« Back

Digitálna mena a jej negatívne dôsledky

Digitálna mena a jej negatívne dôsledky

V poslednej dobe sa hovorí o digitálnej mene a o nejakom odmeňovaní podľa vzoru Číny. Len včera som sa dozvedela, že niečo podobné sa spustilo aj v Kanade, ktorá bola dlhé roky považovaná za najlepšie miesto pre život. Moderná a slobodná krajina, dobré a výhodné prostredie... aj keď drahé, asi len pre vyvolených. Každý druhý človek na svete by tam chcel bývať. Rovnako ako aj v iných štátoch, ako USA či Anglicko.

V poslednej dobe sa hovorí o digitálnej mene a o nejakom odmeňovaní podľa vzoru Číny. Len včera som sa dozvedela, že niečo podobné sa spustilo aj v Kanade, ktorá bola dlhé roky považovaná za najlepšie miesto pre život. Moderná a slobodná krajina, dobré a výhodné prostredie... aj keď drahé, asi len pre vyvolených. Každý druhý človek na svete by tam chcel bývať. Rovnako ako aj v iných štátoch, ako USA či Anglicko.    

V prvom čísle časopisu Suzette nájdete okrem tohto zamyslenia aj iné texty. Tento časopis je voľným pokračovaním časopisu Boh je Láska. Ako uvádzam na stránke www.suzette.sk, mám záujem písať z pohľadu konzervatívnej katolíčky, pretože sa takmer všade pretláča modernizmus a liberalizmus, s ktorým nesúhlasím.

- pokračovanie článku o digitálnej mene -


        Európska únia už schválila nejaké zákony na prijatie digitálnej meny a len človek, ktorý je úplne neinformovaný môže tvrdiť, že táto mena prinesie spoločnosti niečo dobré.
        Zaujímam sa o rôzne technológie ako napríklad informačné a ak má človek prístup k najnovším informáciám z tohoto sveta, bude vedieť, že digitálna mena je naprogramovaná niekým. Nie je to fyzický peniaz, ktorý by sa dal chytiť do ruky, je to nehmotná vec. Je preto ťažko ovládateľná a odsledovateľná bežnými laikmi, aj keď mnohí tvrdia opak. Myslím si však, že je to len slovo, ktoré má presvedčiť iných, aby boli tolerantní k tejto mene a mohla byť prijatá väčšinou. Už pred dlhšou dobou som sa začala zaujímať o programovanie, ale v dôsledku rôznych vplyvov som sa dostala len k základom. Ale aj tieto základné informácie ma dosť utvrdili v tom, že táto mena sa dá naprogramovať podľa jej zadávateľa. Je to ako s počítačovým vírusom. Niekto si dá tú námahu, aby vytvoril vírus, ktorý má napríklad kradnúť osobné údaje užívateľa počítača, či jeho heslá k bankovým a emailovým účtom. Stačí si vedome alebo skôr nevedome stiahnuť nejaký skript alebo aplikáciu, ktorá vyzerá dôveryhodne, ale je to klam.
        A teraz mi chcú rôzne vlády sveta nahovoriť, že je to bezpečné. Ale je to niečo veľmi zlé, čo však chcú za každú cenu presadiť, lebo chcú mať moc nad ľuďmi. Aj vo Svätom písme, v Zjavení svätého apoštola Jána sa píše, že máme byť obozretní a neprijímať také veci, ktoré sa priečia Pánu Bohu. A toto je určite zlé, pretože jediným Pánom neba a zeme je sám Boh, ktorý stvoril tento svet a nie nejaká vláda, ktorá chce mať moc nad človekom - čo bude jesť, piť, hovoriť, aké náboženstvo vyznávať a podobne. Je to zlo ako každý izmus (komunizmus, fašizmus, liberalizmus...). Je to stav človeka, ktorý sa hrá na boha, ale nie je ním. Mentalita typu, ak nebudete robiť, ako zadá nejaká únia, štát alebo len WHO organizácia, budete sa mať zle, nebudete môcť nič kupovať alebo predávať (Zjv 13, 17).

    A tak nás Bože, ochraňuj, od každého zla, na príhovor svätého Michala archanjela a Panny Márie.

Modlitba k svätému Michalovi archanjelovi

Svätý Michal Archanjel, bráň nás v boji. Buď nám ochrancom proti zlobe a úkladom diabla. Pokorne prosíme, nech mu Boh ukáže svoju moc. A ty knieža nebeských zástupov Božou mocou zažeň do pekla satana a iných zlých duchov, ktorí sa na skazu duší potulujú po svete. Amen.
3x Zdravas Mária


        Odporúča sa modliť denne, najmä pri pokušeniach a šírení zla v okolí; za tých, ktorí vedú duchovný zápas a najmä za umierajúcich. Modlitbu zostavil a zaviedol pápež Lev XIII.


Svätý Michal archanjel, odovzdávam a zasväcujem sa ti. Odovzdávam pod Tvoju bdelú ochranu svoju rodinu, prácu, priateľov a všetko, čo mám. Som len úbohý hriešnik. Pamätaj, že oddnes som pod tvojou zvláštnou ochranou, a preto ťa prosím, neopúšťaj ma po celý môj život. Vypros mi u Pána odpúšťanie mojich početných a ťažkých hriechov. Uveď ma pred trón najvyššieho Boha.
(Pápež svätý Ján Pavol II., 3. 4. 1988)

Medaila svätého Benedikta

Nech mi je svetlom svätý kríž a nikdy vodcom prekliaty drak. Choď preč, satan, duch zlosti, nepokúšaj ma v márnosti. Zlé je to, čo mi ponúkaš. Sám si svoje jedy vypi!

Pod Tvoju ochranu

Pod Tvoju ochranu sa utiekame, svätá Božia rodička. Neodvracaj zrak od našich prosieb, pomôž nám v núdzi a z každého nebezpečenstva nás vysloboď, Ty Panna slávna a požehnaná. Amen.
Bez hriechu počatá Panna Mária, oroduj za nás, ktorí sa k Tebe utiekame.

Pod ochranou Najvyššieho

Kto pod ochranou Najvyššieho prebýva a v tôni Všemohúceho sa zdržiava, povie Pánovi: “Ty si moje útočište a pevnosť moja; v tebe mám dôveru, Bože môj.” Veď on sám ťa vyslobodí z osídel lovcov a zo zhubného moru. Svojimi krídlami ťa zacloní a uchýliš sa pod jeho perute. Jeho pravda je štítom a pancierom, nebudeš sa báť nočnej hrôzy, ani šípu letiaceho vo dne, ani moru, čo sa tmou zakráda, ani nákazy, čo pustoší na poludnie. I keď po tvojom boku padnú tisíce a desaťtisíce po tvojej pravici, teba nezasiahne. Budeš sa môcť dívať vlastnými očami a uvidíš, ako sa odpláca hriešnikom. Lebo tvojím útočiskom je Pán, za ochrancu si si zvolil Najvyššieho. Nestihne ťa nijaké nešťastie a k tvojmu stanu sa nepriblíži pohroma, lebo svojím anjelom dá príkaz o tebe, aby ťa strážili na všetkých tvojich cestách. Na rukách ťa budú nosiť, aby si si neuderil nohu o kameň. Budeš si kráčať po vretenici a po zmiji, leva i draka rozšliapeš. Pretože sa ku mne pritúlil, vyslobodím ho, ujmem sa ho, lebo pozná moje meno. Keď ku mne zavolá, ja ho vyslyším a budem pri ňom v súžení, zachránim ho i oslávim. Obdarím ho dlhým životom a ukážem mu svoju spásu.
Ž 91 (90)



 

 

Next
May 9
Zuzana Dašková wrote a new blog entry, Digitálna mena a jej negatívne dôsledky.
12:22 AM
June 28
Zuzana Dašková updated a blog entry, Katolícka hudba - ako sa prihovoriť Pánu Bohu.
11:04 PM
Zuzana Dašková updated a blog entry, Katolícka hudba - ako sa prihovoriť Pánu Bohu.
11:03 PM
Zuzana Dašková updated a blog entry, Katolícka hudba - ako sa prihovoriť Pánu Bohu.
11:02 PM
Zuzana Dašková wrote a new blog entry, Katolícka hudba - ako sa prihovoriť Pánu Bohu.
11:01 PM
June 16
Zuzana Dašková wrote a new blog entry, Mobing a bossing - poznáte ich?.
12:34 PM
May 16
Zuzana Dašková wrote a new blog entry, MANŽELSTVO PO KATOLÍCKY.
12:33 PM
April 10
Zuzana Dašková wrote a new blog entry, Nepoužívajme násilie na podporu LGBTI.
8:24 PM
April 7
Zuzana Dašková updated a blog entry, Ako ľudia neprijali, že ma Ježiš Kristus zavolal....
10:28 AM
12:05 AM
Subscribe to Zuzana Dašková's activities. (Opens New Window)