« Back

Božské Srdce nás miluje

Božské Srdce nás miluje

Najsvätejšieho srdca Ježišovho - slávnosť Jn 19, 31 - 37 Keďže bol Prípravný deň, Židia požiadali Piláta, aby ukrižovaným polámali nohy a sňali ich, aby nezostali telá na kríži cez sobotu, lebo v tú sobotu bol veľký sviatok. Prišli teda vojaci a polámali kosti prvému aj druhému, čo boli s ním ukrižovaní. No keď prišli k Ježišovi a videli, že je už mŕtvy, kosti mu nepolámali, ale jeden z vojakov mu kopijou prebodol bok a hneď vyšla krv a voda. A ten, ktorý to videl, vydal o tom svedectvo a jeho svedectvo je pravdivé. On vie, že hovorí pravdu, aby ste aj vy uverili. Toto sa stalo, aby sa splnilo Písmo: „Kosť mu nebude zlomená." A na inom mieste Písmo hovorí: „Uvidia, koho prebodli."

 

 

 

 

 

Medzi ľudí, ktorým bolo transplantované srdce, parí i E. Vitria z Marseille, ktorý sa dožil dvadsať rokov. Väčšina ľudí s novým srdcom sa však dožíva oveľa menej. 
Nedávno na klinike v Montpellier sa odohrala takáto príhoda. Pani Maurin pri autonehode stratila svojho syna. Nebolo pre neho záchrany, hoci mal zdravé srdce. Matka sa rozhodla pre transplantáciu srdca svojho syna pre pani Laval, ktorá po pôrode dvojčiat bola na hranici smrti. Vďaka transplantácii srdca matka dvojičiek sa cítila dobre. Keď sa stretli tieto dve ženy, matka strateného syna položila svoju ruku na hruď pani Laval a povedala jej: "Cítim, že srdce bije, je živé. To ... 

Autor: Ľubomíra Stanček  Meditácie

Comments
sign-in-to-add-comment
Vojakova kopija nám prerazila cestu, po ktorej môžeme vojsť a spočinúť v láskavom Ježišovom Srdci. Ježiš dal za nás život, a túži po našej láske. Dokážeme Ho tak milovať, že povieme: Ježiš, ty si môj život?
Drahý Ježiš, dovoľ mi láskavo spočinúť v tvojom milujúcom Srdci. Dovoľ, aby som ti odovzdala seba, môjho manžela, moje deti, i celú moju rodinu a sprevádzaj nás po ceste naším životom. Daj, aby raz, keď ťa stretneme z tváre do tváre, sme počuli tvoje slová: Poďte ku mne, moji milovaní, lebo ste plnili vôľu môjho Otca, ktorý je na nebesiach...Amen.
Posted on 6/16/12 5:07 PM.