik.
Jožko Červeň je už zase salezián? To je pre mňa novinka ;)
Posted on 3/1/12 7:21 AM.
Dakujem za upozornenie. Uz som to uviedol na spravnu mieru.
Posted on 3/1/12 9:01 AM in reply to Juraj Drobný.
Dovolím si poznamenať, že šancu treba dať aj aj blogerom-začiatočníkom, nielen tým "stáliciam", ktorých samozrejme, rada čítam. Tvoríme tu takú "mnohorakosť v jednote" a to mana stránke priťahuje. Ak by bola príliš jednofarebná, prestala by sa mi páčiť.
Vyjadrujem vďaku adminovi. A nesmierne si cením povzbudenia z dielne Martina Švikruhu.
Posted on 3/1/12 10:29 AM.
ja nie som velky bloger, ale vzdy ma diskusia pod clankom potesi. najma ak je k veci... keby som pisal pre seba, staci mi na to dennik. a ak pisem, chcem spatnu (spätnú, nie špatnú) vazbu - toto bol dovod mojho blogu "pisem do ticha?" na christnet.sk pred... rokmi a toto je dovod, pre ktory som sa "prestahoval" z christnet.sk sem. je to tu zivsie. zavesil som ten isty blog tu aj tam, porovnal som si citanost za 2 dni + reakcie... a kto ma tu cital, moze za to, ze pisem uz len tu. tak vam treba emoticon
podobne je to s hlasovanim... precitani 163, hodnotenie: 3 hlasy a vsetky plne. to sme kde? v albansku? (tu to funguje tak ze "vsetko alebo nic"). nebojme sa davaj blogerom "nizsie znamky". skusme sa zapajat aj to tohto sposobu hodnotenia...
Posted on 3/1/12 2:08 PM in reply to Peter Václavik.
Milý Tomáš, cez Otilku dostaneš odomňa darček , malú pomoc pre misie. Múdro píšeš, preto si Ťa chcem pridať za priateľa. Darček nie je úplatok, lebo je mojej nebohej mamky! :-)
Posted on 3/1/12 4:25 PM in reply to tomáš kuník.
dakujem. za povzbudenie aj za darcek emoticon
Posted on 3/1/12 7:31 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
Dvoch z tychto velkych blogerov poznam citam a "karmujem" na sme.blog.sk a tych dalsich si idem preverit. emoticon vdaka za typ.
Posted on 3/1/12 10:31 PM.
Jozko cerven je Rakusky farar, slúzi 6 km odo mna a neviem o tom, ze by bol salezianom. Je asi ODF podla vsetkeho. (Lokalizacia: 49,189095; 20,378609)
Posted on 3/7/12 7:33 AM in reply to Juraj Drobný.