Blog

« Back

Ďakujem za leto

Ďakujem za leto

Leto 2013 :o)

Ďakujem za tohoročné leto, plné horúceho slnka, ktoré zahaľuje do svojho tepla celý náš malý svet.

Ďakujem Bohu za skúsenosť horúčavy, ktorá ma toho roku odskúšala až do mojej podstaty... Slnko je úžasný dar, horúce dni, v ktorých sa ľuďom takmer nedá dýchať, to je už skúška... Aj za túto ďakujem. Chcela by som v takých dňoch dať Bohu moje "áno", áno ku skúške, áno bez nariekania a hundrania, že sa mnohí rekreujú dakde pri vode, a mnohí z nás ťahajú svoje služby v úradoch, nemocniciach a kdekoľvek... Chcem priniesť iba moju malinkú obetu, za moje pokrytectvo... a aj za tých, ktorí majú iné "problémy"..., ktorí ani nemajú dovolenky, ktorí nemajú základné veci k životu a azda majú tiež horúce slnko...

 

Ďakujem za dar skúšky!

 

Keby skúška "nepálila" nebola by pravá... neodučila by som sa fňukať za hlúposti... Keby ťarcha bremena neťažila, nemoha by som si preveriť silu mojej viery, nádeje a lásky..., len tak viem, čo všetko dokážem z lásky uniesť:o) A napokon, ako by som mala podobnosť s Pánom v radosti i v žiali? Nuž takto.

Chcem dovoliť Bohu, aby tieto horúce dni použil na to, aby vo mne spálil všetko, čo nemám mať... všetku závisť srdca, aj tú najrafinovanejšiu, neprajnosť, túžbu po pohodlí a ľahkom živote..., moju pýchu a nelásku... Chcem, aby spálil  môj odpor ku krížu, bez ktorého niet ani radosti z víťazstiev... Aby som sa nemusela červenať, že môj Pán šiel cestou krížovou a ja si snívam o dovolenke pri mori..., on obetoval detstvo, kariéru a život pre pravdu, a ja si o tej mojej snívam a žiadam si lepšie, než mám.. Odpusť, Pane môj, idem s Tebou, v tých slnečných dňoch, ako si Ty chodil v púšti leta po zemi Izraela, idem tam, kam chceš Ty! Idem s Tebou cez horúcu púšť aj cez chladné noci, chcem ísť tam, kam ideš Ty! Amen.

 

Ďakujem za dar osvieženia

 

Ďakujem za každé osvieženie! Ty, Bože, si moje najdrahšie osvieženie! Kto je taký úžasný Boh, ako Ty? Plnosť všetkého potešenia a dávaš sa každému... Ty si Pokoj a radosť, ktoré nemajú konca... Láska bez hraníc, pre malých i veľkých, čo ťa hľadajú... Otvorená náruč pre nás, ktorí chceme ísť za Tebou, aj pre tých, ktorí to ešte nevedia... Trpezlivosť v každej situácii... láska a odpustenie za nevďačnosť... Pomoc v každom trápení... osvieženie v horúčave zmyslov... Pravda a čistota... Svätý, Najsvätejší, mocný a láskavý Boh... Ty ma ukryješ pred páľavou slnka, nie len pozemského... Ďakujem, Pane, že si s nami!

Ďakujem za vodu, úžasný dar, na osvieženie tela aj ducha! Ďakujem za more, ktoré je Tvojim úžasným stvorením a našim najkrajším osviežením tu na zemi! Ďakujem za premene vôd, ktoré nám naznačujú tvoje prúdenie... Ďakujem za prameň života, ktorým si Ty sám! Ďakujem! Ďakujem za letný západ slnka, ktoré svojim odchodom hladí celú oblohu a zvestuje končiaci sa deň, ďakujem za motýle, ktorým slnko vôbec nevadí a poletujú umeleckým spôsobom letu okolo kvetov:o) Ďakujem za tvoje tvory, za čmeliaky, ktoré nemajú problém s teplom slnka, a usilovne pracujú, nedajú sa ničím vyrušiť! Ďakujem za spev vtákov, ktoré krásne a radostne spievajú aby potešili srdce človeka! Ďakujem za voľné dni medzi službami, kedy si môžem načerpať z týchto krás a osviežiť svoje zmysly... Ďakujem za vynález chladničky:o) ktorá schladí vodu a narobí dokonca ľadové kocky či  iné útvary... Ďakujem za hojnosť ovocia, malinké ríbezle, chutné a osviežujúce, ktoré si nám dal práve cez leto:o) Ďakujem za každé chutné ovocie, za zeleninu a bylinky, ktoré sú  radosťou a osviežením... Ďakujem za tvoje Slovo, ktoré je osviežením na prvom mieste, aj keď ma to napadlo až tu :o) Ďakujem za Tvoje úžasné a mocné Slovo, ktoré prúdi ako horská bystrinka a schladí rozpáleného ducha...! Ďakujem za Tvoju prítomnosť... za dar modlitby, sv. omše... Ďakujem za ľudí, s ktorými sa môžme smiať a podeliť o radosť! Ďakujem za Tvojich 1000 darov, ďakujem za mnohé viac, lebo ich zoznam nikdy nebude úplný! Ďakujem!

+

Ďakujem za dar lásky

Mocné teplo, ktoré doslova žiari zo všetkého, je pre mňa aj vyjadrením lásky Boha, ktorá je tak mocná, ako toto slnko toho roku, že ak by ma objal, zomrela by som z toho objatia...

Ďakujem Pane, za Tvoju lásku k nám, ktorá je horúca a nespáli, ktorá je tu, či sme radostní alebo mrzutí, Ty prichádzaš vždy prvý a liečiš nás odpustením a láskou... Ďakujem! Ďakujem za všetky dary, lebo sú vyjadrením Tvojej lásky k nám, a je ich toľko, že sa nedajú spočítať! Ďakujem za ne, Pane môj... Ďakujem za tvoju trpezlivosť, keď sa nechcem dívať na dary a ty mi ich s láskou odhaľuješ, aby si potešil a aby som zasa našla radosť... Ďakujem!

+

Ďakujem, Pane, za dar dovolenky, za možnosť oddychu po namáhavej práci, ďakujem za každého jedného človeka, za rodiny, za mladých i starších, ktorí sú na dovolenke  pri mori a aj inde a prosím pre nich o požehnanie a ochranu... Ďakujem za leto plné radosti a lásky, za svetlo aj teplo  tohto horúceho slnka, ktoré si nám dal pre radosť. Požehnaj prosím všetkých, ktorí sú  na dovolenkách aj tých, ktorí pracujú a hlavne tých, ktorí majú s tým teplom problémy. Posilni nás na tele aj na duchu, aby sme ti slúžili s radosťou a ochotne, ako si to ty robil a robíš pre nás. Pomôž, aby sme si navzájom priali, aby sme sa vedeli radovať z pohody iného a aby sme súcitili s tými, ktorí to potrebujú, aby mohli pookriať. Ďakujem aj za moju dovolenku, na ktorú sa teším:o) Viem, že bude požehnaná!

Ďakujem Pane, za tohoročné úžasné leto :o)

+

Želám vám všetkým požehnanú dovolenku a veľa krásnych darov!

 

PS: Ďakujem za tento blog a za mnohé iné blogy, lebo aj tie sú od Teba! Žehnaj každého, kto ich bude čítať, a nové písať,  pomôž nám písať len také, ktoré sú v lete osviežením, v mraze pookriatím, v smútku potešením, v núdzi oporou a pre Teba ozdobou :o) Amen!

heart

Comments
sign-in-to-add-comment
Pridávam sa ku vďake.
Zdalo by sa, že starý človek dovolenku nepotrebuje, lebo ju má stále....
Nie je to tak. Stále ju má už len ten, kto je stále v bolestiach....a to nie je dovolenky, to je trápenie.
Väčšina má také dôchodky, že treba pracovať,alebo aspoň si niečo dopestovať- a i to je práca.
Ale aj seniorovi dobre padne, ak ho mladí zoberú na ľahší výlet, alebo na cestu autom niekam, kde je pekne, kde už dávno nebol....alebo hoci posedieť v tieni stromov ...
Aj moije leto bolo nádherné, píšem o ňom inde, ale spomeniem si s každým, kto ďakuje...
Posted on 04/08/13 12:57.
Vďaka, Irmuška:o) Dar dovolenky je aj pre starších, pre každého:o) teším sa, ak sú mladí, ktorí spakujú človeka na výlet a potešia svojou mladou silou staršieho človeka, ktorý by sa sám azda ani nevybral... kiež nám Pán dá takých ľudí:o)
Posted on 04/08/13 13:03.
Krásne píšeš o daroch leta! Pridávam sa k vďake! emoticon
Posted on 25/08/13 22:39.
Keď som ten blog písala, bolo také horúco, bola som úplne omráčená teplom a pot mi tiekol asi zo všetkých pórov, že som si utierala čelo, tvár aj ruky, aby ma "nekopla" klávesnica:o) ak by namokla:o) Ďakujem za vaše komenty:o)
Posted on 25/08/13 23:12 in reply to Eva Baranovičová.