Zamyslenia pre manželov

« Назад

Advent manželov- Ste darom

Advent manželov- Ste darom

 

4.adventný týždeň Streda Vianoce

Jánovho otca Zachariáša naplnil Duch Svätý a takto prorokoval: „Nech je zvelebený Pán, Boh Izraela, lebo navštívil a vykúpil svoj ľud a vzbudil nám mocného Spasiteľa z rodu Dávida, svojho služobníka, ako odpradávna hovoril ústami svojich svätých prorokov, že nás oslobodí od našich nepriateľov a z rúk všetkých, čo nás nenávidia. Preukázal milosrdenstvo našim otcom a pamätá na svoju svätú zmluvu, na prísahu, ktorou sa zaviazal nášmu otcovi Abrahámovi, že nás vyslobodí z rúk nepriateľov, aby sme mu bez strachu slúžili vo svätosti a spravodlivosti pred jeho tvárou po všetky dni nášho života.

A ty, chlapček, budeš sa volať prorokom Najvyššieho: pôjdeš pred tvárou Pána, pripravíš mu cestu a poučíš jeho ľud o spáse, že mu náš Boh z hĺbky svojho milosrdenstva odpustí hriechy. Tak nás Vychádzajúci z výsosti navštívi a zažiari tým, čo sedia vo tme a v tôni smrti, a naše kroky upriami na cestu pokoja.“ Lk 1, 67-79

 

Zamyslenie a modlitba

Celá úžasná udalosť Vianoc a narodenia Krista do ľudskej rodiny veľmi súvisí s Božou túžbou darovať a nájsť prijatie. Zriekol sa všetkého, aby sme my mohli mať všetko- a nechal úplne na nás, či tento veľký Dar prijmeme. Tak ako sme sa celý advent po kúsku snažili.

 

Modlitba

Túto modlitbu sa za vaše manželstvo modlil tím Mojej Komunity a ak chcete, môžete sa ju pomodliť teraz spoločne:

„Bože, ďakujem Ti, že toto manželstvo je darom !

Daj, nech je tu pre iných, nech svoje plány dáva do rúk najlepšieho Ochrancu. Nech je to zväzok najlepších priateľov, ktorí majú úžasných najlepších priateľov. Nech je stálou oslavou Tvojej dobroty. Nech v ňom nechýba vzájomné prijatie, starostlivosť, úprimnosť, pochopenie a oddych. Daj, nech je tu vždy ochota dať tomu druhému šancu, odvaha nebáť sa, čo povedia iní a poslušnosť. Chvála Tvojho mena nech je v základom domova a toto manželstvo nech je obrazom Tvojej lásky a dôkazom Tvojich zázrakov.  Vďaka, že Ty si už dávno zvíťazil na všetkým, s čím toto manželstvo bojuje, a že to Ty sám ich vedieš. Vďaka, že v Tebe nájde tento vzťah uzdravenie. Vďaka, za špeciálnu misiu, ktoré má toto manželstvo vo svojom okolí i vo svete a za to, ako bude šíriť Tvoje kráľovstvo. Amen“

 

Dnešná úloha

Ak chcete, môžete sa pomodliť túto modlitbu za iné manželstvá a preposlať im toto zamyslenie s poďakovaním, že ich manželstvo je darom. Istotne to bude natradičný, no predsa veľmi hodnotný darček. 

Следующий
Комментарии