Blogs

« Back

Láska

Láska

a deti :o) Láska je bez hraníc, rozumie jej aj malé dieťa...

Láska je.

Keď vás niekto miluje a vyslovuje vaše meno iným spôsobom. Viete, že vaše meno je v jeho ústach v bezpečí. dieťa Billy 4

Tento výrok ma oslovil, lebo poznám, ako ľudia vyslovujú mená iných... alebo ako jednoducho meno niekoho nesie "nálepku" niečoho negatívneho... Je tak vo fyzickom aj v vebovom živote. Práve o tom hovorí Ježiš, aby sme mali srdce bez týchto zaťažení a nálepiek, lebo stačí, ak sú V MYSLI, potom budú všade... v slovách, v pohľade...
+

Láska je to, čo ťa rozosmeje, ...

Sú dva druhy lásky - naša a Božia. Boh miluje oboma spôsobmi. dieťa Jenny 4

smiley
 

Od detí sa môžeme veľa  naučiť...

Ďakujem za úprimnosť detí, aj za vašu :o)

Ďakujem za deti.

Dívajme sa na veci z nadhľadu, nebudú zraňovať ani otravovať.

To beriem aj pre seba. A nezabudnime na radosť :o)

 

 

Comments
sign-in-to-add-comment
Pani maria, píšem vám komentar k tomu to blogu v nadeji, ze ho dobre pochopite. Chcel som vam napoisat sukromnu spravu, ale neviem ako sa to posiela.. lebo po rekonstrukcii systemu to kdesi zmizlo.. a nenasiel som ani vas WALL.. tak pisem sem..

píšete dobré blogy, nemám výhrady k obsahu, len sa mi zdá trochu veľa písať denne 3 - 4 blogy. Možno to potom niektorých odrádza. Skúste nad tým porozmýšľať.. hlavne niektoré skopírované vec z iných stránok.. podľa mňa vôbec nie je potrebné dávať do blogov.. Lepšie je keď dokážeme vytvoriť niečo vlastné ako len kopírovať alebo zliepať rozne citáty a výroky a podobne. Prajem Vám požehnanú nedeľu.
Posted on 10/13/13 12:36 PM.
napríklad tento text vyššie som dostal asi 20 x mailom, 5 x som dostal rozne prezentacie rôzne modifikované .. a predpokladám, že aj večina ľudí, ktorí používajú internet nemajú za potreby to opať čítať.. uvidíme na ďalších komentároch názory ostatných.. Možno veľa kritiky naraz.. ale myslím to dobre.
Posted on 10/13/13 12:40 PM.
Myslím, že množstvo uverejnených blogov vyplýva práve z toho, že nie sú vlastnou tvorbou emoticon. Ide však skôr o formu zdieľania cudzích (rôzne dobrých) myšlienok. V určitom kontexte naozaj môže ísť aj o zbytočné zahlcovanie vitruálneho priestoru duplicitným a viacnásobným zverejňovaním toho istého. Napísať takéto množstvo vlastných článkov je prakticky nemožné (a to je asi aj fajn emoticon).

Ale je to o filozofii a vnímaní blogera emoticon, či vníma svoj blog ako nájstroj zdieľania cudzích myšlienok, alebo svojich vlastných. Ja sa z pohľadu čitateľa priznávam, že ak vidím 3-4 články od jedného autora vo výbere 10 najčítanejších, ani ich neotváram, práve preto, že viem, že pôjde z veľkej časti o skopírované plagiáty... tie sa na mňa sypú z každej strany, preto už ich sama nevyhľadávam.

Zároveň musím dodať, že boli blogy, ktoré ma od p. Márie potešili aj povzbudili. Ale je škoda, ak by sa tieto cenné autorské veci stali ihlou, ktorú treba hľadať v "kope sena" emoticon. Ale sme tu slobodní. Tiež tento komentár vnímam skôr ako priateľskú radu, než ako kritiku.
Posted on 10/13/13 12:50 PM.
Vďaka za názor. Množstvo blogov však môže znamenať jednoducho to, že niekto rád píše... a nenapadlo ho, že to niekomu vadí. Väčšinou som písala vlastné zamyslenia. Viem, že nemá význam zdieľať veci, čo lietajú kde kadiaľ. Tie deti sa "mne" páčili, nemusia sa páčiť iným, je to normálne.... Nechcem nikomu zaberať virtuálne miesta... už aj tu je asi tlačenica;o) Rrozumiem. Čaute!
Posted on 10/13/13 2:50 PM in reply to Janka Guričanová.
Posted on 10/13/13 1:41 PM in reply to Štefan Hrbček.
Tie encykliky? Už nedám:o) Nie vážne. Nekopčím do textov. Tie posledné boli z encyklík. Väčšina mojich blogov je vlastná... Rozumiem, každý si vyberá podľa svojho vkusu... neviem, či odrádza iných, ak niekto píše veľa - mňa p. Václavová neodradzuje, písala som pre radosť, aj pre odovzadnie niečoho, čo ma oslovilo, nemusí to osloviť iných, je jasné. Ak to ľudí rozčuľuje, tak je asi lepšie nepísať. Nuž každý má tých "svojich", koho číta, je to ako v živote... Sledujem trocha čítanosť tých mojich, kritiky nepísal nikto, ok. Tak má moje meno už tiež "nálepku"... negatívnu, škoda. Rozumiem tým, čo o sebe nič nepíšu, je lepšie... Mohli ste napísať už skôr, ušetrili by ste miesto na mojich blogochh pre iných. V´daka.
Posted on 10/13/13 2:13 PM in reply to Štefan Hrbček.
Ešte toto: robila som stránku farnosti - preto sa vďaka prepojeniu zobrazili mnohé blogy:o) prepáčte
Posted on 10/13/13 2:46 PM in reply to Štefan Hrbček.
Milá Maruška, vraj kritika nebýva len negatívna, ale i pozitívna. Ja by som toto napomenutie v láske nebrala veľmi tragicky a už vôbec by som neprestala písať. Ja si od Teba veľmi rada prečítam Tvoje vyznania, do ktorých vkladáš celé svoje srdce...Tak na nás nezabudni, prosím, lebo ja Tvoje blogy vyhľadávam ... emoticon
Posted on 10/14/13 6:08 PM.
Ja to vidím takto:
Mám rada všetky blogy Márie, možno nám píše viac, lebo je duchovne bohatšia a chce sa podeliť o duchovné myšlienky s nami. Má mnoho duchovných vecí na rozdávanie, chce toho mnoho sprostredkovať a nám odovzdať.
Máme tu registrovaných veľké množstvo členov a koľko z nás dokáže napísať komentár, alebo dokáže uvažovať nad Božím slovom? Máme slabé komunistické náboženské vzdelanie a stále menej nás už chodí aj do kostola. Treba to ľuďom povedať! Počúvala som reláciu rozhlase, že v Amerike chodí toľko ľudí do kostola, že až je v tomto čase preplnená doprava.
My by sme tu mali na stránke tiež radšej angažovaných kňazov, ale, žiaľ, môžeme si písať a hľadať odpovede na náboženské otázky len sami medzi sebou. Niekedy pozerám zahraničné seriály a vidím, že kňaz pôsobí všade a všetko rieši, v škole, v rodine, v politike,... nie je to zlá myšlienka. Aj u nás to tak kedysi bolo a už nie je.
Posted on 10/14/13 8:07 PM.
Netreba brať všetko v zlom. Ja iné blogy nečítam, tak mi opakovanie neprekáža, aspoň poznám aj názory iných blogov na určité témy. Ak je kňaz aj liečiteľ, má poznať aj problémy a názory jednoduchých ľudí, aby im rozumel. Treba narábať aj v diskusii opatrne a upokojujúco. Možno bolo treba napísať aj Márii opatrnejšie, tak ako napísali na moju negatívnu adresu. Citujem: „ Aké negatívne, to hovorili aj o Jeremiášovi..., reakcia inej osoby: trafené presne, ako som to myslela.“ Pán Boh zaplať za povzbudenie, preto už nedostávam na moju adresu žiadne komentáre.
Ak chceme žiťviac v spoločenstve veriacich, tak nemali by sme nemali vidieť v tom písaní až také veľké chyby.
Mám Vás všetkých rada!
Posted on 10/15/13 10:08 AM.
Ďakujem za vaše názory, kritika je dobrá vec... Človek sa zamyslí, na čo je to dobré, niečo písať alebo nepísať.
Posted on 10/15/13 2:20 PM.
Diskusia na stránke by mala prebiehať v atmosfére pochopenia, nie odsudzovania. Treba sa nám naučiť prijímať názory iných, nie ich odsudzovať. Prejavujme si priazeň a úctu jedného voči druhému, treba sa snažiť tomu druhému rozumieť, aj keď sa názorove líšime. Len tak môžeme vytvárať spoločenstvo a nežiť len individuálne. Potrebujeme sa asi naučiťaj kultúru dialógu.
Veď nebojujme tu proti sebe, ponúkame len svoj názor k posúdeniu, veď ja tu nič nikomu neprikazujem, preto mám byť negatívna?
Posted on 10/16/13 9:27 AM.
Ponúkame vzájomne obohatenie iným, jeden druhému, rodinám, spoločenstvám... to je úmysel príspevkov. Čerpať môže každý, zadarmo, ako smieme zadarmo užívať dary Boha = dar stránky MK (užívanie virtuálneho priestoru). Môžeme aj NAŠU KOMUNITU podporiť ako kto môže, finančnou sumou, obetou, modlitbou. To robíme - aj ja. Nie som tu zbytočne, nezaberám virtuálny priestor nikomu, virtuálny priestor je môj dar od vás, a ja som dar pre vás od Boha. Potom je (alebo príde) už iba láska. Ako v dennom živote. Ak tá chýba, príde mudrovanie o iných...o autoroch, o ich blogoch, o ich úmysloch (ktoré vidílen Boh a pozorný poslucháč), o ich písaní a dar, ktorý vám chceli dať sa stráca. Moja komunita je miestom stretávania sa, je platformou vzájomnej komunikácie a obohacovania sa, je pre všetkých - aj pre mňa. Buďme si bratmi a sestrami, nie sudcami, buďme múdri "správcovia", aby sa nestrácalo to, čo malo byť darované... Je len na nás - je to naše rozhodnutie - či odídeme od PC obohatení alebo naopak... Príspevky na MK nie sú slová - to sú dary..., naše slová sú poslovia lásky a zdieľania sa... jedného druhému, spoločne. Boh vás žehnaj:o)
Posted on 10/16/13 11:49 AM in reply to Zita Podhradská.
Práve som si vypočula z ranného vysielania rozhlasu radu odborníka, že všetko čo ľudia chcú je POROZUMENIE, potom aj sami preladia z negatívneho na pozitívne.
Zostáva mi ešte nezodpovedaná otázka: kto je tu na stránke náš skutočný priateľ?
Posted on 10/17/13 10:21 AM.
MY... My sme si priateľmi jeden druhému a Boh je v tom priteľstve s nami. My všetci sa stále učíme... aj ja, môžem povedať, že som sa už mnohé na MK naučilaemoticon A rast niekedy troška "bolí", či "tlačí k zmene" v správaní sa, k zmene spôsobov... činnosti a aktivít. Ako u detičiek, keď trocha vyrástli, už nie je dobré, aby do jedla strkali prstíky, hoci vtedy sa tak učili o matérii... S rastom prichádza zrenie, otvárajú sa nové obzory, prrichádzajú noví ľudia a prichádza aj obnova a zmena spôsobov...Čas prinesie "pochopenie". Aj teraz tak bolo... Cieľ portálu je MY - spoločenstvo - nie "súkromná" "propagácia seba" ... to som spoznala vďaka tejto kritike a som tomu rada. Len tak môžem korigovať a držať sa smeru k spoločnému cieľu. Dostávam tu veľa darov...na MK... a Boh ma vedie pre úžito iným. Moje "slovné bohatstvo" má byť pre rast a budovanie iných, nemá sa stávať bremenom... Treba písať, neprestanem, Boh mi ukazuje iné, lepšie spôsoby a možnosti... Napr. podkolónky na extra píspevky, alebo pod. a hlavne "zameranie sa" od seba k iným - napr. svedectvá alebo niečo, čo osloví a zaujíma iných, mnohých. Musím písať kratšie emoticon a trefne, väčšie texty patria napr. do knižnice... Tu je volanie po osobnej usporiadanosti a organizovaní vlastných "aktivít" v rámci portálu Moja komunita, ktorý má slúžiť mnohým... a iné usporiadanie aktivít, ktoré slúžia napr. užšiemu kruhu osôb tak, aby nezaťažovali tých, ktorí tieto konkrétne záujmy nezdieľajú. Pochopila som dar terajšej i predošlej kritiky, ktorý ma buduje a dáva mi možnosť rásť osobne i v službe iným a dávať iným skutočné (moje) dary, nie preťaženie z príliš dlhých a príliš "súkromne orientovaných" textov, alebo "podľa mňa" dobrých aktivít. Zitka, ďakujem za tvoje komenty! Povzbudili ma. Isto sa to celé na MK vyvíja dobrým smerom. Sme skutočná, reálna a požehnaná rodina, virtuálna aj skutočná, verím tomu, ďakujem za to a radujem sa z toho! Nebojme sa neg.kritiky, iba naše emócie treba "vychovať" (aj moje!) Boh vždy pošle vysvetlivky k textu hocijakej kritikyemoticon - táto kritika o. Štefana, aj Janky Guriemoticon - ďakujem obom, krititka bola zdvorilá... bola v úcte a je z nej ovocie!!!!!
Posted on 10/17/13 1:04 PM in reply to Zita Podhradská.
Strom túži rásť
a rieka tiecť
človek chce lásku nájsť
ak spáchame raz
niečo zlé
ona nech súdi nás
tá láska nech súdi nás.


Túto diskusiu by som rada ukončila slovami z textu piesne
Paľa Haberu, " tá láska nech súdi nás."
Posted on 10/17/13 6:39 PM.