« Back

Milovať Ježiša

Milovať Ježiša

V dnešnom svete sa nám núka množstvo spôsobov ako prežívať svoju vieru, mnoho z nich je v poriadku, iné zas tak celkom v poriadku nie sú. O čo má ísť v našej viere ? Skúsim ponúknúť odpoveď.

 

Viera je v prvom rade slobodná, sloboda, však nie je tak jednoduchý pojem. Pravá sloboda nezahrna definíciu "robím si čo chcem a čo uznám za vhodné" ale ani neodporúča  "držte sa všetkého čo je zaužívané a čo niekto povie, že je dobré".

Pravá sloboda, spočíva v hladaní a vyberaní toho, čo pokladám za správne a hlavne dobré, sloboda v zodpovednosti a vzdelanosti, nie sloboda v nevedomosti. Ak sa chce človek slobodne rozhodnúť ako chce svoju vieru žiť, musí sa vyvarovat hlavne jednému u nás na Slovensku dosť pravidelnému, všetci ideme ako ovečky bezhlavo za niekým a niečím a pritom neskúmame o čo v pravej podstate ide.

Vyberať si teda svoje prežívanie viery je naozaj dôležité, hlavne to treba urobiť, treba to skúmať a hľadať, totiž viera v Boha nie je starodávna zastaralá, ona je moderná a skvelá. Viera už dávno nie je len o tom, že sedím hodinu v kostole, alebo na zborovom zhromaždení, viera je v prvom rade osobná.

Zásada ja milovať Ježiša, ak človek miluje Ježiša a príjme jeho obetu, nie je šanca aby jeho život skončil zatratením, nech svoju veru prežíva akokolvek.

a ešte na záver....

Jeden priateľ sa ma raz opýtal: "brácho veríš v Ježiša ?" ja som odpovedal: "verím, jasné, že verím" no on ma zastavil: "nie kresťan neverí, kreťan VIE, že Ježiš je Boží syn  a spasil nás, bezpochýb "

 

http://youtu.be/hJQ0OhNK1As?t=4m33s

Comments
sign-in-to-add-comment
pekne napísané emoticon, hej uveriť neznamená len "pripustiť ako možné" emoticon. Smelo hovorím spolu s Petrom: "A my sme uverili a spoznali, že ty si Boží Svätý." ... Ak by sme len pripúšťali, že je možné, že nás Ježiš spasil, ešte stále by sme boli v dosť veľkej biede. Máš pravdu, uveriť znamená naplno prijať, prispôbiť a podriadiť tejto pravde život a už sa nespoliehať na nič iné, iba na Ježiša.
Posted on 8/13/12 8:42 AM.
Myslím, že Božie slovo-Ježiš je nie len súbor zákonov, ale aj VEĽKÁ IŠPIRÁCIA PRE KAŽDODENNÝ ŽIVOT TOHO, KTO V JEŽIŠA VERÍ !!!
Posted on 8/28/12 2:50 PM.
Áno kresťan vie,že p.Ježiš je Boží syn.Svojou vierou v Boha otca,syna Ježiša Krista a Ducha svätého však potvrdzuje,že iba Boh Je Pán a Kráľ nášho života,srdca,mysle. Verí a vyznáva to slobodne,lebo náš nebeský Otec nám dal slobodnú vôľu.Teda nie otrok ale slobodné dieťa božie vie a verí.......
Pochválený Buď Ježiš Kristus! Pán a Boh,milosrdná láska a nekonečné milosrdenstvo! Požehnaný deň!
Posted on 8/31/12 10:27 AM.