« Back

Povinné oslavy

Povinné oslavy

Pre tých neskoršie narodených

 

Jeden rok bola malá účasť z pracoviska v prvomájovom sprievode osláv. Riaditeľ o rok vydal nariadenie, že kto sa nezúčastní osláv 1. mája bude mať siahnuté na pohyblivú zložku výplaty.  30.-ho apríla som poctivo pracovala, neodskočila som si počas pracovnej doby nakúpiť, potom sa mi neušiel chleba,  ani mlieko, mäso som dostala už len „fľaksne“. Večer som zarobila na domáci chleba, ale schválne – chlebík v trúbe spľasol. Z mäsa som vytvorila nejaký zázrak, ale nebol to práve sviatočný chod. Tak som si povedala, nech mi aj strhnú z pohyblivej zložky z platu,  ostanem úprimná a nepôjdem vykrikovať oslavné heslá a vrieskať „HURÁÁÁ!“, keď mám za sebou toľko neúspechov. Rozbolelo ma navyše ucho – a to mi pomohlo. Musela som ísť na pohotovosť a mala som ospravedlnenú neprítomnosť.   

Comments
sign-in-to-add-comment
Jej, kde si vyhrabala taký obrázok plný prvomájového nadšenia?
U nás už len znechutenie a nudu bolo vidno na tvárach. Alebo pobavenie na ich účet... Aspoň tak si pamätám - možno skreslene. ;)
Posted on 5/4/12 10:32 PM.
Dobre si pamätáš. Tak to bolo všade. Mne sa zase vybavujú tie scény na tribúnach - Strojenosť, úsmevy, ktoré nemajú obdoby. Tu hurá to bolo porovnajúc s tým pre mňa zážitok, lebo sa to dalo aspoň nejak nazvať (revanie). Toto je fotka skôr paródia - (pionieri, Leninova podoba)...
Posted on 5/5/12 6:47 AM in reply to Eva Baranovičová.