« Back

Si nádherná! Ja? Áno, Ty! :)

 

 

 

Vyzeráš super. Skvelý účes. Schudla si. Táto farba vlasov ti pristane. Zo dňa na deň si krajšia.

Podobné komentáre my ženy počúvame radi. Ak je to navyše úprimné, sebavedomie stúpne z bodu 5 na 10. Minimálne. Závisí od našej momentálnej nálady, pocitov, okolností...

Zase ješ? Pozri sa, koľko je hodín. Nečuduj sa, že priberáš. Rob so sebou niečo. Toto si chceš obliecť? Žiaľ, aj toto je realita. Tiež pomôže nášmu sebavedomiu a hlavne sebaprijatiu. Až tak, že sa ocitáme v „depke.“ Zbytočné slzy, úzkosť a počúvanie toho otrasného hlasu. Nemáš na to. Krása? Ty? Zabudni.

Čo sa páči Tebe? Čo v tebe budí úžas? V čom spočíva krása ženy? Zabúdame, že nie sme iba telo, ale aj duša a duch. Človek. Žena. Ak krása, tak komplexná. Každému sa páči niečo iné. To je dobré. Boh neurobil chybu, keď Ťa stvoril takúto. Si krásna. Škaredá žena neexistuje. Neupravená, zranená, sklamaná, odmietnutá...áno. Ale krásna. Očarujúca. Lebo Boh nás také stvoril. A Boh nerobí chyby.

Jeden kamarát mi raz napísal: „Vonkajšia krása je o to krajšia, o čo viac vnútornej krásy skrýva.“ Boh do nás žien vložil krásu. Máme odrážať Jeho krásu. Objav svoju krásu, ktorú Ti daroval Boh. Uver, že si nádherná. Sám Boh to o Tebe hovorí. A hovorí o Tebe ako o žene. Nie iba o tele. Nie iba o duši alebo duchu.  Nie o niekom z davu. O Tebe a Tebe.

My ženy máme často problém prijať samé seba. Začítajme sa do Božieho Slova a nechajme sa ním uzdravovať. Uverme Bohu, že Jeho slovo je pravda. A zjavujme krásu Boha tomuto svetu. Potrebuje to. Lebo vidí krásu tam, kde nie je.  

Comments
sign-in-to-add-comment
Zaujímavé písať o ženskej kráse a spomínať čítanie Písma emoticon Tak čo píše Božie slovo Janka? Daj niečo také povzbudzujúce.
Posted on 11/7/11 10:01 PM.
sa mi darí, najprv napíšem, potom vymažem emoticon
ale tak napr. Gn 1, 27, 1Pt 3, 3 - 5, Ž 139, Prís 18, 22, Prís 31, 10n
Posted on 11/7/11 10:20 PM in reply to Miroslav Čonka.
Nuž zrušila si mi tým moju reakciu na tvoj príspevok aj. Písal som, že som čakal, že dáš niečo z Piesne ako prvé. V tomto si ma sklamala, kedže Pieseň osobne beriem ako najkrajšiu stať z Biblie o ženskej kráse. Je aj taka erotická až by sa dalo povedať.
Posted on 11/7/11 10:26 PM in reply to Janka Novajovská.
prepáč, nemala som to v úmysle emoticon a Pieseň piesní áno, tá je celá o láske, poznáš knihu Očarujúca? ak nie, tak skús si ju prečítať a možno budeš rozumieť viac emoticon
Posted on 11/7/11 10:28 PM in reply to Miroslav Čonka.
Nie nepoznám. Ale páčilo sa mi, keď kňaz v kostole prednášal tú pieseň a potom hovoril o prsiach emoticon No ja som sa smial. Kázeň kde sa spomínajú ženské prsia. Nuž, aj také som zažil. Ja už vôbec nejaké knihy nečítam. Čítam filozofiu, Písmo, Katechizmus, Dejiny Cirkvi a rôzne potom výklady Písma. Už mi z toho preskakuje. A potom buď som vonku niekde s kamošmi, alebo sa venujem modlitbe, či zacvičím trošku, takže nemám už nejako čas sa bežným knihám venovat.
Posted on 11/7/11 10:32 PM in reply to Janka Novajovská.
emoticon no aj tak sa dá emoticon ak je to s úctou, tak prosím, horšie, keď bez nej... a John Eldredge má supr knihy a ak sa ti nechce čítať o ženskej kráse, tak si prečítaj o duši muža - Divoký v srdci, Z chlapca kráľom alebo napr. Posvätná romanca, Veľký príbeh, stojí za to investovať do týchto kníh čas
Posted on 11/7/11 10:36 PM in reply to Miroslav Čonka.
Mám dve knihy od neho. Dala mi jedna reholníčka, ale zatiaľ stoja mi, že niekedy si ich prečítam. Nuž asi by som si ich mal nahodiť do mobilu. Mám tak Denníček sestry Faustíny, Modrú Knihu od Dona Gobiho, Nasledovanie Krista od Kempenského. Občas keď niekde som, tak si tak čítam myšlienky z nich na povzbudenie. A samozrejme Písmo mám v mobile. Písmom už som posadnutý. A pri ňom stále končím aj. Žalmy sú nádherné. Takže aj breviár mám v mobile aby som sa ho pomodlil. A tak hádam to bolo z úctou. Veď predsa len nám vás dal Pán Boh za spoločníčky a pomocníčky. Aj keď potom ten trest Boží pre ženu: a muž bude vládnuť nad tebou emoticon
Posted on 11/7/11 11:23 PM in reply to Janka Novajovská.
Jarmila Semanová
Aj keď potom ten trest Boží pre ženu: a muž bude vládnuť nad tebou ...

Mirko, Ježiš prišiel naplniť Zákon. Jeho dielo je dokonalé a dokonané - a zahŕňa aj ženy.

A s úctou voči ženám majú dnes problém aj niektoré ženy ... žiaľ. A aj niektorí muži . . .

Vďaka Ježišovi za pozdvihnutie našej dôstojnosti - Jn 4 kapitola.
Posted on 11/8/11 4:24 AM in reply to Miroslav Čonka.
Jarmila, som si len srandu spravil, nevidíš toho smajlíka sa smejúceho na konci? Však nebuď taká vážna. Ja viem, že Ježiš prišiel zákon naplniť.
Posted on 11/8/11 5:39 AM in reply to Jarmila Semanová.
...poznám kňaza, ktorý pri vysviacke dostal obrovský dar úcty voči ženám a životu.Nemá problém kľaknúť si pred tehotnou ženou do prachu.
Nemá problém rozprávať o akomkoľvek orgáne človeka. Pamätám si jeho žasnutie nad tým, ako to Boh perfektne vymyslel, keď prasknutím plodového obalu plodová voda vydezinfikuje pôrodné cesty a dieťatko tak prechádza cez sterilné prostredie....On vo všetkom vidí Lásku Boha k človeku, jeho nesmiernu dokonalosť ...

...druhé moje stretnutie s úctivým slovom na podobnú tému sa odohralo pri hrobe Anky Kolesárovej vo Vysokej nad Uhom, kde mi otec Pavol raz vysvetľoval ako on vidí umelecké stvárnenie jej pomníka, ukazoval maternicu v ktorej jej umietnená Ankina fotorgafia, vajíčkovody a postavu tehotnej ženy z profilu, bruško, prsia... Na mňa to tak zapôsobilo, že som napísala o tom báseň a jeho slová a spôsob ako ich vyslovoval som prirovnala k aktu, keď sa kladie na stôl chlieb. Tak samozrejme, jednoducho, čisto, a pri tom s úctou.

Z Božej milosti mám manžela, ktorý ma počas nášho chodenia raz tiež " šokoval" výrazom prsník, hoci iný by v tom prípade bol použil niečo expresívnejšie a s hanlivým podtónom.
Aj toto bol dosť podstatný kamienok v mozaike obrazu môjho budúceho manžela.


Janka, ďakujem ti za tento tvoj blog.

Miroslav aj ja sa pripájam k tým, čo odporúčajú knihy Johna Eldredge-a, videla som ho osobne na konferencii v Tatrách a veľmi ma oslovila jeho jednoduchosť a úprimnosť, nevadilo mu, že pred ním je 700 ľudí, vyzul si obuv a modlil sa tak ako to cítil, klesajúc k zemi, až bol úplne poskladaný na kolenách s čelom na podlahe.
a také sú aj jeho knihy.
Posted on 11/8/11 9:14 AM.
a ako povedala kamarátka, takto si predstavujem svätca emoticon bolo úžasné na tej konferencii byť emoticon to je ďalšie svedectvo ako sa Boh o mňa stará, možno najbližší blog emoticon
Posted on 11/8/11 9:58 AM in reply to Otília Ferenčíková.
Sa mi páči, ako jeden výraz dokáže šokovať ľudí. emoticon Na takéto výrazy si treba dávať pozor, kedže celkovo spoločnosť je dosť puritánska a často ľudia ani nevnímajú aký kontext to celé má, len on povedal prso. Čo si to dovoľuje? Úchylák jeden. Nuž predsa, niektoré orgány človeka ako si ty napísala je lepšie nespomínať. Najmä u mňa. Prečo Pavol hovoril o tehotenstve, keď viem, že Anka prišla o život kvôli panenstvu a aby si zachovala čistotu? Nechápem to prepojenie teraz Otília.
Posted on 11/8/11 10:47 AM in reply to Otília Ferenčíková.
emoticon a takto potom vznikajú klebety emoticon
Posted on 11/8/11 6:46 PM in reply to Miroslav Čonka.